141117-Energieveiling-ANBO.png

ANBO energiecollectief maakt uitslag energieveiling bekend

ANBO, de grootste belangenorganisatie voor senioren, maakte 14 november de uitslag van de energieveiling bekend. Zoals bij iedere energieveiling legden wij het aanbod onder de loep.

Tweede veiling in 2014 van het ANBO energiecollectief

Het is de tweede keer dit jaar dat het ANBO energiecollectief met een energieveiling komt. Op 17 april werd er namelijk ook al een energieveiling georganiseerd. Toen won de Nederlandse Energie Maatschappij. De meest recente veiling van het ANBO Energiecollectief kent echter een andere winnaar: Budget Energie.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat er meerdere energieleveranciers een goed bod doen, waarbij de één 1-jarige contracten gaat verzorgen en de ander 3-jarige contracten. Maar in tegenstelling tot vele andere energieveilingen, is Budget Energie de enige winnaar en is er alleen een 1-jarig energiecontract af te sluiten via het ANBO energiecollectief.

De veilinguitslag

Budget Energie biedt een 1-jarig energiecontract met vaste tarieven, groene stroom en een eenmalige korting van €100. Als we de jaarprijs berekenen voor een huishouden met een gemiddeld verbruik (3.500 kWh en 1.800 m3) in gasregio 4, blijkt dat dit energiecontract aardig mee kan komen met de goedkoopste energieleveranciers in onze energievergelijker. Het contract dat je via het ANBO energiecollectief kan afsluiten is namelijk drie euro per jaar duurder dan het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl (afbeelding links).
Het wordt echter een andere zaak als je een kleinverbruiker bent. Een stel dat in een appartement woont verbruikt ongeveer 3.000 kWh en 1.100 m3 gas per jaar. Zij betalen voor het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl €26 minder dan wanneer ze het Budget Energie-contract van het ANBO energiecollectief kiezen (afbeelding rechts).

ANBO energiecollectiefANBO energiecollectief kleinverbruiker

Voordelen van een energievergelijker

Ondanks dat het contract van het ANBO energiecollectief scherp geprijsd is, zitten er toch vele voordelen aan overstappen via een vergelijkingswebsite als Energieleveranciers.nl.

  • Wij zijn volledig onafhankelijk van welke energieleverancier dan ook, waardoor je verzekerd bent van het beste advies.
  • Als je ons belt, dan is dat natuurlijk volledig vrijblijvend. Wij zullen je nooit een bepaald energiecontract proberen te verkopen.
  • De keuze is reuze in onze energievergelijker! Wij vergelijken namelijk álle leveranciers. Dankzij de filtermogelijkheden kun je precies het energiecontract vinden dat voldoet aan al jouw wensen en dat is toegesneden op jouw persoonlijke situatie.
  • Onze overstapservice is helemaal gratis en geen gedoe.

Kom energie vergelijken!

Wij raden je als onafhankelijke vergelijkingswebsite aan om altijd eerst energie te vergelijken voordat je gaat overstappen. Alleen dan weet je zeker dat je daadwerkelijk zo min mogelijk betaalt voor energie. Dat wil toch iedereen?

Energie vergelijken

Reageer