Duurzame Dinsdag: 5 duurzame energieleveranciers

Een moestuin aanleggen als ontmoetingsplek voor een dorp of duurzame koffie verkopen vanaf de coffee bike… Zomaar twee van de 511 ideeën die dit jaar zijn aangedragen voor de Duurzame Dinsdag: Elke eerste dinsdag van september worden de beste duurzame ideeën beloond met een prijs. Wil jij ook graag duurzaam bezig zijn maar is het je dit jaar nét niet gelukt om een geniaal idee te bedenken? Dan kun je ook kiezen voor 100% duurzame energie in huis. Overstappen naar een duurzame energieleverancier is beter voor het milieu en ook voor je portemonnee. Dit zijn de vijf groenste energieleveranciers.

1. Pure Energie: ‘Groenste energie van Nederland’

Al drie keer op rij gekozen tot groenste energieleverancier van Nederland en ook nog eens energie leveren uit windmolens en zonneparken in eigen land. Wie de vruchten wil plukken van de stevige wind in Nederland en bovendien duurzaam bezig wilt zijn, kiest voor energie van Pure Energie. Welk contract je ook kiest, alle energie die je ontvangt is 100% groen.

2. Qurrent: Je eigen stukje windmolen

Niet alleen komt de energie die Qurrent levert van Nederlandse windmolens en is het gas CO2-gecompenseerd, ook zegt de leverancier groene stroom te leveren ‘zonder greintje grijs’ ertussen. Echte ‘milieulovers’ kunnen ook voor windtegoed kiezen: een gedeelte van een windmolen ‘adopteren’ waardoor je altijd je eigen stroom produceert met een ‘eigen’ windmolen!

3. Vandebron: Zelf kiezen waar je geld naartoe gaat

‘Bekijk de energiebron die bij je past en Vandebron zorgt dat je geld bij deze bron terechtkomt.’ Makkelijker kan niet. Niet alleen écht groene stroom ontvangen, maar ook kiezen waar je geld naartoe gaat. Een bio-energiecentrale in Sittard ondersteunen of liever zonne-energie die door Chiel en Eveline in Biddinghuizen wordt opgewekt? De keuze is aan jou.

4. Greenchoice: je eigen energie opwekken

Groene energie ontvangen is één ding, zelf opwekken is nog veel leuker. Behalve zonnepanelen op je dak plaatsen, kun je bij Greenchoice ook mede-eigenaar worden van een windmolen. Je wekt met je eigen stukje windmolen zo’n 500 kWh aan eigen stroom op, wat je niet meer hoeft af te nemen. Je werkt mee aan een duurzamer Nederland én aan een lagere energierekening.

5. Eneco: hoe harder het waait, hoe meer korting

Bij Eneco kun je kiezen voor 100% groene stroom uit Europa, maar ook voor Hollandse wind. Je ontvangt dan groene stroom uit Nederlandse windparken. Ook leuk: bij een vast contract met Hollandse wind ontvang je windkrachtkorting. Hoe harder het waait, hoe hoger de korting. Laat de herfst maar komen!

Overstappen start met energie vergelijken. Bekijk zelf welke stroomaanbieder het beste bij jou past en stap direct over naar de groenste energieleverancier.

Reageer