woning-verduurzamen-subsidie.jpg

Belangrijke veranderingen 2020 omtrent financiering verduurzamen woning 

De overheid stelt een aantal financiële regelingen en subsidies beschikbaar, zodat het verduurzamen van de woning voor particulieren betaalbaar wordt. Met deze regelingen en subsidies wil de overheid de doelstellingen van het Klimaatakkoord realiseren. In 2030 moet iedereen van het gas af en aan het eind van 2020 moet 14% van alle energie in Nederland duurzaam opgewekt worden. Elk jaar verandert er wel iets aan deze landelijke regelingen. Ook komen er elk jaar nieuwe financiële regelingen bij. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in 2020?

lees meer

EL_vast_variabel.jpg

Vast of variabel energietarief?

Elk jaar is het weer de vraag wat de energietarieven gaan doen. Voor 2020 blijven de variabele energietarieven van de drie grote energieleveranciers (Essent, Eneco en Vattenfall) gelijk. Toch is ons advies om een vast contract af te sluiten. Wij leggen je hier uit waarom.

lees meer

EL_energiemeter.jpg

Wat is voordeliger: een enkele of dubbele meter?

Iedereen die stroom geleverd krijgt heeft een enkele of dubbele meter. Met een enkele meter wordt alle stroom die je verbruikt afgerekend tegen één tarief. Met een dubbele meter heb je twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren. Tegenwoordig kun je kiezen tegen welk tarief je verrekend word. Maar wat is nou het voordeligste: een enkel of dubbel tarief? Wij zochten het voor je uit!

lees meer

prinsjesdag.jpg

Prinsjesdag 2019: wat is de invloed op je portemonnee?

Gisteren was het weer zover, Prinsjesdag. Het was alweer de zevende keer dat onze koning de troonrede uitsprak vanuit de Ridderzaal. Daarna was het de beurt aan de minister van Financiën om de begroting voor 2019 te presenteren. De grote vraag is natuurlijk altijd; wat is de invloed op je portemonnee?

lees meer

EL_rekening-2020.jpg

Lagere energierekening 2020: kan het kabinet dit wel waarmaken?

Weet je het nog? Het kabinet blunderde met het gebruik van oude cijfers bij de berekening van de energierekening. Daardoor claimde het kabinet dat het met de stijging van de energierekening wel mee zou vallen. Terwijl uiteindelijk bleek dat consumenten gemiddeld € 334 meer moeten betalen voor hun energie dan vorig jaar. Het kabinet deed de belofte dat de energierekening in 2020 wel omlaag zou gaan. Dit blijkt echter nog een flinke opgave, aldus het FD.

lees meer

verbruik-wasmachine.jpg

5 tips om te besparen met je wasmachine

Veel mensen gebruiken hun wasmachine dagelijks en het is dan ook één van de grootste energieverbruikers in het huishouden. De duurzaamste optie is natuurlijk wassen met de hand, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Met deze 5 tips kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten met je wasmachine en het is ook nog een goed voor het milieu.

lees meer