Van-salderingsregeling-naar-subsidieregeling.png

Van een salderingsregeling naar een subsidieregeling

De salderingsregeling: eens een reden voor veel mensen om zonnepanelen te installeren op het dak. En nu? Er wordt al een tijdje over gesproken om de salderingsregeling af te schaffen. Het is tijd voor een opvolger. Veel mensen vragen zich af hoeveel zonnepanelen nog opleveren als de salderingsregeling is aangepast. Of hoe lang duurt het voordat je de investeringen hebt terugverdiend. In deze blog vertel ik je hoe de opvolger van de salderingsregeling eruit komt te zien, wie straks baalt van de nieuwe situatie en ook wie er juist blij mee is.

lees meer

Zonnepanelen-monitoren-met-SunData.png

Werken jouw zonnepanelen goed?

Hoe goed wekken jouw zonnepanelen stroom op? Waarschijnlijk een vraag waar je niet direct een duidelijk antwoord op hebt, maar het is wel een relevante vraag. Want net als alle andere technische producten kunnen zonnepanelen stuk gaan of is er onderhoud nodig. Anders wekken ze minder stroom op. Gelukkig zijn er monitoringsystemen zoals die van SunData waarmee je de zonnepanelen kunt controleren. Dit innovatieve bedrijf wil ervoor zorgen dat zonnepanelen goed blijven functioneren zodat ze zoveel mogelijk stroom opwekken. Ik ging langs bij Joris, een van de vier oprichters, en hij legde mij precies uit waarom het voor zonnepanelenbezitters belangrijk is om te ze monitoren.

lees meer

Pelletkachel-een-duurzame-aanschaf.png

“De pelletkachel is een ontzettend goede aanschaf geweest”

Met een pelletkachel verwarm je je woning op een duurzame manier. Het past helemaal bij de wens van veel mensen om CO2 neutraal te wonen. Jolanda uit Noord-Holland heeft nu bijna een jaar een pelletkachel en ze is er heel blij mee. Waarom koos ze voor een pelletkachel, hoe werkt zo’n kachel en wat levert de investering je op? In deze blog vertelt ze het je enthousiast.

lees meer

opzegvergoeding-energie.png

Een opzegvergoeding bij je overstap van energieleverancier voorkom je eenvoudig

Snel even in de trein op je mobiel, tijdens een rustig moment op je werk of thuis op een zaterdagmiddag vanachter je laptop; allemaal momenten waarop je even naar aanbiedingen van energiecontracten kunt kijken. Wellicht dat je je afvraagt of je al kosteloos kunt overstappen; hoe zit het ook alweer met die opzegvergoeding als je overstapt van energieleverancier? Met onze energievergelijker helpen we dagelijks veel mensen besparen op hun energiekosten. Daarom leg ik je uit hoe je een opzegvergoeding voorkomt zodat je niet onnodig teveel betaalt.

lees meer