Vandebron

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

9,6

Om een tien te scoren zou Vandebron uitsluitend gebruik moeten maken van technieken en bronnen
die in de meest duurzame categorie vallen zoals wind- en zonne-energie.

Op deze site kunt u 
energie vergelijken van Vandebron. Vandebron is in 2013 opgericht en is een online marktplaats waar u energie rechtstreeks van de boer koopt. U weet dus precies waar uw stroom vandaan komt. Bovendien kunt u zelf uw energiebron kiezen: wind-, water-, bio- of zonne-energie.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Gemiddeld duurt overstappen van energieleverancier vier tot vijf weken. Dat is gerekend vanaf het moment dat u aangeeft te willen overstappen tot het moment dat u feitelijk van energieleverancier bent gewisseld.
Om uw verhuizing te kunnen verwerken hebben wij het volgende van u nodig: uw nieuwe adres, de datum van sleuteloverdracht van uw nieuwe adres en de meterstanden van uw oude en nieuwe adres.
De stroomprijs die u betaalt, gaat 100% naar de door u gekozen bron en de hoeveelheid stroom die u verbruikt, wordt ook opgewekt door uw producent. De bron levert aan het nationale net en u haalt je stroom van hetzelfde net. Er is geen fysieke verbinding tussen jouw producent en jouw huis, maar Vandebron maakt wel een financiële en administratieve koppeling tussen u en uw bron. Samen met de jaarafrekening ontvangt u een stroom-certificaat, dat geldt als garantie voor de oorsprong van uw energie.
U kan één keer per jaar een andere bron uitkiezen. Als er vanwege omstandigheden geen energie meer kan worden geleverd door uw bron, is het uiteraard mogelijk om een andere bron te kiezen.
Vandebron zorgt er dan voor dat u stroom geleverd krijgt van andere bronnen, zodat u altijd zeker bent van je energie. Hier merkt u niets van, want de levering van stroom wordt niet onderbroken. Iedere bron levert namelijk aan het nationale net en u haalt uw stroom van hetzelfde net.
Het is helaas nog niet mogelijk om op grote schaal biogas (groen gas) te leveren. Dit komt omdat er in Nederland nog nauwelijks biogas van voldoende kwaliteit is om aan het aardgasnet te leveren. Om deze reden wordt het aardgas van Vandebron, dat wordt ingekocht bij GasTerra in Groningen, volledig gecompenseerd met Gold Standard Projecten. Dit is de hoogst mogelijke gradatie van CO2-compensatie.