140410-Energieveiling-Consumentenbond.png

Energie van de Consumentenbond: goedkoop of niet?

De negende energieveiling van de Consumentenbond is een feit. Budget Energie en NL Energie kwamen als winnaars uit de bus, net als in de energieveilingen vanANWB en Sloop de Crisis.nl. Maar wat is nou wijsheid: overstappen via de Consumentenbond of via een prijsvergelijker?

Consumentenbond energie: niet zo goedkoop

Tijdens de negende energieveiling van de Consumentenbond deed Budget Energie het scherpste bod voor de 1-jarige contracten. NL Energie won de energieveiling voor de 3-jarige contracten. Toch blijken dit niet de scherpste prijzen in de markt te zijn. Gebaseerd op het energieverbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800m3 gas per jaar) in gasregio 4 (postcode 8441 GK), komen maar liefst zes 1-jarige energiecontracten op Energieleveranciers.nl goedkoper uit dan het contract van Budget Energie. Het winnende contract van NL Energie is niet meegenomen in de vergelijking omdat dit gaat om een 3-jarig contract, dat over het algemeen duurder is dan 1-jarige contracten.

Consumentenbond energie

Het voordeel van Consumentenbond energie is natuurlijk dat je zelf niet hoeft uit te zoeken wie goedkope energie levert. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de overstap zelf, want die wordt geregeld door de Consumentenbond. Toch biedt een prijsvergelijker nóg meer voordelen als het gaat om overstappen.

Energie via een prijsvergelijker

WegwijzerOp een vergelijkingssite als Energieleveranciers.nl vind je in een paar simpele stappen de goedkoopste energieleverancier die helemaal aansluit op jouw wensen. Dan heb je zelf in de hand hoe lang je contract loopt en naar welke leverancier je voorkeur uitgaat. Ook ben je vaak goedkoper uit dan via een energiecollectief. Als je de ultieme besparing op je energierekening wil fixen, let dan goed op de energietarieven. Als je relatief veel stroom en gas verbruikt, zoek dan naar lage energietarieven. Verbruik je juist weinig energie, dan zit de besparing voor het grootste deel in de welkomstkortingen en de hoogte van het vastrecht.

Stap daarom vandaag nog over via Energieleveranciers.nl

Zoals je hebt kunnen zien biedt het Consumentenbond energiecollectief niet de allergoedkoopste energiecontracten aan. Wil je zeker weten dat jij zo weinig mogelijk betaalt voor energie? Maak dan geheel vrijblijvend een vergelijking op Energieleveranciers.nl. Je ziet in één oogopslag wat de goedkoopste contracten zijn die bij jouw situatie passen. En het mooie is: wij regelen je overstap, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken!

Reageer