Energieprijzen vergelijken en zorgeloos overstappen

Bespaar gemiddeld €280,- per jaar

Bekijk uw besparing

Waarom Energieleveranciers.nl

 • Duidelijk overzicht van energieprijzen
 • Exclusieve actie aanbiedingen
 • Vaak goedkoper dan via de leverancier zelf
 • Gratis overstapservice

Energievergelijker sinds 2004

Energieleveranciers.nl bestaat al sinds het vrijgeven van de energiemarkt op 1 juli 2004. Wij maakten het toen als een van de eerste energievergelijkers mogelijk om energie te vergelijken. Lees verder

Zojuist overgestapt

 • 12:03 uur Dhr. T uit Haelen is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 468,23
 • 11:40 uur Mevr. T uit Dordrecht is overgestapt
  naar Greenchoice en bespaarde € 87,13
 • 11:35 uur Dhr. B uit Groningen is overgestapt
  naar Oxxio en bespaarde € 248,73

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Energieleverancier
vergelijken
14-dagen-bedenktijd 2. De overstap wordt
voor je geregeld
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktijd
meterstanden 4. Je nieuwe energiecontract
is geregeld

De voordelen van overstappen

Bespaar ook in 2020 honderden euro's op uw energierekening! Op Energieleveranciers.nl kunt u energieprijzen vergelijken en zorgeloos overstappen via onze overstapservice. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Weten hoeveel u kunt besparen? Begin met energie vergelijken.

Energieprijzen vergelijken is makkelijker dan u denkt. Wanneer u uw jaarverbruik en postcode invult in onze calculator ziet u direct de goedkoopste energieleverancier op onze website voor u. Uw jaarverbruik vindt u terug op de jaarafrekening van uw huidige energieleverancier.


U bent nog maar een paar klikken verwijderd van goedkope energie. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe energieleverancier kunt u direct overstappen. Wij sturen uw gegevens door naar de leverancier naar keuze én zeggen uw huidige contract op. U heeft na de aanvraag nog 14 dagen bedenktijd en vrees niet; u komt nooit zonder energie te zitten.

 

Er zijn verschillende momenten waarop het verstandig is om te kijken of u op uw energierekening kunt besparen:

 • Als uw huidige contract binnen twee maanden afloopt. Kijk altijd goed naar de opzegtermijn van uw huidige energieleverancier.
 • Als u een variabel contract heeft: u kunt dan direct overstappen.
 • Als u gaat verhuizen: een goed moment om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier en hierdoor te besparen op uw energierekening.

Er is geen enkele energieleverancier die onze voorkeur heeft. Wij willen dat u de keuze maakt die het beste bij u past. Wij voldoen aan de vijf criteria die Consuwijzer stelt aan een vergelijkingswebsite.

U kunt in onze vergelijker ook een onderscheid maken in aanbieders van stroom en gas. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u gebruik maakt van stadsverwarming en hierdoor alleen aanbieders voor elektriciteit zoekt.

 

Voor wat betreft energieleverancier kunt u altijd zelf kiezen, dit is anders bij uw netbeheerder. Deze wordt bepaald aan de hand van uw woonplaats.

Groene energie is een ander woord voor duurzame energie. Deze energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Dat wil zeggen uit energiebronnen die nooit opgaan zoals wind, zon en water. Grijze stroom is energie die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals kolen. Door het gebruik van zonnepanelen kunt u thuis zelf energie opwekken of u kiest voor een energieleverancier die alleen groene energie aanbiedt. U kunt hiervoor kiezen door middel van een filter in de resultatenlijst.

Binnen energiecollectieven en energieveilingen wordt er gezamenlijk voor een zo laag mogelijke prijs energie ingekocht. Voorbeelden van collectieve energie initiatieven zijn het Consumentenbond Energiecollectief en de ANWB Energieveiling. Er kleven wel enkele nadelen aan energieveilingen. Zo doen er vaak maar een aantal aanbieders mee en zijn er vaak voorwaarden aan de kortingen verbonden.

 

De korting die u op Energieleveranciers.nl krijgt is vaak hoger dan bij een energiecollectief. Daarbij heeft u zelf de keuze uit energieleveranciers en kunt u door middel van de filters nog meer voorkeuren aangeven die u belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid aangeboden duurzame energie.

Energie vergelijken

Via onze energievergelijker kunt u eenvoudig energie vergelijken en overstappen. De goedkoopste energiecontracten bij ons worden voor u op een rijtje gezet in een duidelijk overzicht. Door middel van onze filters geeft u eenvoudig aan wat u belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde leverancier, groene stroom of alleen contracten met een periode van 1 jaar. Zo kunt u gemakkelijk een energieleverancier kiezen.

Goedkope energie

Bij ons bent u altijd verzekerd van goedkope energie. Door energieprijzen vergelijken ontvangt u altijd de laagste prijzen. Na het vergelijken is het overstappen van energieleverancier erg eenvoudig. Ook vraagt u bij ons eenvoudig een eerste energiecontract aan als u bijvoorbeeld een nieuwe woning heeft.

Goedkoopste energieleverancier

Om te bepalen wat voor u de goedkoopste energieleverancier via onze website is hebben we uw gegevens nodig. Op basis van uw verbruik, postcode & huisnummer en huidige leverancier kunnen we bepalen wat voor uw situatie het goedkoopste energiecontract bij ons is. Vervolgens stapt u eenvoudig over naar deze goedkope energieleverancier en zorgen wij ervoor dat uw overstap vlekkeloos verloopt. 

Energieleverancier

Bij ons vergelijkt u energieleveranciers binnen 5 seconden. U krijgt een duidelijk overzicht van een groot aantal energie aanbiedingen op basis van uw situatie. De keus is dus helemaal aan u!

Overstappen energie

Wilt u overstappen van energie? Dan bespaart u het meest als u dit jaarlijks doet. Omdat energieleveranciers de hoogste kortingen geven aan nieuwe klanten is het verstandig elk jaar opnieuw energie te vergelijken. U stapt via ons gemakkelijk over naar een nieuwe leverancier waardoor u zeker weet dat u weer een jaar lang goedkope tarieven ontvangt met eventueel een mooie cashback.

Elektriciteit vergelijken

Door elektriciteit vergelijken bespaart u jaarlijks gemiddeld €280,- op uw energierekening. Op onze vergelijkingswebsite bent u verzekerd van de goedkope contracten en de beste overstapservice. Onze gemiddelde bezoeker doet er ongeveer 10 minuten over om de stappen te doorlopen. Snel bespaard toch?

Energie

Energie komt bij elke energieleverancier op dezelfde manier uit uw stopcontact. Naast de herkomst, of het bijvoorbeeld om groene energie gaat, zit er ook een verschil in de prijs die u voor deze energie betaalt. Door middel van prijsvergelijken en overstappen weet u zeker dat u een voordelig contract krijgt. Daarnaast kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een duurzame herkomst van de energie.

Goedkoop gas

De kosten voor gas zijn het grootste deel van uw energiekosten. Daarom is het verstandig om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken om te zien wie er goedkoop gas aanbiedt. Stap jaarlijks over en ben altijd verzekerd vanvoordelige energie.

Stroom vergelijken

Om er zeker van te zijn dat u voordelige energie ontvangt kunt u het beste stroom vergelijken op deze website. U ziet binnen 5 seconden wie u de goedkoopste energie bij ons aanbiedt. Binnen enkele klikken bent u overgestapt en wordt alles voor u geregeld. Heeft u ergens vragen over? Dan mag u altijd telefonisch contact opnemen. Onze klantenservice voorziet u graag van persoonlijk advies.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan stapt ook gemakkelijk via ons over! Uw opbrengst zonnepanelen zorgt ervoor dat de hoeveelheid elektriciteit die u nog moet kopen wordt beperkt. Misschien levert u zelfs wel terug aan het net. Ook dan is het verstandig over te stappen gezien de verschillen in vaste kosten van energieleveranciers. Ook zit er veel verschil in gasprijzen (als u dat nog gebruikt). Het loont zéker de moeite om eens een vergelijking te maken.

Slimme meter

Een slimme meter is de nieuwe elektriciteits- en gasmeter die we allemaal krijgen. Doordat deze meter elektronisch is hoeft u geen meterstanden meer door te geven. De energiebedrijven lezen de meter automatisch uit. Een slimme meter is ook handig te koppelen met een slimme thermostaat waardoor u direct inzicht heeft in uw energieverbruik.

Energieprijzen

De energieprijzen verschillen nogal per energieleverancier terwijl uw lamp altijd op dezelfde manier aangaat. Waarom dan teveel betalen? Het vergelijken van leverancier is tegenwoordig enorm gemakkelijk en de overstap is binnen een paar klikken geregeld. Welke energieleverancier u kiest mag u natuurlijk zelf weten. De goedkoopste, de groenste, de best beoordeelde, we hebben een groot aantal energieleveranciers in de aanbieding!