Consument heeft steeds meer vertrouwen in energiemarkt

Mocht je het gemist hebben, onlangs maakte Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekend dat vorig jaar weer meer consumenten van energieleverancier wisselden in vergelijking met het jaar ervoor. Uit het onderzoek blijkt dat de consument overwegend tevreden tot zeer tevreden is over het overstapproces. In dit blog lees je hier meer over.

Energiemarkt kende nog nooit zoveel overstappers

ACM publiceerde onlangs de trendrapportage Consumentenmarkt elektriciteit en gas eerste helft 2015. Hieruit blijkt dat niet eerder zoveel Nederlanders van energieleverancier wisselden. In de periode tussen juli 2014 en juli 2015 stapte 14,1 procent van alle huishoudens in Nederland over naar een andere energieleverancier. Dat is één op de zeven huishoudens. In dezelfde periode het jaar ervoor was dat 13,3 procent. Dat is een stijging van 0,8 procent. De consument heeft steeds meer vertrouwen in de energiemarkt, zo blijkt uit het rapport: “Eén op de vijf consumenten geeft in de eerste helft van 2015 aan dat zij er vertrouwen in hebben dat energieleveranciers het belang van klanten scherp voor ogen houdt. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van 6%.” Dat steeds meer consumenten de overstap maken, merken wij bij Energieleveranciers.nl ook.

Energiemarkt is volwassen geworden

Energieleveranciers.nl is ruim 11 jaar actief in de energiemarkt. We helpen mensen een goede vergelijking te maken en over te stappen van leverancier. In de afgelopen jaren hebben we de groei en ontwikkeling van de energiemarkt van dichtbij meegemaakt, gevolgd en er in geparticipeerd. De energiemarkt is transparanter geworden, vergelijken eenvoudiger en overstappen makkelijker, mede dankzij de verschillende vergelijkingssites die het overstapproces voor de consumenten inzichtelijk maken. Als onafhankelijk energievergelijker hebben wij dagelijks contact met consumenten die graag willen overstappen. Al deze consumenten proberen wij zo goed mogelijk te helpen door hun vragen te beantwoorden en hun twijfels en onzekerheden met betrekking tot het overstapproces weg te nemen. Dat de consumenten meer vertrouwen hebben gekregen en sneller overstappen, merken we duidelijk bij onze klantenservice en dat is ook terug te zien in de cijfers die ACM onlangs publiceerde.

De onderzoeksresultaten van ACM

In het onderzoek van ACM komt duidelijk naar voren dat consumenten vooral de overstap van leverancier positief beoordelen: “89% van de overstappende consument is hier tevreden tot zeer tevreden over. Slechts 2% van de overstappers geeft aan ontevreden te zijn over de dienstverlening hierbij.” Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de kostenbesparing nog altijd de belangrijkste drijfveer voor consumenten is om de overstap naar een andere energieleverancier te maken. Volgens ACM is het een goede ontwikkeling dat steeds meer consumenten overstappen. Het zorgt er namelijk voor dat energiebedrijven de noodzaak voelen om te blijven innoveren en scherpere prijzen en betere service aan te bieden.

Niets doen kost geld, overstappen loont!

Wie lang bij één energieleverancier blijft zitten, loopt jaarlijks vele honderden euro’s mis. En dat is natuurlijk zonde. Wil jij ook een hoop geld besparen en loopt je contract bijna af? Dan is nu de perfecte tijd om over te stappen. De winter is in aantocht, wat betekent dat je meer energie gaat verbruiken en de actie-aanbiedingen zijn op dit moment erg gunstig waardoor je soms tot 400 euro of meer kunt besparen op je jaarrekening. Bekijk de aanbiedingen op Energieleveranciers.nl en stap vandaag nog over! Onze klantenservice helpt je graag verder als je vragen of twijfels hebt bij het overstapproces.

Reageer