140527-EerlijkPrijsvergelijken-nl.png

EerlijkPrijsvergelijken.nl: de vergelijkingssite van de Nederlandse Energie Maatschappij

Onlangs ging de Nederlandse Energie Maatschappij van start met een nieuwe vergelijkingssite: EerlijkPrijsvergelijken.nl. Over het ‘waarom’ zegt de leverancier: “Niet omdat er nog geen een is. En ook niet omdat we vinden dat er meer keuze in prijsvergelijkers moet zijn.” Maar wat is dan de meerwaarde? En is het wel echt zo eerlijk, vergelijken via een leverancier zelf? Energieleveranciers.nl zocht het uit.

Claim 1: “Een goede vergelijkingssite moet vooral duidelijkheid bieden.”

De Nederlandse Energie Maatschappij benadrukt op de site EerlijkPrijsvergelijken.nl dat een goede vergelijkingssite vooral duidelijk en transparant moet zijn. Ook Energieleveranciers.nl heeft transparantie als één van haar kernwaarden hoog in het vaandel staan. Daarom zie je na het maken van een energievergelijking direct de volgende informatie:

  • Van welke leverancier het energiecontract is.
  • Hoe lang de looptijd van het contract is.
  • Of het om een grijs of groen product gaat.
  • De indicatie van de jaarkosten.

Tot zover laat EerlijkPrijsvergelijken.nl dezelfde info zien. Als je op de knop ‘Bekijk details’ klikt (op EerlijkPrijsvergelijken.nl is dat de knop ‘Meer info’), zie je ook eenzelfde uitsplitsing van de kosten. Op Energieleveranciers.nl wordt daarnaast nog wat extra informatie over het contract vermeld, zoals de opzegtermijn, de hoogte van de boete bij contractbreuk en wanneer de korting wordt uitbetaald.

Kortom: Energieleveranciers.nl geeft zelfs méér informatie over de aangeboden energiecontracten dan EerlijkPrijsvergelijken.nl. Wij geven niet alleen informatie over de leverancier, looptijd, duurzaamheid en kosten van het contract, maar ook over opzegtermijn en wanneer de korting wordt uitbetaald.

Filters Energieleveranciers.nl transparant
^ Op Energieleveranciers.nl kun je gebruikmaken van uitgebreide filtermogelijkheden. Bovendien zie je direct informatie over o.a. looptijd, tariefsoort, duurzaamheid en jaarprijs.

Claim 2: “EerlijkPrijsvergelijken.nl is de eerste energievergelijkingssite waar je echt appels met appels vergelijkt.”

De Nederlandse Energie Maatschappij claimt dat zij producten en tarieven met elkaar vergelijken die ook écht met elkaar te vergelijken zijn. Daarmee doelen ze op contracten met een verschillende looptijd en vaste of variabele tarieven. Op Energieleveranciers.nl zijn echter alle ‘peren’ omgevormd tot ‘appels’. Daarmee wordt bedoeld: op Energieleveranciers.nl wordt de jaarprijs op een zodanige manier berekend dat je dit prima kunt vergelijken met een contract met vaste tarieven. Bovendien heeft Energieleveranciers.nl uitgebreide filtermogelijkheden. Zo kun je de zoekresultaten verfijnen op looptijd, duurzaamheid en leverancier. Zo weet je zeker dat je alleen die contracten met elkaar vergelijkt die voldoen aan jouw wensen en eisen. Ook wordt per contract weergegeven wat de prijsvastheid van het contract is.

Kortom: ‘appels met appels vergelijken’ doe je ook op Energieleveranciers.nl: wij vergelijken op een eerlijke manier alle energiecontracten, ongeacht looptijd en prijsvastheid.

Claim 3: “Op EerlijkPrijsvergelijken.nl zie je in één oogopslag waar je het goedkoopst uit bent.”

EerlijkPrijsvergelijken.nl laat inderdaad de goedkoopste contracten bovenaan in de resultatenlijst zien. Echter: deze zijn een stuk duurder dan de goedkoopste energiecontracten op Energieleveranciers.nl! Bij het verbruik van een gemiddeld huishouden (1.800 m3 gas en 3.500 kWh per jaar, gasregio 4, peildatum 27 mei 2014) is de laagste jaarprijs op Energieleveranciers.nl €1.827, behorende bij een 1-jarig contract van Energiedirect.nl. Op EerlijkPrijsvergelijken.nl is een 1-jarig vast contract van Anode het goedkoopst bij dit verbruik, met een jaarprijs van €1.888. Een verschil van meer dan €60! Kortom: op EerlijkPrijsvergelijken.nl vind je niet de goedkoopste energiecontracten op de markt. Op Energieleveranciers.nl wel.

Claim 4: “Op EerlijkPrijsvergelijken.nl worden de tarieven getoond die je in ieder geval bij de leveranciers zelf kunt terugvinden.”

Op EerlijkPrijsvergelijken.nl kun je inderdaad de tarieven terugvinden die ook op de websites van de leveranciers zelf staan. Maar let op: niet alle energieleveranciers zijn meegenomen in de vergelijking van EerlijkPrijsvergelijken.nl! De Nederlandse Energie Maatschappij geeft zelf al aan dat het (bijna) alle leveranciers vergelijkt – en dus niet álle – maar het is op z’n zachtst gezegd opvallend dat grote namen als Eneco niet meegenomen worden op EerlijkPrijsvergelijken.nl. Dit heeft wellicht te maken met de claim dat EerlijkPrijsvergelijken.nl alleen ‘appels met appels’ wil vergelijken. Eneco biedt namelijk contracten aan met een afwijkende looptijd, zoals 13 maanden in plaats van de reguliere 12 maanden. Door bepaalde energieleveranciers niet mee te nemen in de vergelijking, krijgen consumenten die energie vergelijken op EerlijkPrijsvergelijken.nl echter niet de kans om bewust te kiezen uit alle energiecontracten.

Energieleveranciers.nl vergelijkt alle contracten in de markt, dus ook de contracten met een afwijkende looptijd. Om toch ‘appels met appels’ te kunnen vergelijken, wordt van ieder energiecontract op Energieleveranciers.nl de jaarprijs getoond, evenals de looptijd van het betreffende contract. Consumenten kunnen dus direct zien hoe lang hun contract loopt en hoeveel ze daar per jaar voor moeten betalen. Je vindt op Energieleveranciers.nl niet alleen de tarieven van de reguliere contracten die je ook op de websites van de leveranciers zelf kunt terugvinden, maar ook speciale actie-aanbiedingen. Door inzicht in de prijsopbouw en het type contract te bieden, helpt Energieleveranciers.nl klanten verstandig te switchen.

Kortom: Energieleveranciers.nl toont niet alleen alle reguliere energiecontracten die leveranciers via hun eigen website aanbieden, maar biedt ook goedkope actiecontracten aan. Daardoor kun je extra veel besparen op je energierekening!

Claim 5: “EerlijkPrijsvergelijken.nl verdient niets aan jouw overstap.”

Energieleveranciers.nl is transparant, ook als het gaat om ons verdienmodel. Wanneer je overstapt, krijgen wij een vergoeding van de energieleverancier, omdat wij een nieuwe klant aanleveren. Jij betaalt daar zelf geen extra kosten voor.

Laten we ervan uitgaan dat de Nederlandse Energie Maatschappij inderdaad niet direct iets verdient aan consumenten die overstappen via EerlijkPrijsvergelijken.nl. Maar wat op z’n minst opmerkelijk is, is dat de Nederlandse Energie Maatschappij zelf bij verschillende verbruiken één van de goedkoopste aanbieders is op EerlijkPrijsvergelijken.nl. We weten dat consumenten bijna altijd kiezen voor goedkope contracten. En nieuwe klanten brengen geld in ’t laatje. Eén plus één is twee, zullen we maar zeggen.

Kortom: de Nederlandse Energie Maatschappij krijgt dan misschien wel geen vergoeding per overstapper, maar verdient wel aan iedere nieuwe klant die via EerlijkPrijsvergelijken.nl wordt binnengehaald. Daar zit dus wel degelijk een verdienmodel achter.

Wat is dan de meerwaarde van EerlijkPrijsvergelijken.nl?

Wat EerlijkPrijsvergelijken.nl wel mooi doet, is inzicht tonen in de kosten als het verbruik verandert. Je ziet een grafiek met een lijn die respectievelijk lager en hoger ligt als je een lager of hoger verbruik zou invullen. Een mooi visueel extraatje, maar over de meerwaarde valt te twisten. Het spreekt immers voor zich dat je minder betaalt als je minder verbruikt, en vice versa.

EerlijkPrijsvergelijken.nl grafiek energieverbruik ^ De voor de hand liggende grafiek van EerlijkPrijsvergelijken.nl, die aantoont dat je meer moet betalen als je meer energie verbruikt.

Laat je niet voor de gek houden

Als je energie vergelijkt op Energieleveranciers.nl, kun je ervan uitgaan dat de energieprijzen van alle leveranciers getoond worden. Wij bieden je inzicht in de opbouw van de jaarprijs en geven duidelijke informatie over het contract. Wil jij ook een lagere energierekening? Stap dan over via Energieleveranciers.nl. Heb je geen zin om ’t zelf te regelen, dan helpt onze klantenservice je graag verder via 088-1100800!3

Reageer