14 t/m 20 oktober 2013: Week van de energierekening

Er zijn steeds meer mensen die bewust omgaan met hun stroom- en gasverbruik. Zij doen dat voor een lagere energierekening en omdat het goed is voor het milieu. Milieu Centraal wil iedereen helpen met energiezuinig zijn. Daarom organiseert Milieu Centraal van 14 t/m 20 oktober de ‘Week van de energierekening‘.

Milieu Centraal geeft adviezen en tips over energiebesparing en wil mensen helpen net die extra stap te zetten. Niet veel mensen weten dat met eenvoudige en vaak goedkope maatregelen, er behoorlijk veel stroom en gas valt te besparen. En dat ziet u direct terug op uw energierekening! Zo helpt 1 minuutje korter douchen u om tientallen euro’s per jaar te besparen? En het plaatsen van tochtstrips kan een jaarlijkse besparing van 50 euro opleveren!

Doe de online test om uw energieverbruik te verlagen

Milieu Centraal heeft een online test ontwikkeld waarmee u kunt checken welke eenvoudige maatregelen toe te passen zijn in uw situatie. U krijgt veel tips, zoals het plaatsen van radiatorfolie achter de radiator of het volledig uitschakelen van apparaten om sluipverbruik tegen te gaan. Tips waarmee u direct aan de slag kunt en die al snel resultaat opleveren. Bovendien kunt u deze week voor maar liefst 2.500 euro aan energiezuinige apparaten winnen! Wilt u ook graag energie zuiniger leven, kosten besparen en kans maken op 2.500 euro aan energiezuinige apparaten? Ga dan naar www.weekvandeenergierekening.nl en doe de test.

Energiezuinige tips

Hieronder ziet u een aantal kleine energiebesparingstips en wat dit oplevert.

1. Computer in de slaapstand
Zet uw computer bij pauzes direct in de slaap- of sluimerstand, zo voorkomt u onnodig energieverbruik. Dit bespaart u ongeveer 10 euro per jaar.

2. Hang de was op
Wasdrogers zijn grote energieslurpers in huis. Hang daarom wat vaker de was binnen of buiten aan de waslijn. Dat kost u niets en het is ook nog eens beter voor het milieu. En voor uw portemonnee, want u bespaart per jaar zo’n 25 euro.

3. Bespaar met douchen
Het meeste warme water in huis gebruikt u om te douchen. Om hierop te besparen, kunt u korter douchen of een waterbesparende douchekop plaatsen. Zo’n douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart veel op het water- en energieverbruik. Zo verdient u al snel 50 euro per jaar.

4. Gebruik spaarlampen
Heeft u nog gloeilampen in huis? Vervang deze dan door energiezuinige led- en spaarlampen. Begin op die plaatsen waar de lamp de meeste uren brandt en bespaar direct op uw energierekening. Het kan u maar liefst 60 euro per jaar opleveren.

5. Voorkom sluipverbruik
Een gemiddeld huishouden is per jaar vaak veel geld kwijt aan het standby-verbruik van huishoudelijke apparaten. Om dit te vermijden, moeten apparaten écht uitgezet worden. Stekkerblokken met aan/uit schakelaars helpen ook. Door sluipverbruik tegen te gaan, bespaart u jaarlijks zo’n 70 euro!

De Week van de Energierekening is een initiatief van de onafhankelijke organisaties Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis, de Nederlandse Woonbond, VvE Belang, Vastgoed Belang, VACpunt Wonen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Reageer