EL_besparen.jpg

Besparen: kan dat nog wel?

Besparen op je energierekening, kan dat nog wel? Dat zul je je misschien afvragen, maar het kan zeker nog. Wij leggen je het uit.

Je energieverbruik

Het is vrij logisch, maar door je verbruik te verminderen kun je fors besparen op je energierekening. Met simpele aanpassingen in huis kun je dat al doen. Denk bijvoorbeeld aan de lichten en verwarming uit te zetten als je het niet nodig hebt of door iets minder lang te douchen. Vaak is het een kwestie van beter opletten. Als je de kosten eenmaal omlaag ziet gaan, gaat het meestal een stuk makkelijker. Het is goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Voor meer tips klik hier.

Een andere optie is om zelf je energie op te wekken. Je kan bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van je huis laten leggen. Of je kunt een warmtepomp installeren, waarmee je koude of warme energie uit de aarde haalt om je huis mee verwarmen of koelen. Deze aanpassingen zijn vaak wel een flinke investering en het duurt jaren voordat je de investering hebt terugverdiend. Het is het vaak wel waard, want het is ook goed voor het milieu.

Je energiecontract

De energierekening is een flink stuk duurder geworden in 2019. Een gemiddeld huishouden (3.500 kWh 1.500 m3) is ruim € 300,- extra kwijt aan de energierekening dit jaar. Dit komt mede door de hogere energiebelasting. Aan deze stijging kun je helaas niets doen, maar je kunt gelukkig wel nog besparen op je energierekening. Niets doen is namelijk zonde! Energieleveranciers stunten nog steeds met actiecontracten om nieuwe klanten te werven. Nieuwe klanten krijgen betere aanbiedingen dan bestaande klanten. Waarom zou jij dan nog bij je leverancier blijven als je er niets voor terugkrijgt?

Door ieder jaar over te stappen kun je nog steeds een mooie besparing meepakken ondanks dat de energieprijzen aan het stijgen zijn. Maar je moet er wel wat voor doen. Pak ieder jaar even de vergelijker van Energieleveranciers.nl erbij en kijk welke energiedeal het beste bij jou past. Je kunt dan gebruikmaken van een mooie aanbieding met scherpe energietarieven of een flinke cashback die je aan het einde van het jaar terugkrijgt. Veel mensen hebben al de gewoonte om ieder jaar even onze vergelijker in te vullen. Lees ook onze blog over energie vergelijken en we leggen uit hoe simpel het kan zijn.

Dubbel besparen

Stel dat jij zowel op je verbruik bespaart als op je energiecontract, dan bespaar je dubbel. Met het geld wat je bespaart valt te stijging van de vaste lasten weer een beetje mee of je kunt er leuke dingen van doen. Vul je gelijk even de vergelijker in en kijk wat je kunt besparen. Wil je advies bij het vinden van de beste energiedeal? Neem dan gerust contact op met een van onze energie-experts.

Energie vergelijken

Reageer