5 feiten over de cashback bij energie

It’s all ‘bout the money. Voor veel mensen is het de grootste reden om over te stappen van energieleverancier: geld, en dan vooral de cashback. Al krijgen ze stroom van hun schoonmoeder, het zal veel mensen een zorg zijn. Als het maar voordeliger is.

Een bepaalde groep vindt het ook belangrijk waar hun stroom vandaan komt. Zij stappen bewust over naar groene energie. Maar één onderdeel komt altijd weer ter sprake: hoe hoog is de cashback? (Of een van die andere benamingen voor hetzelfde: welkomstpremie, actiekorting, cashbackkorting.) Vaak komen er op dat moment ook een hoop vraagtekens tevoorschijn.

Daarom zet ik 5 feitjes voor je onder elkaar.

 

  1. Alleen nieuwe klanten ontvangen een cashback

Energieleveranciers willen, net als ieder bedrijf, graag nieuwe klanten. Er zijn een aantal manieren om nieuwe klanten te werven. Op het gebied van energie is de cashback één van de belangrijkste manieren. Met dit bedrag willen ze zoveel mogelijk mensen overhalen om klant te worden van hun bedrijf. En hopelijk heel lang klant te blijven. Dit bedrag kan niet op tegen de extra’s die enkele leveranciers hun trouwe klanten aanbieden.

 

  1. De cashback ontvang je achteraf

Na afloop van je afgesproken contracttermijn ontvang je de cashback. Veel mensen kiezen voor een jaarcontract. Na afloop van dat jaar ontvang je de cashback. Bij het vergelijken van energieleveranciers wordt het cashback bedrag vaak al wel meegenomen in het jaarbedrag.

Bij ons staat dit zo beschreven

cashback energieleveranciers

Het jaarbedrag van €1.629,- is dus inclusief het cashbackbedrag van €315,-.  Je betaalt maandelijks €162,- maar als je de €315,- cashback uitsmeert over de 12 maanden van het jaar betaal je €136,- per maand.

 

  1. Een cashback wordt verrekend op je jaarrekening

Aan het einde van het jaar wordt altijd gekeken hoeveel je hebt betaald aan de energieleverancier en hoeveel je daadwerkelijk verbruikt hebt. Komt dat overeen? Dan krijg je het volledige cashbackbedrag op je rekening gestort. (Of meer als je zuiniger bent geweest!) Heb je meer verbruikt dan waar je voor hebt betaald? Dan wordt dat van je cashback afgehaald. Stel dat je voor €50,- meer aan energie hebt verbruikt en je cashback is €300,-. Dan krijg je nog €250,- terug.

 

  1. Alleen als je het (tijdelijke) contract volmaakt ontvang je de cashback

Een cashback krijg je vaak bij het afsluiten van een nieuw tijdelijk contract met een bepaalde looptijd. Vaak is dat 1 jaar. Soms ook 3 of 5 jaar. Het vooraf vastgestelde cashback bedrag ontvang je alleen als je deze looptijd volmaakt. Heb jij bijvoorbeeld een contract voor 3 jaar en wil je na een jaar overstappen omdat een andere energieleverancier voordeliger is? Dan ontvang je vaak geen cashback meer van je huidige leverancier maar een opzegboete. Deze is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en ligt tussen de €50,- en €250,-.

Nog een reden om te kiezen voor jaarcontracten.

 

  1. Door de cashback bespaar je flink

Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier heb je altijd de meest voordelige tarieven maar het is vooral het cashbackbedrag dat je een mooi voordeel geeft. Vooral aan het einde van het jaar (nu!) lopen deze bedragen enorm op en profiteer je hiervan als nieuwe klant.

Door dit ‘trucje’ jaarlijks te herhalen ontvang je altijd een mooi extraatje aan het einde van de looptijd. :)

Start nu met energie vergelijken!

Energie vergelijken doe je bij Energieleveranciers.nl

Reageer