140417-Energieveiling-ANBO.png

ANBO Energiecollectief: niet het scherpst in de markt

Op 11 april vond de energieveiling van het ANBO Energiecollectief plaats. NL Energie won de veiling. Energieleveranciers.nl nam het veilingaanbod onder de loep, en ontdekte wederom: energieveilingen zijn niet altijd de goedkoopste keuze.

ANBO Energiecollectief

ANBO is een belangenorganisatie voor ouderen. Naast energieveilingen organiseert ANBO ook andere bespaaracties, zoals het ANBO Zorgcollectief. Sinds 2012 organiseert ANBO jaarlijks een energieveiling. In zowel 2012 en 2013 als 2014 kwam NL Energie met het scherpste aanbod.

Is het ANBO Energiecollectief goedkoop?

Net als na afloop van andere energieveilingen, zoals die van de ANWB, Consumentenbond en Sloop de Crisis.nl, heeft Energieleveranciers.nl het aanbod van de ANBO energieveiling bekeken. Opnieuw is gebleken: in een energieveiling kun je niet altijd voor het voordeligste energiecontract kiezen!

Op basis van het energieverbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3 gas per jaar) in gasregio 4, blijken er maar liefst twaalf goedkopere contracten op Energieleveranciers.nl aangeboden te worden dan het contract van het ANBO Energiecollectief. Het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl voor dit verbruik is van Energiedirect.nl en kost €1.837 per jaar. Het aanbod van NL Energie in de veiling van ANBO kost bij hetzelfde energieverbruik €1.916 op jaarbasis. Door over te stappen via Energieleveranciers.nl betaalt u dus €80 minder voor uw energie dan u via het ANBO Energiecollectief zou betalen!

ANBO Energiecollectief

Energie vergelijken en direct overstappen

Energiecollectieven hebben een aantal voordelen, zoals het feit dat je zelf niets hoeft uit te zoeken. Toch is het aan te raden om altijd de energievergelijker van Energieleveranciers.nl in te vullen. Pas dan weet je zeker dat je het goedkoopste energiecontract op de markt hebt gevonden!

Reageer