Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij

Na een geheimzinnige reclamecampagne liet de Nederlandse Energie Maatschappij in september 2014 weten met een eigen slimme thermostaat te komen: Anna. Anna is een zelflerende slimme thermostaat die rekening houdt met de buitentemperatuur, zodat u uw energierekening kunt verlagen. Bent u niet in de buurt, dan is het mogelijk om Anna op afstand (met een app) te besturen. Zo houdt u altijd de controle over de temperatuur in huis en heeft u direct inzicht in uw energieverbruik.

Anna bestellen

Anna is verkrijgbaar voor iedereen, dus voor zowel klanten als niet-klanten. Via de website van de Nederlandse Energie Maatschappij kunt u Anna bestellen. U krijgt Anna in bruikleen. Voor de services van Anna betaalt u € 3,99 per maand. Ook als u geen klant (meer) bent van de Nederlandse Energie Maatschappij, blijft Anna voor u werken (mits u de maandelijkse abonnementskosten blijft betalen).

Zelflerende slimme thermostaat

Anna is een zogenaamde zelflerende slimme thermostaat. Dat betekent dat ze van uw levensstijl leert en op basis van deze gegevens temperatuurschema's instelt. Aan deze schema's wordt continu geschaafd, zodat Anna steeds beter past bij uw dagelijkse ritme. Ook als er een structurele verandering in uw dagritme plaatsvindt, bijvoorbeeld dat u op een bepaalde avond niet meer thuis bent, dan zal Anna zich daarop instellen.

Drie besparingsstanden

Deze slimme thermostaat heeft drie voorgeprogrammeerde besparingsstanden: 'Comfort', 'Eco' en 'Green crusader'. Vindt u het fijn dat uw huis een comfortabel klimaat heeft? Dan kiest u voor 'Comfort'. Vindt u duurzaamheid belangrijk, maar wilt u ook een zekere mate van comfort? Dan kiest u voor 'Eco'. Of verlaag uw energieverbruik aanzienlijk met de optie 'Green Crusader'.

Anna is 100% Nederlands

Anna is een co-creatie van de Nederlandse Energie Maatschappij en Plugwise, een Nederlands bedrijf dat actief is in het ontwikkelen, produceren en verkopen van slimme oplossingen voor in huis. Anna wordt geproduceerd in Eindhoven en is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse CV-ketels, die werken via het OpenTherm-protocol (in tegenstelling tot het aan/uit-principe waarmee bijvoorbeeld Amerikaanse CV-ketels werken).

Anna doet aan 'geo-fencing'

Slimme thermostaat Anna gebruikt 'geo-fencing' om te bepalen of u (en/of andere bewoners) in de buurt bent. Dankzij deze optie kunt u bijvoorbeeld instellen dat Anna zichzelf uitschakelt als u weg bent, en zichzelf weer inschakelt zodra u op weg naar huis bent. In dat geval maakt het dus niet uit als u wat later thuiskomt.

Anna en privacy

Veel mensen maken zich zorgen om de manier waarop slimme apparaten in huis omgaan met persoonlijke data. Dit geldt bijvoorbeeld voor de slimme meter, maar ook voor de slimme thermostaat. De Nederlandse Energie Maatschappij belooft op de website van Anna echter dat gebruikers van Anna zelf de controle houden over hun eigen data en dat gegevens niet worden doorgespeeld aan derden.

Stijlvol design

Een object dat zo prominent in de woonkamer hangt, heeft natuurlijk een mooi design nodig. Het is duidelijk dat de bedenkers van Anna hier uitgebreid aandacht aan hebben besteed. Anna licht bijvoorbeeld op zodra je haar aanraakt, zodat je een visuele bevestiging van je opdracht krijgt.

Energie vergelijken en overstappen

Anna kan u helpen te besparen op uw energierekening door uw energieverbruik te verminderen. U kunt natuurlijk ook veel besparen door een zo goedkoop mogelijk energiecontract af te sluiten. Energieleveranciers.nl helpt u hier graag bij. Vul in de calculator hieronder uw gegevens in en kijk snel welke energieleverancier in onze energievergelijker het beste bij u past.

Bekijk uw besparing

Anna Nederlandse Energie Maatschappij