zonnepanelen_sjaak.png

Voor zonnepanelen ben je nooit te oud

Dat je nooit te oud bent voor zonnepanelen bewijst Sjaak. Hij is 70 jaar, gepensioneerd en woont in een groot huis in Noord-Holland. Hij besloot afgelopen winter om zonnepanelen op zijn dak te installeren. Dit is nou een typisch voorbeeld van een oudere generatie die wil dat jongere generaties ook nog lang met deze aardbol toekunnen. Daarnaast is het Sjaak uiteraard ook om het geld te doen:

‘Over je centen op de spaarrekening krijg je nauwelijks rente, dus waarom zou ik het niet doen?’

 

lees meer

Overstappenpoppetjes.png

Overstappen van energieleverancier; waarom eigenlijk?

Samen met collega’s vroeg ik aan voorbijgangers op straat of ze wel eens overstappen van energieleverancier. We kregen behoorlijk wat ‘nee’s’ naar ons hoofd. Vaak gevolgd door de opmerking; “Ik zit prima waar ik nu zit”. Want ja, waarom zou je überhaupt overstappen van energieleverancier?

lees meer

Van-salderingsregeling-naar-subsidieregeling.png

Van een salderingsregeling naar een subsidieregeling

De salderingsregeling: eens een reden voor veel mensen om zonnepanelen te installeren op het dak. En nu? Er wordt al een tijdje over gesproken om de salderingsregeling af te schaffen. Het is tijd voor een opvolger. Veel mensen vragen zich af hoeveel zonnepanelen nog opleveren als de salderingsregeling is aangepast. Of hoe lang duurt het voordat je de investeringen hebt terugverdiend. In deze blog vertel ik je hoe de opvolger van de salderingsregeling eruit komt te zien, wie straks baalt van de nieuwe situatie en ook wie er juist blij mee is.

lees meer

Zonnepanelen-monitoren-met-SunData.png

Werken jouw zonnepanelen goed?

Hoe goed wekken jouw zonnepanelen stroom op? Waarschijnlijk een vraag waar je niet direct een duidelijk antwoord op hebt, maar het is wel een relevante vraag. Want net als alle andere technische producten kunnen zonnepanelen stuk gaan of is er onderhoud nodig. Anders wekken ze minder stroom op. Gelukkig zijn er monitoringsystemen zoals die van SunData waarmee je de zonnepanelen kunt controleren. Dit innovatieve bedrijf wil ervoor zorgen dat zonnepanelen goed blijven functioneren zodat ze zoveel mogelijk stroom opwekken. Ik ging langs bij Joris, een van de vier oprichters, en hij legde mij precies uit waarom het voor zonnepanelenbezitters belangrijk is om te ze monitoren.

lees meer