BlogEL_flamingo.png

Bespaar energie tijdens de hittegolf: 4 tips

Tijdens deze hittegolf van de afgelopen dagen moet je jezelf vooral niet te druk maken. Bespaar je de energie! Daarnaast kun je tijdens deze dagen ook nog op een aantal andere, creatieve manieren energie besparen.

Tip 1: Knutsel je eigen airco

Het is heel verleidelijk om met deze tropische warmte een airconditioning aan te schaffen. Toch is dit een van de grootste energieslurpers die er bestaat! Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf een kleine airco in elkaar knutselt?

Voorbeeld 1: Neem een leeg kratje bier, twee petflessen met bevroren water, een ventilator en wat tiewraps. Zet het kratje op de smalle zijkant, plaats hier de twee flessen in, maak de ventilator aan de achterkant vast met de tiewraps en klaar is kees!

Voorbeeld 2: Maak een aantal gaatjes in een petfles en bind ze rechtstreeks en ondersteboven aan je ventilator. Snijd de onderkant los en vul de flessen met ijsklontjes. Ventilator aan en klaar is je airco!

Tip 2: Zet zoveel mogelijk apparaten uit

Apparaten produceren warmte. Dus naast het feit dat het (hopelijk iéts) koeler wordt als je deze apparaten uitzet is het ook goed voor je energieverbruik. Dus zet ze helemaal uit. Nee, niet op stand-by. Uit.

Tip 3: Haal eten

Heb jij ook weinig zin om druk te bakken en de braden tijdens deze dagen? De oven en je fornuis maken je huis daarbij ook nog eens een graadje warmer. Een goed excuus om deze eens niet te gebruiken en sushi te halen! (Niet laten bezorgen want dat maakt het natuurlijk weer een tikkie milieuonvriendelijker.)

4 tips om energie te besparen tijdens de hittegolf

Tip 4: Hang de natte was op in je slaapkamer

De wasdroger gebruik je hopelijk helemaal niet tijdens deze dagen. Dat is echt niet nodig en het produceert ook nog eens een enorme hitte. Hang je was daarentegen op in je slaapkamer. Dan droogt je was vanzelf en wordt de lucht in je kamer wat vochtiger en koeler.

Wellicht niet het eerste waar je aan denk maar ook in de zomer is energie vergelijken rendabel! Dus wil je naast deze energiebesparende maatregelen meer geld besparen op je energierekening? Stap dan nu over naar een goedkoper energiecontract.

Overstappen is snel geregeld dus je plonst binnen no-time weer in je opblaaszwembadje!

Energie vergelijken

Reageer