EL_vloerverwarming.jpg

Vloerverwarming: een goed alternatief voor de radiator

Het komt iedereen wel bekend voor: je stapt uit bed en de vloer is ijskoud. Hoe lekker zou het zijn als je op een warme vloer stapt. Ja, dat kan met vloerverwarming. En dat is niet het enige voordeel van vloerverwarming. Wij vertellen je er meer over.

lees meer

EL_groenvsgrijs.jpg

Groene stroom vs. grijze stroom: wat is duurder?

We gaan tegenwoordig steeds duurzamer leven. Het meest duurzame is natuurlijk zelf je energieverbruik verminderen. En je kunt natuurlijk ook je energie zelf opwekken. Helaas is dat niet voor iedereen een optie. Wil je toch duurzame energie? Dat is mogelijk. Wat kost groene energie eigenlijk ten opzichte van grijs energie? Dat leggen wij je uit.

lees meer

EL_dubbele-rekening.jpg

Een dubbele energierekening: hoe komt dat?

Je bent net overgestapt van energieleverancier omdat je wilt besparen… Krijg je van twee leveranciers een incasso; van je oude én van je nieuwe energieleverancier. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, maar wat moet je dan doen? Geen zorgen, je betaalt alleen voor de energie die je verbruikt. Wij leggen je het uit.

lees meer

EL_energiemeter.jpg

Wat is voordeliger: een enkele of dubbele meter?

Iedereen die stroom geleverd krijgt heeft een enkele of dubbele meter. Met een enkele meter wordt alle stroom die je verbruikt afgerekend tegen één tarief. Met een dubbele meter heb je twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren. Tegenwoordig kun je kiezen tegen welk tarief je verrekend word. Maar wat is nou het voordeligste: een enkel of dubbel tarief? Wij zochten het voor je uit!

lees meer

EL_wasmachine.jpg

5 tips om te besparen met je wasmachine

Veel mensen gebruiken hun wasmachine dagelijks en het is dan ook één van de grootste energieverbruikers in het huishouden. De duurzaamste optie is natuurlijk wassen met de hand, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Met deze 5 tips kun je gemakkelijk energie besparen met je wasmachine en het is ook nog een goed voor het milieu.

lees meer

EL_besparen1.jpg

Besparen: kan dat nog wel?

Je hebt het vast al gelezen. De vaste lasten gaan omhoog. De afgelopen jaren is de zorgpremie gestegen. Het lage btw-tarief gaat met 3% omhoog. En de energierekening wordt ook duurder door de stijging van de energiebelasting. Kortom, alles wordt duurder. Maar kun je dan nog wel besparen? Tuurlijk, we leggen het je uit.

lees meer