Energie vergelijken ANWB Energiecollectief 2014

ANWB houdt jaarlijks een energieveiling. Het energiecollectief van de ANWB heeft als doel met een collectieve energieveiling lagere energietarieven te realiseren. Door gezamenlijk energie in te kopen, betalen leden en consumenten minder voor stroomtarieven en gastarieven. Op 27 februari 2014 werd de meest recente energieveiling van ANWB gehouden. NL Energie en Budget Energie kwamen als winnaars uit de bus.

Overstappen via een energieveiling?

De aanbiedingen op onze site zijn op het moment van de energieveiling even scherp als die van de ANWB energieveiling. Als u via ons energieprijzen vergelijkt, heeft u altijd de scherpste prijs. Als u via ons energieprijzen vergelijkt, ziet u direct hoeveel het winnende energiecontract van de veiling van ANWB kost in vergelijking met andere energiecontracten.

Uitslag ANWB energieveiling 2014

NL Energie en Budget Energie waren de winnaars van de ANWB energieveiling van 27 februari 2014. De jaarprijzen van de energiecontracten via deze veiling zijn (inclusief prijsverschil met het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl):

 • NL Energie: € 1.871 (€ 30 duurder)
 • Budget Energie: € 1.864 (€ 22 duurder)

Gebaseerd op het jaarlijks verbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3) in gasregio 4.

 

Uitslag collectieve energie veiling ANWB 2013

De groene energieveiling van de ANWB is gesloten op 22 januari 2013 en is voor de 1-jarige contracten gewonnen door Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij. Voor een 3-jarig contract heeft Electrabel het beste bod op de ANWB energieveiling.

Uitslag collectieve energie veiling ANWB 2012

Essent was de winnaar van de energieveiling van 26 maart 2012. De ANWB gaat voor de berekening van het besparingsvoordeel uit van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1850 m3 in regio 4 (Friesland, postcode 8441GK). Het winnende bod uit de energieveiling van de ANWB is € 100 duurder (op basis van het door de ANWB gehanteerde verbruiksprofiel) dan de goedkoopste aanbieding op Energieleveranciers.nl.

Andere energieveilingen

Niet alleen ANWB organiseert collectieve energieveilingen. Ook de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis (VEH) sporen consumenten aan om deel te nemen aan hun energiecollectief. Wil je meer weten over collectieve energie en andere initiatiefnemers van energieveilingen? Kijk dan eens hier.

Niet altijd het goedkoopst

Het winnende bod op een energieveiling is niet altijd de goedkoopste energieleverancier voor iedereen. Dit komt omdat niet alle energieleveranciers meedoen aan een energieveiling en niet alle energieproducten worden aangeboden. Om die reden blijft het verstandig de prijzen van energie te vergelijken bij deelname aan collectieve energie inkoop.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 12:44 uur Mevr. B. uit Berlicum is overgestapt
  naar Nuon en bespaarde € 466,32
 • 12:44 uur Mevr. B. uit Berlicum is overgestapt
  naar Nuon en bespaarde € 466,32
 • 12:33 uur Mevr. J. uit Santpoort-Noord is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 298,49

 • naar en bespaarde