“Dit had ik al jaren eerder moeten doen”

Jeroen uit Den Haag, klant van Energieleveranciers.nl, vindt zichzelf achteraf “best een sukkel” (zijn eigen bewoording). “Ik ben voor het eerst overgestapt van energieleverancier en dat had ik jaren eerder moeten doen.”

Ambassadeur

Jeroen vertelt dat hij zo ongeveer zijn halve omgeving heeft aangespoord om over te stappen. “De fietsenmaker is ook al overgestapt, ik ben echt een ambassadeur van jullie geworden. Het is zó eenvoudig. Je vult je gegevens in, maakt een keuze en binnen 10 seconden krijg je een bevestigingsmail met ‘dankjewel voor je overstap. “

Angst voor overstappen

“Ik zat al 20 jaar bij Eneco. Dat beviel prima en daarbij kwam dat mijn vrouw liever niet wilde overstappen. Ze was bang dat we dan even zonder stroom kwamen zitten. Ik had die angst zelf niet zo. Stroom is stroom en dat gaat allemaal via 1 net. Het enige verschil is wat de leveranciers inkopen.”

Voordeel voor nieuwe klanten

Als ik Jeroen vraag naar zijn motieven om toch energieleveranciers te gaan vergelijken begint hij over het NRC Handelsblad waar hij al 24 jaar abonnee van is. Voor zijn kwartaalabonnement betaalde hij een bedrag van €118,-.  Het frustreerde hem dat hij straatverkopers zag die goedkope aanbiedingen met leuke extra’s aan voorbijgangers probeerde te slijten.

“Ik was er zo klaar mee dat ik gebeld heb met het telefoonnummer voor nieuwe klanten om te zeggen dat ik mijn abonnement ging opzeggen. Binnen 3 seconden kreeg ik een nieuwe aanbieding en nu betaal ik €60,- per kwartaal.”

Zo werkt het ook bij energieleveranciers, de nieuwe klanten worden verleid met hoge cashbacks of welkomstkortingen. Tijd om dat ook eens aan te pakken vond hij.

Concurrerende tarieven bij een energievergelijker

Nadat Jeroen een vergelijking op Energieleveranciers.nl had gemaakt surfte hij toch even rechtstreeks naar de website van Nuon. Hier zag hij dat de cashback die aangeboden werd, lager was dan via Energieleveranciers.nl. Dit komt omdat de concurrentie op onze website groter is waardoor er hogere cashbacks en lagere tarieven worden aangeboden.

Na telefonisch contact met Nuon besloot hij dan ook zijn overstap te regelen via onze vergelijker. Dat is eenvoudig geld besparen.

De besparing is binnen!

“We hebben nu een lager tarief maar vooral de cashback van €250,- aan het einde van het jaar is interessant, die is vast binnen!” Dat het voornamelijk om jaarcontracten gaat vindt Jeroen ook prettig. “Als er dan iets niet goed bevalt ben ik er na een jaar weer vanaf.”

Zegt het voort

Voor dit interview met Jeroen had ik een aantal vragen voorbereid. De vraag ‘zou u ons aanbevelen bij vrienden en familie?’ hoefde ik niet meer te stellen. Jeroen vertelt aan iedereen die het maar wil weten dat je met overstappen van energieleverancier veel geld bespaart. En volgend jaar Jeroen, als uw contract afloopt, maakt u dan weer gebruik van Energieleveranciers.nl om over te stappen?” Zeker! 100 procent!”.

Heb jij Jeroen nog niet gesproken? Kijk dan hier welk contract voor jou het voordeligst is en stap over.

Groet,
Marije

Het verhaal van Jeroen van Energieleveranciers.nl

P.s. Nu denk je misschien: mooi verhaal heb je verzonnen. Ik had bij dit interview graag een foto en misschien wel een link naar de Facebook-pagina van Jeroen gezet. Jeroen wilde dit echter niet en ik respecteer dat natuurlijk. “En Facebook heb ik niet”, zei hij, “misschien is dat ook een reden dat ik nooit eerder ben overgestapt”. Sommige bedrijven kiezen er voor om klantverhalen te verzinnen. Ze zetten er dan geanimeerde plaatjes bij of gebruiken Stockfoto’s. Ik vertel het liever zoals het is. Daarom heb ik mezelf opgeofferd ;)

Reageer