Waarom 91% van de overstappers meer geld kan besparen met een energievergelijker

Sinds energieleveranciers in 2004 hun eigen prijzen mogen bepalen, is bijna 50% van de consumenten weleens overgestapt naar een andere energieleverancier. En gelijk hebben ze, want waarom zou je meer betalen voor dezelfde energie als het ook goedkoper kan? Maar men kan nog meer besparen, want slechts 9% van de overstappers stapte over via een energievergelijker blijkt uit dit onderzoek van ACM. En dat is zonde. Vergelijkssites als de onze, zijn namelijk een belangrijk kanaal in de oriëntatiefase. We delen 7 redenen met jou waarom overstappen via Energieleveranciers.nl loont. 

Overstappen: gedoe of juist supermakkelijk?

Driekwart van de mensen die nog nooit is overgestapt van energieleverancier, is niet bereid het alsnog te doen. Daarnaast denkt de meerderheid van de consumenten (60%) dat je niet hoeft over te stappen als je huidige leverancier bij de goedkoopste energieleveranciers staat. Ook denkt 46% van de consumenten dat overstappen veel gedoe is, terwijl de overstappende consumenten juist erg tevreden zijn met de afhandeling van een overstap. Des te meer redenen om deze onwaarheden uit de weg te ruimen.

1. Het goedkoopste aanbod in één overzicht

Energieleveranciers.nl laat je in één overzicht zien welke energieleverancier het goedkoopst is. Je hoeft niet elke energieleverancier apart te benaderen om te kijken welke leverancier als beste uit de bus komt.

2. Energieprijzen vergelijken heb je zo gedaan

Behalve het feit dat energie vergelijken via Energieleveranciers.nl veel makkelijker is, neemt het ook nog eens minder van je tijd in beslag dan wanneer je handmatig alle energieleveranciers zou vergelijken. Binnen een paar klikken komt het resultaat uit jouw vergelijking tevoorschijn. In het schema hieronder zie je in de eerste kolom de resultaten van het onderzoek van ACM. 9% stapte over via een energievergelijker. De overige 91% kan wellicht nog geld besparen door energie te vergelijken. Deze groep is direct overgestapt via de website van de leverancier zelf, via een energieveiling of bijvoorbeeld via een verkoper aan de deur.

energievergelijker

3. Deze prijzen vind je (bijna) nergens

De prijzen die zijn te vinden op vergelijkingssites, zijn in veel gevallen goedkoper dan de prijzen die je vindt als je rechtstreeks naar de website van de energieleverancier gaat (uitzonderingen daargelaten). Sinds de liberalisering van de energiemarkt, vergelijken steeds meer mensen de energieprijzen via prijsvergelijkers. Dat weten energieleveranciers natuurlijk ook, vandaar dat zij met goedkope energieprijzen willen concurreren met andere energieleveranciers. Nog een reden om over te stappen via Energieleveranciers.nl!

4. Persoonlijk aanbod

Ben jij een liefhebber van groene stroom? Of wil je een vrij opzegbaar abonnement in plaats van drie jaar lang vastzitten aan een contract? In onze prijsvergelijker kun je zelf kiezen welke opties je meeneemt in de vergelijking. Dat geldt natuurlijk ook voor de energie die je wilt ontvangen. Alleen gas of stroom of allebei? Geen probleem! Door de filterkeuze ontvang je één overzicht dat past bij jouw wensen en behoeften.

5. Goede feedback van overstappers

Denk je eraan over te stappen via Energieleveranciers.nl? De mensen die je voorgingen geven onze service een 8.7* (gebaseerd op 4019 reviews) en maar liefst 99% van hen beveelt ons aan. De pluspunten die zij gaven, zijn onder meer de duidelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de website en de snelheid waarmee wij een reactie geven op klantvragen. Nog niet overtuigd? Bekijk zelf wat klanten over ons zeggen.

6. Elk jaar overstappen = geld besparen

Wanneer je jaarlijks via een vergelijker overstapt, kun je veel geld besparen. Je ontvangt vaak namelijk een welkomstbonus/eenmalige korting. Na een jaar is de kans groot dat je in een standaard variabel contract terechtkomt wanneer je niet opnieuw via een vergelijker overstapt. Als je elk jaar overstapt voorkom je dat je meer gaat betalen voor je energie en kun je opnieuw profiteren van kortingen. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt kunnen het meest besparen, zegt ACM.

7. Ontvang tijdig bericht voor je nieuwe overstap

Is je contract bijna afgelopen? Dan ontvang je van Energieleveranciers.nl een mailtje met daarin de boodschap dat het tijd wordt om je opnieuw te oriënteren en energieprijzen te vergelijken. Erg handig, want je kunt zo jaarlijks profiteren van nieuwe kortingen zonder er zelf aan te hoeven denken.

Energie vergelijken met Energieleveranciers.nl kan je dus veel geld besparen. Ben jij ook overtuigd en wil jij binnenkort ook honderden euro’s besparen met overstappen? Start dan met energie vergelijken en vind de goedkoopste energieleverancier die bij jou past.

*Peildatum: 3 mei 2016

Reageer