EL_energievergelijken1.png

Houd het simpel

Je staat op het punt om je energiecontract te vergelijken. Verstandige keus. Je hebt al je gegevens bij de hand: adres, verbruik en einddatum (als je die hebt). Je vult ze in en je krijgt een flink aantal aanbiedingen te zien. Hoe weet je nou welke deal het beste bij jou past? Dat leggen wij je graag uit.

lees meer

EL_vast_variabel.jpg

Vast of variabel energietarief?

Energiecontracten zijn er in allerlei soorten en maten. Een van de keuzes waarvoor je staat is: vast of variabel? Maar wat is nou wijsheid? Veel mensen vinden dit een lastige keuze. Wij adviseren altijd om te kiezen voor een energiecontract met vaste tarieven. Wij leggen je hier uit waarom.

lees meer

EL_salderingsregeling_terugleversubsidie.jpg

Van een salderingsregeling naar een subsidieregeling

De huidige salderingsregeling wordt verlengd tot 2021. Eerder gaf het kabinet aan deze regeling al in 2020 te vervangen door de terugleversubsidie, maar Minister Wiebes heeft aangegeven dat hij het niet rond krijgt om de nieuwe regeling in 2020 te introduceren. Het wordt waarschijnlijk een jaar later. De salderingsregeling zal pas vanaf 1 januari 2021 vervangen worden.

lees meer

Sneller-koud-dan-ander.jpg

Altijd koud: deze factoren kunnen de oorzaak zijn

Het. Is. Zo. Koud! Heb jij het bijna altijd koud, of heb jij juist nergens last van in je T-shirtje terwijl je collega of partner zit te bibberen in een dikke trui? Kou is relatief. Hoe koud iemand de temperatuur ervaart, verschilt van persoon tot persoon. En dat verschil leidt tot menig discussie en onenigheid op kantoor en in het huishouden. Aan de kou die je voelt, kun je soms meer doen dan alleen de temperatuur in huis omhooggooien en dikke lagen kleding aantrekken. Handig dus om te weten hoe je lichaam de temperatuur regelt én waardoor de een het veel sneller koud heeft dan de ander.

lees meer