prinsjesdag.jpg

Prinsjesdag 2019: wat is de invloed op je portemonnee?

Gisteren was het weer zover, Prinsjesdag. Het was alweer de zevende keer dat onze koning de troonrede uitsprak vanuit de Ridderzaal. Daarna was het de beurt aan de minister van Financiën om de begroting voor 2019 te presenteren. De grote vraag is natuurlijk altijd; wat is de invloed op je portemonnee?

lees meer

EL_rekening-2020.jpg

Lagere energierekening 2020: kan het kabinet dit wel waarmaken?

Weet je het nog? Het kabinet blunderde met het gebruik van oude cijfers bij de berekening van de energierekening. Daardoor claimde het kabinet dat het met de stijging van de energierekening wel mee zou vallen. Terwijl uiteindelijk bleek dat consumenten gemiddeld € 334 meer moeten betalen voor hun energie dan vorig jaar. Het kabinet deed de belofte dat de energierekening in 2020 wel omlaag zou gaan. Dit blijkt echter nog een flinke opgave, aldus het FD.

lees meer

verbruik-wasmachine.jpg

5 tips om te besparen met je wasmachine

Veel mensen gebruiken hun wasmachine dagelijks en het is dan ook één van de grootste energieverbruikers in het huishouden. De duurzaamste optie is natuurlijk wassen met de hand, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Met deze 5 tips kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten met je wasmachine en het is ook nog een goed voor het milieu.

lees meer

EL_salderingsregeling_terugleversubsidie.jpg

Salderingsregeling blijft tot 2023

De huidige salderingsregeling wordt verlengd tot 2023. In eerste instantie gaf het kabinet aan dat deze regeling al in 2020 zou worden vervangen door de terugleversubsidie. Echter liet Minister Wiebes in februari weten dat hij het niet rond ging krijgen om de regeling in 2020 te introduceren en deze pas vanaf 1 januari 2021 vervangen gaat worden. Maar huishoudens met zonnepanelen kunnen nog twee jaar langer blijven profiteren van de gunstige salderingsregeling.

lees meer