“Zelfs met een opzegboete bespaar ik meer door overstappen”

Henri Verheijen liep 3 jaar geleden tijdens een bezoek aan de Mediamarkt een verkoper van Essent tegen het lijf. Hij sloot daar een contract af voor 5 jaar. Achteraf misschien niet zo handig. “Maar ja, ik heb daar toch ook geen verstand van.” Heel begrijpelijk. Is dit ook herkenbaar voor jou? Ik belde met hem om zijn verhaal te horen.

Trouwe klanten van Essent

Henri is een trouwe klant, van Essent in dit geval. ”Ik zat al eerder bij Essent en ben toen 1 keer overstapt naar Nuon, via een verkoper aan de deur. Uiteindelijk kreeg ik niet 1 rekening maar werd ik voor verschillende onderdelen apart belast. Toen ben ik via de Mediamarktverkoper terug overgestapt naar Essent. Voor 5 jaar dit keer.”

Overstapreclames op televisie en internet

Door reclames op televisie en internet werd Henri toch nieuwsgierig.’ Zou het écht voordeliger zijn als ik overstap?’ dacht hij. Met zijn zorgverzekering stapte hij al regelmatig over en ook met zijn autoverzekering was hij daar bekend mee. Tijd om eens de proef op de som te nemen als het gaat om zijn energierekening. Als energieleveranciers Playstations en iPads aanbieden bij een contract begrijp ik ook wel dat je die uiteindelijk zelf betaalt. Daarom was hij benieuwd hoeveel hij op z’n jaarbedrag kan besparen.

Online energie vergelijken

Door de app van Essent wist Henri zijn exacte energieverbruik. Hij ging googelen en kwam op onze website terecht. “De site zag er netjes uit en alles staat er duidelijk op.”

Hier vulde hij zijn verbruik en zijn huidige energieleverancier in: Essent.

Direct zag hij, dat hij teveel betaalt op dit moment. “Mijn nieuwe maandbedrag bij Essent zou €269,- worden. De goedkoopste leverancier gaf voor mijn verbruik een maandbedrag van €213,- inclusief de cashback. Dat scheelt gewoon elke maand €50,-.”

Als hij invulde dat hij zijn huidige leverancier niet wist kwam Essent in de resultatenlijst tevoorschijn. Hij zag dat Essent hele voordelige tarieven en hoge cashbacks biedt aan nieuwe klanten. “Toen wist ik dat ik moest overstappen. Als trouwe klant betaal je teveel”.

Overstappen van energieleverancier

Henri – Zelfs met boete bespaarde hij door overstappen

Boete op de koop toe

Zijn huidige contract bij Essent loopt nog 2 jaar. Omdat hij nu al overstapt krijgt hij hiervoor een opzegboete. “Maar die boete neem ik voor lief. Als ik €200,- moet betalen heb ik dat er na 4 maanden uit. Dan profiteer ik daarna nog 8 maanden van een goedkopere energierekening.”

Energie kan ook goedkoper voor ‘ons mam’

Toen ik Henri vroeg of hij onze site zou aanbevelen bij anderen zei hij: “Ja, zeker. Ik heb dat al gedaan bij ons mam. Zij is wat ouder en vindt het moeilijk, al die aanbiedingen op internet. Nu heeft ze net een contract voor 3 jaar afgesloten. Ik heb al gezegd dat ze niet akkoord moet gaan (je hebt altijd 14 dagen bedenktijd –red). Ik zag bij jullie al veel goedkopere tarieven voor haar.”

 

Henri, superbedankt dat je dit verhaal met ons wilde delen!

Wil je ook een nieuwe energieleverancier kiezen? Begin dan nu met energie vergelijken!

Groet,

Marije

Reageer