De overheid stelt een aantal financiële regelingen en subsidies beschikbaar, zodat het verduurzamen van de woning voor particulieren betaalbaar wordt. Met deze regelingen en subsidies wil de overheid de doelstellingen van het Klimaatakkoord realiseren. In 2030 moet iedereen van het gas af en aan het eind van 2020 moet 14% van alle energie in Nederland duurzaam opgewekt worden. Elk jaar verandert er wel iets aan deze landelijke regelingen. Ook komen er elk jaar nieuwe financiële regelingen bij. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in 2020?
Elk jaar is het weer de vraag wat de energietarieven gaan doen. Voor 2020 blijven de variabele energietarieven van de drie grote energieleveranciers (Essent, Eneco en Vattenfall) gelijk. Toch is ons advies om een vast contract af te sluiten. Wij leggen je hier uit waarom.
Iedereen die stroom geleverd krijgt heeft een enkele of dubbele meter. Met een enkele meter wordt alle stroom die je verbruikt afgerekend tegen één tarief. Met een dubbele meter heb je twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren. Tegenwoordig kun je kiezen tegen welk tarief je verrekend word. Maar wat is nou het voordeligste: een enkel of dubbel tarief? Wij zochten het voor je uit!
Prinsjesdag is alweer even geleden en bijna alle huishoudens gaan erop vooruit. Volgens het kabinet gaat een huishouden met een verbruik van 2.525 kWh (stroom) en 1.179 m3 (gas) € 100,- minder betalen aan energiebelasting. Het is natuurlijk leuk zo’n daling, maar ten opzichte van 2018 is dit nog steeds een stijging. Wat betekent dit voor jouw huishouden?
Gisteren was het weer zover, Prinsjesdag. Het was alweer de zevende keer dat onze koning de troonrede uitsprak vanuit de Ridderzaal. Daarna was het de beurt aan de minister van Financiën om de begroting voor 2019 te presenteren. De grote vraag is natuurlijk altijd; wat is de invloed op je portemonnee?
Weet je het nog? Het kabinet blunderde met het gebruik van oude cijfers bij de berekening van de energierekening. Daardoor claimde het kabinet dat het met de stijging van de energierekening wel mee zou vallen. Terwijl uiteindelijk bleek dat consumenten gemiddeld € 334 meer moeten betalen voor hun energie dan vorig jaar. Het kabinet deed de belofte dat de energierekening in 2020 wel omlaag zou gaan. Dit blijkt echter nog een flinke opgave, aldus het FD.
Overstappen naar een andere energieleverancier wordt door veel consumenten nog altijd als ‘gedoe’ ervaren. In deze blog zetten we 8 feiten en fabels voor je op ’n rij.
Ben je al eens overgestapt? Grote kans dat je energieleverancier je drie maanden voor het einde van je contract belt of je je energiecontract wilt verlengen. Maar krijg je dan wel de meest goedkope energie?
Veel mensen gebruiken hun wasmachine dagelijks en het is dan ook één van de grootste energieverbruikers in het huishouden. De duurzaamste optie is natuurlijk wassen met de hand, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Met deze 5 tips kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten met je wasmachine en het is ook nog een goed voor het milieu.
Tegenwoordig wordt er verwacht dat je steeds duurzamer gaat leven. Het meest duurzame is natuurlijk zelf je energieverbruik verminderen. Of je kunt natuurlijk ook je energie zelf opwekken. Helaas is dat niet voor iedereen een optie. Wil je toch duurzame energie? Dat is mogelijk. Wat kost groene energie eigenlijk ten opzichte van grijs energie? Dat leggen wij je uit.