Energieprijzen vergelijken en zorgeloos overstappen

Bespaar gemiddeld €350,- per jaar

Bekijk uw besparing

Waarom Energieleveranciers.nl

 • Onafhankelijk energieprijzen vergelijken
 • Exclusieve actie aanbiedingen
 • Volledig: Vergelijk alle energieleveranciers
 • Goedkoper dan via de leverancier zelf
 • Gratis overstapservice

Onafhankelijk sinds 2004

Energieleveranciers.nl bestaat al sinds het vrijgeven van de energiemarkt op 1 juli 2004. Wij maakten het toen als een van de eerste onafhankelijke energievergelijkers mogelijk om energie te vergelijken. Lees verder

Zojuist overgestapt

 • 18:10 uur Mevr. V. uit Kapelle is overgestapt
  naar Greenchoice en bespaarde € 141,67
 • 18:09 uur Mevr. H. uit Rhenen is overgestapt
  naar DELTA en bespaarde € 163,76
 • 18:08 uur Dhr. V. uit Klijndijk is overgestapt
  naar Oxxio en bespaarde € 131,49

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

De voordelen van overstappen

Bespaar ook in 2018 honderden euro's op uw energierekening! Op Energieleveranciers.nl kunt u alle energieprijzen vergelijken en zorgeloos overstappen via onze overstapservice. Onze energievergelijker is onafhankelijk en betrouwbaar.

Weten hoeveel u kunt besparen? Begin met energie vergelijken.

Energieprijzen vergelijken is makkelijker dan u denkt. Wanneer u uw jaarverbruik en postcode invult in onze calculator ziet u direct de goedkoopste energieleverancier voor u. Uw jaarverbruik vindt u terug op de jaarafrekening van uw huidige energieleverancier.


U bent nog maar een paar klikken verwijderd van goedkope energie. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe energieleverancier kunt u direct overstappen. Wij sturen uw gegevens door naar de leverancier naar keuze én zeggen uw huidige contract op. U heeft na de aanvraag nog 14 dagen bedenktijd en vrees niet; u komt nooit zonder energie te zitten.

 

Er zijn verschillende momenten waarop het verstandig is om te kijken of u op uw energierekening kunt besparen:

 • Als uw huidige contract binnen twee maanden afloopt. Kijk altijd goed naar de opzegtermijn van uw huidige energieleverancier.
 • Als u een variabel contract heeft: u kunt dan direct overstappen.
 • Als u gaat verhuizen: een goed moment om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier en hierdoor te besparen op uw energierekening.

Er is geen enkele energieleverancier die onze voorkeur heeft. Wij zijn volledig onafhankelijk en willen dat u de keuze maakt die het beste bij u past. Wij voldoen aan de vijf criteria die Consuwijzer stelt aan een onafhankelijke vergelijkingswebsite.

U kunt in onze vergelijker ook een onderscheid maken in aanbieders van stroom en gas. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u gebruik maakt van stadsverwarming en hierdoor alleen aanbieders voor elektriciteit zoekt.

 

Voor wat betreft energieleverancier kunt u altijd zelf kiezen, dit is anders bij uw netbeheerder. Deze wordt bepaald aan de hand van uw woonplaats.

Groene energie is een ander woord voor duurzame energie. Deze energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Dat wil zeggen uit energiebronnen die nooit opgaan zoals wind, zon en water. Grijze stroom is energie die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals kolen. Door het gebruik van zonnepanelen kunt u thuis zelf energie opwekken of u kiest voor een energieleverancier die alleen groene energie aanbiedt. U kunt hiervoor kiezen door middel van een filter in de resultatenlijst.

Binnen energiecollectieven en energieveilingen wordt er gezamenlijk voor een zo laag mogelijke prijs energie ingekocht. Voorbeelden van collectieve energie initiatieven zijn het Consumentenbond Energiecollectief en de ANWB Energieveiling. Er kleven wel enkele nadelen aan energieveilingen. Zo doen er vaak maar een aantal aanbieders mee en zijn er vaak voorwaarden aan de kortingen verbonden.

 

De korting die u op Energieleveranciers.nl krijgt is vaak hoger dan bij een energiecollectief. Daarbij heeft u zelf de keuze uit alle energieleveranciers en kunt u door middel van de filters nog meer voorkeuren aangeven die u belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid aangeboden duurzame energie.