Beloon uzelf en stap nu over!
Hulp nodig?

Klantreviews Oxxio

 • Betaal niet teveel!
 • Overstappen is geld besparen. Met onze gratis overstapservice kunt u zorgeloos switchen naar een andere leverancier.
 • Energie vergelijken
 • anthony van mechelen
  eindhoven
  ga nooit naar oxxio slechste service ooit 27 november 2015

  Hallo hier weer met anthony van Mechelen als jullie goed lezen kunnen jullie lezen hoe ik ben gevaren met OXXIO even kort op een zaterdag vrijblijvende offerte aan gevragen en maandag 4 okt s,morgen gebeld met ik hoef dit niet .ok geen probleem meneer het is bij deze geannuleerd!!! niet dus ben nu op 27-11-2015 nog steeds bij OXXIO terwijl ik het had op gezegd nu zit ik al weken te wachten op terug zetting naar de NLE heb nu met hun gemaild maar krijg geen gehoor op mail en ook nog niks gehoord op terug zetting naar de NLE mensen ga er nooit mee in zee het is een zeer slecht bedrijf die alleen maar aan klantbinding denkt en nergens anders aan. Als je binnen de termijn van 14 dagen wilt annuleren, schijnt dit niet te gaan. Ik houd jullie op de hoogte tot het is opgelost. Gr. Anthony van Mechelen.

  Reactie van Oxxio 27 november 2015

  Geachte heer Van Mechelen,

  Zonde dat de contracten niet zijn geannuleerd, terwijl je dit wel tijdig hebt gedaan. Waar het mis is gegaan is mij zonder gegevens niet bekend, maar wel zorgen we dat het weer wordt zoals voorheen. Het kan tot 6 weken duren voordat je weer terug gezet bent naar de huidige leverancier. Als het zo ver is, laten we het weten.

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • Y. van barneveld
  Wat doet oxxio eigenlijk voor zijn klanten? 26 november 2015

  Wilde profiteren van de sterk gedaalde energie prijzen en besloot te bellen met de vraag: "wat kunt u voor mij doen?". Na een gesprek van 20 min had ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag, maar wel een aantal opdrachten om alles zelf te regelen. Nu heb ik geen app en ben na dit gesprek ook niet van plan om iemand te vragen om er een aan te maken. Klaarblijkelijk denkt oxxio dat ik voor ze werk en daarvoor moet betalen. Ik ben er van uitgegaan dat zij de energie leveren, informatie verstrekken, de contracten verzorgen en ik betaal. Omdat ik blijkbaar nog niet genoeg te doen heb, willen ze dat ik mijn mening geef over de service. En je snapt het al: via de app! Ik ben inmiddels aan het kijken naar een andere leverancier.

  Reactie van Oxxio 27 november 2015

  Beste Y. van Barneveld,

  Bedankt voor je review. Balen dat we de kans gemist hebben om alles voor je te doen, terwijl het nu zo is dat je zelf het e.e.a. dient te doen.

  Via onze website kun je nieuwe contracten kiezen. Als je liever gebeld wordt, dan kan dat zeker. Daarvoor zien we graag je klantnummer en telefoonnummer via een privébericht op onze Facebook, zodat we je verder kunnen helpen.

  Sorry voor het ongemak dat we niet gelijk iets voor je hebben gedaan!

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  O. Bos
  Oxxio 24 november 2015

  'K weet niet "hoeveel" reviews je hier al gelezen hebt over Oxxio...

  maar het mag duidelijk zijn dat 9 vd 10 meningen/ervaringen met Oxxio hier op de site (maar óók elders op internet): "NEGATIEF" tot "ZÉÉR NEGATIEF" zijn!!

  Zelf vorige wk telf benaderd: "meneer weet u toevallig uw verbruik mmt" ? Ik zei: "nee, want ik ben nu niet thuis"...

  Oooh zei hij.. dat maakt niet uit.. "dus u woont alleen... en heeft een tussenwoning"??... Nou dan kan ik u al zeggen dat u zo'n €200 zal besparen!! Als u nu kiest v.e. 3jr contract kan ik u de nwste Ipad of Lenovo laptop "kado" doen!?!?

  Whaaahaha!! "kado doen"?? Dit betaal je ZÈLF mensen !

  De truuk zit in de "VASTE LEVERINGSKOSTEN PER PRODUCT" !

  Ik betaal aan "leveringskosten" nu €3,50 p/mnd voor gas...

  en €3,50 p/mnd v electra. (Dat is dus: €7 p/mnd x 36 (3jr) = €256.....

  Bij Oxxio zou ik komen op €14,50 PÈR product dus: €29 p/mnd !

  Dat is dus: €29 x 36(3jr) = €1044 !!!!! JÁ je leest het goed !

  Een snelle rekensom zegt: 1044 - 256 = €788 ! !

  Voor die €788 koop ik ÈN een "Ipad" ÈN een "laptop" ! ! ! !

  Èn.... ik blijf HEERLIJK en VERTROUWD bij m'n huidige aanbieder!!

  Tot slot: Ik adviseer NIEMAND zozeer om bij Oxxio wèg te gaan...

  maar ik denk dat als je gewoon het contract GOED leest icm revieuws lezen op internet, dat je dan VANZELF géén klant zal worden van hen !!

  (Ik heb t contract "rustig" thuis laten komen... en rustig div internetsites geraadpleegd, tenslotte heb je nog de "wettelijke afkoelperiode" waarin je het aangebodene kostenloos kunt ontbinden....

  Maar goed... geen slimme zet geweest van hen om 'n IT-er binnen een mediabedrijf zo voor te liegen.... uh... lichten!!

  Enfin.. m'n huidige aanbieder gebeld, blijkt dat als ik bij hèn 1jr vast neem, (dus géén 3jr), dat ik èn iets voordeliger ben p/mnd, èn €200 terugkrijg volgend jaar)!!

  .. je begrijpt... dit heb ik maar direct rondgemaakt !! ;)

  P.s. kijk ook 'ns op de ONafhankelijke vergelijksite en oordeel ZELF:

  www.gaslicht.com

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  N. van Zeist
  Klarenbeek
  oneerlijk opgebouwde eindafrekening 20 november 2015

  Op mijn eindafrekening van oxxio wordt een veel te groot deel van het verbruik belast tegen het hoge “buiten contract” tarief. Dit is volledig te onderbouwen maar de klantenservice van oxxio mag hier geen gehoor aan geven, er is geen enkele mogelijkheid om hier iets aan te veranderen. Ik mag geen “beslisser” spreken en moet maar gewoon akkoord gaan met ca. 90 euro teveel betalen….omdat het verbruik in de verkeerde periode wordt gerekend. Via de “powerstunt” actie heb ik 1 jarige tarieven afgesproken (€ 0,05264 per Kwh stroom en € 0,22022 per m3 gas). Na deze contractsperiode wordt er respectievelijk € 0,06714/kwh en €0,37316/m3 belast. Ik verbaas me hier niet over, dit is een bekende werkwijze van sommige energieleveranciers. De contractsperiode liep t/m 30/9/2015 en voor de periode 1-10-2015 t/m 6-11-2014 werd mijn verbruik geschat… veel hoger dan aannemelijk en bij het raadplegen van mijn “oxxio app” kom ik er tot mijn verbazing achter dat ik niet meer bij mijn maandelijks ingevulde meterstanden kan. Gelukkig een screenshot van de app gemaakt bij de overstap en daar zien we mijn exacte standen :) oxxio factuur: verbruik stroom 25-7 / 1/10 : 1305 kwh á 0,05264 = 68,69 verbruik stroom 25-7 – 1/10 : 823 kwh á 0,06714 = 55,26 verbruik gas 25-7 / 1/10 : 507 m3 á 0,22022 = 11,65 verbruik gas 25-7 – 1/10 : 1032 m3 á 0,37316 = 385,10 nu de werkelijke standen in de “buiten contract periode” meterstand stroom 1/10: 50703 meterstand stroom 6/11: 51274 (verbruik 571 ipv 823 = 252 teveel) meterstand gas 1/10: 96422 meterstand gas 6/11: 96890 (verbruik 468 ipv 1032 = 564 teveel) er wordt voor stroom 252 KwH teveel belast in hoog tarief er wordt voor gas 564 m3 teveel belast in hoog tarief verschil stroom is (0,06714 – 0,05263) € 0,01451 verschil gas is (0,37316 – 0,22022) € 0,15294 252x 0,01451 = € 3,67 teveel belast 564x 0,15294 = € 86,26 teveel belast ——- totaal € 89,94 teveel belast Ik heb dit op 17/11/2015 om 10:55 uitgebreid besproken met mevr. van de klantenservice, er kon mij in een gesprek van ruim 20 minuten geen oplossing worden geboden dus nu via de publieke route. Ik wens een correcte afrekening te ontvangen, betaal graag en direct voor wat me geleverd is. Steek liever geen onzin af tegen klanten "dit doen wij altijd zo, daar kan niets aan worden gewijzigd" er is niemand die u hiermee kan helpen. Deze werkwijze is een verkapte manier van stelen.... Een ieder kan zelfs zonder mijn exacte standen (op pure logica) inzien dat deze verdeling kant noch wal raakt.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 3 van de3 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  kees
  IJsselmuiden
  wat moet je met zo'n antwoord 14 november 2015

  wat een antwoord zeg, je moet maar via FB doen, die heb ik niet of via twitter dat heb ik ook niet. Normale bedrijven zijn gewoon bereikbaar via mail. waarom krijg mijn tussen persoon geen antwoord? fijn dat je klant geworden bent, is zeker van eenkant, ik tel de dagen af zodat ik verlost bent van Oxxio. Gewoon niet reageren dat is goed, Gaan niet met ze in zee wat fouten praten ze gewoon goed, lezen niet wat je schrijft. Je past het bedrag zelf aan in je persoonlijke overzicht maar ze schrijven hun bedrag gewoon af. Dus kies niet voor Oxxio, natuurlijk reageren ze erg lief en behulpzaam om hun naam hoog te houden, maar zo zijn ze echt niet.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  geen cadeau 12 november 2015

  Ik ben al jaren klant van Oxxio, nadat mijn contract is afgelopen ben ik daar maar blijven hangen, geen zin om over te stappen. Maar nu zie ik dat je cadeau s en kortingen krijgt bij andere aanbieders en ik krijg nooit iets van oxxio. Dan ben ik toch een dief van mijn eigen portemonnee. Dus ik wil ook een cadeau of korting, anders ga ik naar een ander.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  kees
  ijsselauiden
  zeer slecht geen reactie op mails passen het bedrag aan in hun voordeel veel te hoog. 11 november 2015

  Als ik geweten had dat Oxxio zo slecht was, had ik nooit met hun in zee gegaan. Via een tussen persoon een contract afgesloten. Oxxio past gewoon het verbruik aan naar ruim het dubbele wat ik door gaf. Ik zal 76 per maand betalen, zij incasseren gewoon 150 euro. Ook na aanpassen van het bedrag. Ik heb via een mail na 19 uur vragen gesteld, bellen kost gewoon te veel zonder resultaat. Geen enkele reactie na ruim 6 mails. Erg klant vriendelijk. Door hun bijna afgesloten voor gas en elektra omdat Oxxio meer dan 6 weken nodig had om ons aangemelden. Ik tel nu de dagen af, wand met dit bedrijf wil ik geen jaren in zee gaan. Oproep betaal iets meer voor een andere aanbieden, dat scheelt gewoon veel gezeur. Ook de tussen persoon hoort hoever ik nu weet niks. Ik vraag mij af waar zij het lef vandaan halen om het verbruik veel te hoog in te schatten, ik weet toch wat ik verjaar verbruikt. Minder dan 2200 aan stroom, Maar zeker geen 3900 of meer.

  Reactie van Oxxio 12 november 2015

  Beste Kees,

  Leuk dat je klant geworden bent! Alleen ik kan me voorstellen dat het erg tegen viel toen je de berekening van het termijnbedrag zag. We kunnen altijd kijken wat er berekend is en we kunnen dit ook aanpassen. Via de netbeheerder krijgen wij de gegevens door en hierop is het gebaseerd. Sorry voor het ongemak dat het 2 keer zo veel is geworden, maar we kunnen hier uiteraard wat aan doen. Via onze Facebookpagina of Twitter kun je ook contact opnemen, daar reageren we heel snel. We zien je gegevens wel tegemoet zodat we je een tevreden klant kunnen maken.

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 0 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Gerald
  Oldenzaal
  Huis aan huis verkoop 9 november 2015

  Hallo,

  Graag wil ik weten wanneer Oxxio in de regio Oldenzaal langs komt. Ik zelf wil graag eerst uitleg over hoe de opbouw van het contract in elkaar zit. Daarnaast vind ik een persoonlijke verkoop altijd fijner.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  anthony van mechelen
  eindhoven
  raar maar waar ben zonder weten nu bij oxxio? 7 november 2015

  hier nogmaals met anthony van mechelen ik deel het volgende aan iedereen mee ga nooit in op oxxio wand je bent de *** ik heb van de week nogmaals gebeld en ik heb daar na 3 keer door te zijn verbonden de juiste persoon aan de lijn gehad dacht ik alle contracten die de afgelopen maand aan waren gegaan gingen pas vanaf 1 november in en dan had ik nog 2 weken opzeg termijn goed nieuws voor u toch dus wacht rustig even af meneer van mechelen ok ik wacht krijg ik een kaart binnen ipv een contract met herinnering binnen of ik alsnog de meterstanden door wilde geven en een mail dat mijn contract was in gegaan vanaf 27 okt ? ik heb gebeld met mijn huidige leverancier en inderdaad is mijn contract opgezegt daar wat ik nooit zou doen wand ik moest og maar 2 maanden en dan liep daar ijn contract af en kreeg ik 100 euro bonus en geen boete van 100 euro nu wel dus kost mij 200 euro dit ? maar mensen ze zijn bezig met een oplossing alleen moet dit 4 tot 6 weken duren maar afsluiten kan in 3 min ? mvg anthony van mechelen ps ik hou jullie op de hoogte en denk eraan deuren en ramen gesloten houden voor oxxio

  Reactie van Oxxio 12 november 2015

  Beste Anthony,

  Erg vervelend om te vernemen dat het mis is gegaan met de aanmelding en annulering bij ons.

  Het kan inderdaad tot 6 weken duren voordat alles weer recht gezet is bij de huisige leverancier. Sorry voor het ongemak, maar door een fout is de annulering niet verwerkt.

  We gaan het weer in orde maken, we vragen je alleen nog even geduld. De post die je tussendoor krijgt van ons, kun je als niet verzonden beschouwen.

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de3 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Judith
  Amsterdam
  onbeschofte deurverkoper 6 november 2015

  vandaag een zeer onbeschofte deurverkoper aan de deur gehad, zowel verbaal als fysiek erg bedreigend toen ik hem vriendelijk de deur wees.....althans de deur??? Hij stormde daarna de trappen op naar mijn buren (zij hadden niet de voordeur open gedaan maar ik!) Ik heb hem hier over aangesproken dat dit niet zomaar kan, waarop hij een scheldkanonnade over me uitstortte.....niet normaal! Wapperend met zijn pasje zei hij het "recht" te hebben alle woningen langs te gaan.......Heb hem weer rustig verteld dat hij alleen het "recht" heeft degene aan te spreken om een produkt te verkopen die open doet....... Woest scheldend liep hij weg! En zo'n iemand moet dan een produkt aan een "nieuwe" klant verkopen??? Voor mij een reden om nooit naar Oxxio over te stappen!

  Reactie van Oxxio 10 november 2015

  Beste heer, mevrouw,

  Wat ontzettend vervelend dat u een nare ervaring heeft gehad met onze verkoopmedewerker. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u bedreigend wordt benaderd. We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat u heeft ervaren. Ik zorg er graag voor dat de medewerker wordt aangesproken op zijn gedrag. Helaas heb ik geen adresgegevens van u en kan ik niet achterhalen wie u heeft bezocht. Als u toch graag wil dat de medewerker wordt aangesproken, kunt u onze klantenservice bellen via 0900 - 55 66 777 of eventueel een e-mail sturen naar klantenservice@oxxio.nl.

  Vriendelijke groet,

  Marije

  Oxxio Webcare

  Reactie van Judith 17 november 2015probleem is opgelost

  Deurverkoper wordt op zijn agressieve gedrag aangesproken door Oxxio zonder mijn naam/adres te vermelden. Ook excuses van hun gekregen voor zo'n deurverkoper en samen met het aanspreken van die deurverkoper op zijn gedrag vind ik dat genoeg.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  anthony
  eindhoven
  zeer slechte service 4 november 2015

  Reactie van a van mechelen | 4-11-2015 ik ben benaderd op 3 okt door een medewerker van oxxio en heb me laten informeren dat ik een vrijblijvende offerte kreeg om te kijken wat ze te bieden hadden heb dit 2 dagen later opgezegd alles was goed en opgezegt tot 27 okt of ik de meterstanden wilde doorgeven ?????..... en ben nu een week verder en 6 x gebeld 15 personen aan de lijn gehad en er is nog niks geregeld tot op heden goed bezig oxxio niemand weet van toeten nog blazen hoe het zit ???? en maar bellen net weer gebeld afwachten ?????????? maar weer de groeten anthony van mechelen

  Reactie van Oxxio 6 november 2015

  Geachte heer Van Mechelen,

  Spijtig om te vernemen dat het zo is gelopen en het niet duidelijk was dat het wel degelijk om een contract gaat. Goed dat je het contract vlak daarna hebt geannuleerd, maar zo te vernemen is het mis gegaan. Excuses voor het ongemak! Je kunt een mail sturen via klantenservice@oxxio.nl zodat je niet elke keer hoeft te bellen. Dan komen we er bij je op terug om de stand van zaken te bespreken

  Sorry voor alle ongemakken in ieder geval!

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Pieter
  Doetinchem
  Vriendelijke **** 1 november 2015

  Een vriendelijke oxxio student aan de deur gehad met een voorstel waarbij je wel erg dom moet zijn om het niet te doen. Was ook van plan te tekenen totdat mijn rekeningnummer verplicht werd. Op dat moment, wees gewaarschuwd. Je wordt gewoon moedwillig voorgelogen, wellicht niet eens door de betreffende verkoper die niet beter weet maar wel door oxxio. Ze pretenderen goedkoper te zijn maar zijn het dus zeker niet. Verwijzen daarna naar de kleine letters. Laf, ik verwacht bij een voorstel dat alle relevante kenmerken die de koopbeslissing beïnvloeden gemeld worden en niet verstopt!! Wat een schandalige manier om klanten te werven! De volgende oxxio adviseur krijgt een kop koffie en uitleg van mij.

  Reactie van Oxxio 3 november 2015

  Beste heer, mevrouw,

  Wat goed dat u ons dit laat weten. Allereerst wil ik u laten weten dat we een eerlijke en transparante werving belangrijk vinden. Los van het feit dat we in de voorwaarden vermelden waar je rekening mee moet houden, verwachten we ook dat de colporteur dit ook vermeldt. Het is namelijk zeker niet onze bedoeling om informatie achter te houden. Ik bied u daarvoor ook onze excuses aan, als we u dit gevoel geven.

  Met vriendelijke groet,

  Esther

  Oxxio Webcare

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  m. kluijver
  aanbod van 1, 2 ct na jaren vaste klant? ik stap over... 28 oktober 2015

  Na jaren vaste klant bij oxxio vandaag gebeld dat ik eraan zit te denken om over te stappen. Veel andere aanbieders hanteren namelijk hetzelfde tarief en bieden daarnaast leuke welkoms acties. Ze konden mij een aanbod doen van 1, 2 ct goedkoper dan wat ik nu heb. Met stroom en gas kon het meer....maar ik heb stadsverwarming :-×. Al met al een zeer mager aanbod. Ik ben overgestapt naar nuon met hetzelfde tarief als wat ik nu betaal maar dan met een 245,- cashback. Had leuk geweest als oxxio iets meer hun best had gedaan, al was het maar dezelfde aanbieding als nieuwe klanten (bijv. de ipad actie of cashback).

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 0 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Ester
  Hoogezand
  Kosten 22 oktober 2015

  Wat een *** bedrijf zeg ze melden nooit of je een achterstand heb van 40 euro naar een jaar pas zeggen ze dat je €235 ,moet betalen Je kan praten wat je wil maar volgens hun boekingen klopt het ik ra iedereen aan om niet naar oxxio te gaan wat een bedrijf zeg Gr Ester

  Reactie van Oxxio 23 oktober 2015

  Beste mevrouw Mohamed,

  U heeft gister telefonisch contact met ons opgenomen en we hebben uw een voorstel gedaan. U gaat met dit voorstel akkoord en we gaan ervan uit dat uw klacht hiermee opgelost is. Weet u zo voldoende?

  Groet,

  Esther

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 4 van de5 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  T.D.
  Colporteur aan de deur - direct geannuleerd 16 oktober 2015

  Afgelopen week belde een colporteur van Oxxio aan met 'een hele mooie aanbieding'. Het bekende riedeltje volgde; ik zou goedkoper uit zijn bij Oxxio, de speciale aanbieding was niet op internet te vinden en slechts beperkt geldig. In de waan dat ik tekende voor een offerte, bleek ik een contract te hebben getekend. Direct nadat de colporteur van Oxxio de deur uit ging, ben ik eens op de website van Oxxio gaan kijken en via een simpele zoekopdracht kwam ik op www.energieleveranciers.nl terecht, waar ik een aantal schrikbarende recensies las. Foute boel, dacht ik. Zonder twijfel heb ik de volgende ochtend naar Oxxio gebeld en mijn verhaal gedaan. Ik werd vriendelijk te woord gestaan, er werd begrip getoond voor de situatie en mijn contract werd per direct en zonder problemen geannuleerd. Vanwege de slechte recensies hier en op andere websites heb ik de volgende dag nog even teruggebeld om te controleren of mijn contract wel écht geannuleerd was. Dit bleek inderdaad het geval en de medewerkster van Oxxio kon ook de reden die ik had opgegeven uit het systeem halen. Nu, twee dagen later, vind ik een schriftelijke bevestiging in de bus van het feit dat mijn aanmelding is geannuleerd. Voor de benadering en voorlichting door de colporteur geef ik Oxxio absoluut een 1, maar de (telefonische) klantenservice was vriendelijk en correct en mijn probleem werd snel opgelost doordat de aanmelding moeiteloos werd geannuleerd.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Jannes
  Oxxio 13 oktober 2015

  Eerst een verkoper aan de deur. Die verteld dat je veel goedkoper uit bent en meer dan 200 euro per jaar bespaard en alles door hun geregeld zou worden.

  Na aanmelding krijg je kleine letters pas te zien. Overstapboete moet je zelf betalen! Is dus niet goedkoper.

  Met een ontbindingsbrief kun je dus je aanvraag annuleren.

  Hebben ze de brief ontvangen maar niet doorgevoerd. Contract gaat dus gewoon in.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • Adam
  Almere
  to be or not to be? ... overstappen of toch maar niet? 7 oktober 2015

  Mijn huidige energiemaatschappij heeft prijzen flink verhoogd, dus ik via consumentenbond en onafhankelijke sites prijsvergelijkingen doen. Prijs zegt niet alles !! Derhalve kijk ik ook altijd bij nieuwe producten / diensten of er referenties / Tros radar / klachtensites zijn.

  Onderstaande verhalen hebben me toch wel doen schrikken om naar deze maatschappij over te stappen.

  Belooft niet veel goeds (voor mij dan)

  Reactie van Oxxio 8 oktober 2015

  Beste Adam,

  Bedankt voor je review. Sorry voor het ongemak dat andere reviews je afschrikken. Helaas gaat er wel eens wat mis, maar 9 van de 10 keer niet gelukkig.

  Mocht je vragen hebben dan vernemen we het graag!

  Groet,

  Malika

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Tom Smaling
  Blijham
  Oost Indisch doof !! 7 oktober 2015

  Oxxio geeft aan mijn nieuwe leverancier te worden vanaf 25-08-2015. Omdat alle verdere info uitbleef, zoals geen meterstanden kaart, geen voorschot bedrag geen app aansluiting, heb ik een briefje aan de directeur gezonden met o.a. mijn meterstanden per 25-08-2015. Toen puntje bij paaltje kwam werd de energie leveringsdatum door Oxxio pas vanaf 15-09-2015. ingesteld..... Weer briefje gezonden aan de Manager Marketing van Oxxio. Verzocht om de afspraak, vanaf 25-08-2015 gestand te doen. Tot heden niets vernomen van Oxxio. Misschien dat deze review enige beweging in de trage beantwoording kan brengen. Erg jammer dat er in de top bij Oxxio zo matig met de klanten gecommuniceerd wordt.

  Reactie van Oxxio 8 oktober 2015

  Beste Tom,

  Jammer dat het niet duidelijk voor je was wanneer de overstap precies plaats vond en zonde dat je geen reactie hebt mogen ontvangen.

  Via deze weg verwijs ik je graag door naar onze Facebookpagina of ons telefoonnummer, 0800-1401 om de reden van de datum van overstap te achterhalen.

  Met vriendelijke groet,

  Malika

  Oxxio

  Reactie van Tom Smaling 15 oktober 2015probleem is opgelost

  Op het opgegeven 0800 nummer heb ik met een klantenservice medewerker de problemen weten op te lossen. Het blijft echter erg jammer dat de directeur van Oxxio en de klantmanager van Oxxio niet de moeite namen om even het contact te zoeken met mij. Dan had alles in veel eerder stadium opgelost kunnen worden.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 6 van de6 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Floor Veldhuis
  Amsterdam
  oplichters 3 oktober 2015

  Ik ben enorm geschrokken van alle negatieve reviews van afgelopen maand. Bij ons ook verkoper aan de deur, die verzekerde dat alles geregeld zou worden en dat we (uiteraard) niet duurder uit zouden zijn dan bij Greenchoice. Ook vertelde hij dat de hele overstap, ALLE overstapkosten, betaalt zouden worden. Toen ik goed las in de kleine lettertjes bleek dit niet waar, maar tot een bepaald bedrag. Als ik de reacties hieronder lees zijn meer mensen op deze manier geïnformeerd en zijn hier de dupe van. Dankzij alle reacties heb ik gelukkig binnen de 14 dagen mijn overeenkomst ontbonden, nu hopen dat dit goed gaat. Ik word dus echt nooit klant bij Oxxio, al is het om de gedupeerden hier te steunen.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 3 van de3 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  VICI
  let op oxxio vastrecht 340 euro per jaar 2 oktober 2015

  Kijk uit met de oxxio aanbiedingen dit heb ik nog nooit meegemaakt vast recht v stroom en gas 340 euro per jaar .Bij mijn vorige was dat 82 v stroom en gas . Dat is 340 euro waar je niks voor terug krijg weg gegooid met mijn kleine inkomen v 825 e pmnd ... Ik vindt dat dit verplicht duidelijk van te voren op papier moet worden gezet . (Door de telefoon zijn ze niet eerlijk )!!! Dan had ik nooit Oxxio genomen ,nu wil ik van ze af en krijg daarvoor nog boetes ook ,Nu waarschuw ik iedereen v oxxio Don't do it ! Wat een bedrijf zeg die komen nooit ver ik hoor zoveel klachten over oxxio .Nooit eerder meegemaakt . Nooit meer Oxxio!

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de3 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Johannes
  Verlengingsaanbod 28 september 2015

  Ga niet in op het verlengingsaanbod van Oxxio. Ik heb mijn abonnement samen met een Oxxio medewerkster, om misverstanden te voorkomen, verlengd met 3 jaar. Bij deze verlenging zou ik een Lenova laptop krijgen, dit heb ik nog geverifieerd bij de medewerkster die dit beaamde. Na wachten en wachten maar weer eens telefonisch contact opgenomen met Oxxio want emails blijven onbeantwoord. Volgens de klantenservice heb ik op een verkeerde knop gedrukt en krijg geen Lenova laptop. Oxxio heeft de fout gemaakt maar wenst deze niet terug te draaien. Pas dus op ga niet met Oxxio in zee.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 2 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  C. van Leeuwaarde
  oplichters 28 september 2015

  Sinds juli 2014 ben ik klant bij OXXIO. Ik heb 13 keer de maandelijkse bedragen 9 juli 2014 t/m juli 2015) van stroom en gas betaald en heb € 255,63 teveel betaald. Hiervan zou de eerste termijn verrekend worden en zou ik € 90,63 op mijn bankrekening ontvangen. In plaats daarvan wordt er € 87,17 van mijn rekening afgeschreven! Hierover heb ik gebeld en wordt er gezegd dat ik juni 2015 nog niet betaald had. Daar KLOPT helemaal NIKS VAN!! Ik wil dat het allemaal recht gezet wordt. In elk geval zal ik binnenkort weer overstappen naar een andere energieleverancier.

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 4 van de5 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  victoria
  kijk uit voor oxxio please !!! 24 september 2015

  Kijk a.u.b uit voor oxxio medogenloos er worden grote fouten gemaakt . Ik betaalde bij vorige leverancier 82 e pjr vast recht gas en stroom tot mn grote verbazing zag ik op mijn afrekening van oxxio dat ik veel moest bij betalen . EN JAWEL LET OP HET VASTRECHT 340 E PJR WAT EEN SCHANDE DAT DIT ZOMAAR MAG ZEG .Ik wil iedereen waarschuwen zeer zeker studerende alleen staande jongeren kijk uit voor de aanbiedingen bij oxxio het vast recht is ongelofelijk hoog pjr 340 e daarvoor krijg je niks terug . Jij lekker zuinig doen met je stroom ect en dan dit ...Hoge boetes bij stoppen contract (dit is een vrij land toch)zonder pardon afsluiten was foutje van hun dan dubbele rekening sturen .Nu incasso er bij terwijl het bezwaar nog loopt nog steeds na weken geen antwoord gehad . Kijk uit bij oxxio denk 3 x na neem geen kado,s aan allemaal leugens het zijn geen kado,s je betaald er dik voor terug hoe dan ook .Ga naar de winkel en zoek je eigen ipad tablet of wat dan ook uit veel goedkoper . Ik waarschuw serieus neem geen oxxio !!! groetjes ...vici

  Reactie van Oxxio 6 oktober 2015

  Hallo victoria,

  We hebben jouw review over het vastrecht gelezen. Jammer om te lezen dat de contractvoorwaarden niet duidelijk voor je waren. We vinden het belangrijk dat iedereen die klant van ons wordt, op de hoogte is van alle tarieven. We bieden verschillende contracten aan, met verschillende tarieven. Ook het vastrecht verschilt en is afhankelijk van de keuze van het contract. Als je een contract kiest met een gratis iPad of ander cadeau, is het vastrecht inderdaad anders. Hierover ontvang je van ons echter volledige informatie. Je ontvangt altijd een contract met alle tarieven en voorwaarden, waarna je nog 14 dagen te tijd hebt om te annuleren, als je het ergens toch niet mee eens bent.

  Ik adviseer je om in het vervolg goed de voorwaarden door te nemen, voor je ergens voor kiest. Op die manier voorkom je onnodige verassingen.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, medewerkster Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de2 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  Eveline
  Toezegging niet nakomen ! 24 september 2015

  Ik sluit mij aan bij de reactie van MT uit Almere. Paar maanden geleden aangemeld bij Oxxio en daar wilde ik graag een iPhone bij hebben. Helaas dat kon niet bij dit contract, maar ik kon over over een maand of twee/drie mijn contract verlengen/wijzigen zodat ik alsnog een iPhone zou krijgen. De afgelopen periode diverse malen gebeld maar kwam er nooit door. Super lange wachttijden en als je dan toch iemand aan de telefoon had werd de verbinding verbroken. Vandaag nogmaals contact opgenomen. Aangegeven dat ik mijn contract wilde verlengen/wijzigen (incl. de iPhone) maar je raadt het al......... DAT KAN NIET !!!!! Om klanten binnen te halen wordt er van alles beloofd/toegezegd. Maar als puntje bij paaltje komt .......dan kan het niet !!!!!!!!!

  Reactie van Oxxio 6 oktober 2015

  Beste Eveline,

  Bedankt voor je review. Spijtig dat je er aan de telefoon niet uitgekomen bent met ons. Ik kijk graag voor je na of je niet toch in aanmerking komt voor een verlenging zodat je voor de iPhone kunt kiezen.

  Wil je mij een e-mail sturen met je klantgegevens via online@oxxio.nl t.a.v. Robin? Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, medewerkster Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
 • 1 van de1 mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
  MT.
  Almere
  OXXIO 23 september 2015

  Ik zeg mijn abonnement bij OXXIO vroegtijdig op, omdat ik ben opgelicht. De tarieven komen niet overeen met de afgesproken tarieven en ik zou een IPad krijg die ik nooit heb ontvangen. Achteraf bleek dat ik met deze contract geen recht had op een IPad. Ik heb toen ik dit contract heb getekend gelijk gemaild om te zeggen dat ik het toch niet wil. Ik had recht om binnen 14 dagen af te zien van mijn contract maar mijn e-mail is nooit beantwoord.

  Reactie van Oxxio 6 oktober 2015

  Beste MT,

  Vervelend om te lezen dat er bij jou onduidelijkheden zijn ontstaan rondom de overstap. Ik kan me voorstellen dat je de overeenkomst dan annuleert.

  Wij hebben tot op heden geen annulering ontvangen. Je geeft aan dat je ons ook een e-mail hebt gestuurd waarop je nog geen reactie hebt ontvangen. Wij hebben nog geen e-mail van je ontvangen helaas. Wat daar de reden van is, is ons niet bekend.

  Wil je jouw e-mail aub doorsturen naar online@oxxio.nl t.a.v. Robin, dan neem ik je e-mail alsnog in behandeling. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Robin, medewerkster Oxxio

  Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

  Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?