Beloon uzelf en stap nu over!
Hulp nodig?
  • Energieprijzen van NL Energie vergelijken

    Op deze pagina kunt u de beoordelingen / ervaringen lezen over NL energie. Ook kunt u zelf uw beoordeling / ervaring over NL Energie plaatsen. Bent u benieuwd wat de energieprijzen van NL Energie zijn ten opzichte van andere energieleveranciers en wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Maak dan snel een vergelijking en stap vandaag nog zorgeloos over!

     

    • Top 5 goedkoopste actie producten

      Jaarkosten voor een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1800m3)

    • 1 €1521 / jaar
      €126.75 / maand
      Vergelijk
    • 2 €1525 / jaar
      €127.08 / maand
      Vergelijk
    • 3 €1527 / jaar
      €127.25 / maand
      Vergelijk
    • 4 €1534 / jaar
      €127.83 / maand
      Vergelijk
    • 5 €1548 / jaar
      €129 / maand
      Vergelijk
  • Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij

  • Meest recente ervaringen

    Meest nuttig eerst | Meest recent eerst
    • 6 van de 6 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      breteler | 15-8-2012

      Help...................Sinds december 2011 wachten we op de eindafrekening van de NEM. We hennen de officiele overdrachts/overnamepapieren met de juister meterstanden, bevestigd en bekrachtigd door de rijksoverheid al diverse keren doorgegeven. Telkens heeft men uitvluchten om niet af te reken(we hebben meer dan 1000 euro tegoed) Er is zelfs geprobeerd via door de nem bedachte meterstanden de afrekening op nul uit te laten komen.Wat is er toch terecht gekomen van de privatisering die klantvriendelijker en concurrerende dan de gemeentelijke nutsbedrijven zou zijn???????????? Naar mijn idee hebben we nu te doen met arrogante ongeïnteresseerde op geldbeluste energiereuzen. Het word weer tijd voor klantkennende en waarderende bedrijven waarmee je kunt communiceren zonder noreplyemailadressen en inboundpanels met eindeloze keuzemenu's waarvoor je telkens weer betaald en telkens weer hetzelfde verhaal moet doen,.............met daarna zoze beloftes. dus weer bellen etc etc............... sterkte allemaal







      0
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 8 van de 10 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Ronald van Maaren | 13-8-2012

      Geachte lezer,

      Ik heb een aantal jaren gas en electra van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) afgenomen. De tarieven leken aanvankelijk interessant, echter nadien is wel gebleken dat daar niets van waar was. Vervolgens heb ik met de NEM een discussie gehad over € 6,00 welke onterecht op de factuur vermeld stond (betrof een bedrag voor automatisch incasso o.i.d. waarvoor ik juist wel gekozen had). Aangezien het een principekwestie werd heb ik er gedurende 1,5 jaar!! op aangedrongen dit bedrag te crediteren. Ik heb diverse keren de bandopname opgevraagd waarop ik het gezegd zou hebben, tot 2x toe heeft de NEM aangegeven dit verstuurd te hebben; ik heb het nooit ontvangen.... Dit bedrijf hangt aan van xxxx en xxxx aan elkaar. Voor mij nooit geen NEM meer en ik raad het mijn omgeving ook sterk af!!
      Daar komt nog bij dat de reclamespotjes welke de NEM momenteel ten toon spreid Godslasterlijk en God onterend zijn waar ook de NEM ooit verantwoording voor zal moeten afleggen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 12 van de 12 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      P. | 1-8-2012

      Waarschuwing! Pas op met de nieuwe meerjarige aanbieding waarvoor ze nu flink aan het bellen zijn, je kunt er als bestaande klant behoorlijk op verliezen.

      De verkoper gaf aan dat bij het afsluiten van het contract ik op mijn stroomrekening zou besparen, niets is minder waar ik zou van € 0,13 kwh naar €0,21 kwh gaan, bijna een verdubbeling van het tarief.

      Ik was al akkoord dankzij zo'n slimme tel. verkoper, ze bellen meestal ongelegen en je hebt de juiste papieren niet bij de hand, dus geloof je dat de verkoper de juiste tarieven bij de hand heeft, niet dus. Ze gokken er volgens mij ook op dat je met vakantie gaat, zo heb je geen tijd/zin om zaken te controleren.

      Dit opgeteld bij mijn eerdere slechte ervaringen, is de NL Energie/NEM/Nederlandse Energie Maatschappij geen aanrader.

      Voorheen waren ze de goedkoopste dan neem je het gebrek aan klantgericht denken op de koop toe, maar met de huidige tarieven is de NEM verre van een aanrader (understatemt)

      Gelukkig kwam ik er op tijd achter en heb het ingaan van mijn 5jarige contract stopgezet, sterker nog ik ben op zoek naar een andere leverancier voor Gas.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 9 van de 11 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      NEM Klacht | 28-7-2012

      Ik ben bijna een jaar geleden verhuis (september 2011) Ik dacht na veel gebel en gemail het in maart 2012n voor elkaar te hebben.
      Op 30 - 3 schrijft NL Energie
      .............in mindering gebracht, door u nog te betalen € 25,87
      Als dit bedrag aan NLEnergie is overgemaakt zal het dossier bij het incassobureau gesloten worden.
      Wij bieden u nogmaals namens de Nederlandse Energie Maatschappij onze welgemeende excuses aan voor het ontstane ongemak..........
      Op 2-4 betaal ik het gevraagde bedrag van € 25,87.

      Kom ik vandaag thuis (28-7-2012) van vakantie een fijne brief van de deurwaarder van NL Energie, de firma Vesting Finance of ik even € 151,79 wil betalen.
      En wat denk je............. Juist de crediteringen en correcties etc. etc . die ik in de mail van maart credit krijg mag ik nu weer betalen.

      Ik laat het nu voorkomen, anders kom ik nooit van NL Energie en Vesting Finance af.
      Reactie van Stephan | 27-10-2012 Momenteel bij de NUON....eigenlijk al jaren. Heb nu 3 vaste contracten gehad van 3 jaar. Verliepen allemaal perfect. Nu het lezen van alle negatieve ervaringen, blijf ik bij denk ik bij NUON!!. Altijd netjes geholpen en betaald. Ik ga mij eens goed bezinnen i.v.m. eventuele overstap.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 22 van de 22 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Hevala | 11-6-2012

      Vorig jaar stapte ik over naar de Nederlandse Energiemaatschappij.
      Bij de overstap werden de meterstanden van gas en elektra door mij doorgegeven.
      Mijn vorige energieleverancier werkte het aflopend contract correct af.
      Van de Nederlandse Energiemaatschappij ontving ik in december 2011 een mailtje waarin de door mij opgegeven meterstanden van gas en elektra werden bevestigd.

      Tot zo ver dus alles naar wens; maar in januari ontving ik van de Nederlandse Energiemaatschappij een "Bevestiging Levering" waarop het product "Gas" niet was ingevuld.
      Hierover heb ik meteen gebeld en men heeft mij toen medegedeeld dat ik een nieuwe brief zou krijgen waarin dit werd gecorrigeerd. Dit is niet gebeurd.
      In februari heb ik hierover weer gebeld. Weer werd mij toegezegd dat ik een nieuwe brief zou ontvangen. Dit is niet gebeurd.
      In maart jl. vroeg ik voor de derde keer per e-mail om een bevestiging met de correcte gegevens.
      Hierop ontving ik eindelijk een reactie. Gas was toen correct ingevuld, maar helaas klopten nu de meterstanden van de elektriciteitsmeters niet. De stand achter meter I hoorde bij meter II en omgekeerd.
      Eind maart diende ik hierover een klacht in met het verzoek om een bevestiging te mogen ontvangen met de juiste meterstanden!
      Aanvankelijk werd hierop niet gereageerd, maar na mijn rappel liet men mij weten dat ik binnen zes weken wat zou horen.
      Zoals ik al had verwacht heb ik niets gehoord.
      In mei heb ik daarom opnieuw een klacht ingediend met hetzelfde verzoek.
      Helaas heeft de Nederlandse Energiemaatschappij zich tot op de dag van vandaag niet verwaardigd te reageren.

      Ik zou eenieder die overweegt naar deze club over te stappen willen adviseren van bovenstaande goed kennis te nemen!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 11 van de 12 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Anita | 16-5-2012

      WIE KAN/ WIL MIJ HELPEN TEGEN DE NEM, ZE HELPEN ME HELEMAAL DE AFGROND IN EN IK HEB HET GEVOEL DAT IK DAAR NIKS TEGEN KAN DOEN. IK BEN TEN EINDE RAAD EN GA HIER AAN ONDER DOOR! KUNNEN WE NIET MET ZIJN ALLEN DE HANDEN IN EEN SLAAN TEGEN DIT ***? HET IS TOCH TE GEK VOOR WOORDEN DAT ZE DIT ALLEMAAL KENNEN EN MOGEN DOEN? MENSEN BESODEMIETEREN EN BESTELEN VAN HET WEINIG WAT ZE AL HEBBEN. MAIL MIJ AUB ALS U OOK WAT WILT DOEN TEGEN DE NEM EN VOOR GOEDE TIPS WANT WE WILLEN ONS TOCH NIET KAPOT LATEN MAKEN DOOR DIT BEDRIJF?
      Castlespel@hotmail.nl
      Reactie van David | 11-2-2013 Laat je niet op je kop zitten Anita, zoek je afschriften, facturen en andere gegevens die je over hun hebt bij elkaar en blijf je verzetten. Desnoods schakel je iemand in de het voor jou op neemt bij de rechtbank. Ik ben al bijna 2 jaar aan het vechten tegen deze xxxx en hoop eind van deze maand eindelijk doorslaggevend bewijs aan de rechtbank te kunnen overleggen dat het xxxx zijn. Natuurlijk neem ik ook de reacties van deze site mee. Kan alleen als advies geven, ga door met je gevecht en weet dat je niet alleen staat.
      Reactie van BR | 31-5-2012 Nederlandse Energie Maatschappij doesn't care about the customers, the only thing it cares about it to get money whatever ways it can; it pays media persons to advertise, but its idea of being cheapest is completely fake... (which I also found out after being a victim)...
      Once customers opposes it's pratices, then, it sends them to incassso (while the customer has no clue, they don't even know why they must pay, when threatened by all poweful incasso agency to either pay or ruin your reputation). Why all people are not making a pettion to boycott this phony Nederlandse Energie Maatschappij?
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 12 van de 13 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      GP Aanen | 22-4-2012

      Waardeloze toko de NEM, ook al maandje of 4 bonje, hoop dreigbrieven etc etc. Ik lig daar niet wakker van , ik heb al 2 x gevraagd om het bezoekadres te Rotterdam, kan ik er naartoe om er 1 verschrikkelijk hard op xxxx!

      Maar de laffaards antwoorden niet ! Ach....ze zoeken het maar uit, overstap terug naar Eneco is reeds in werking gezet, heb geen aut. incasso met de NEM, dus zodra Eneco een feit is, kunnen ze gewoon afsterven bij de NEM en stop ik met betalen.
      Reactie van Het Internet Klantenservice Team | 3-5-2012 Geachte heer/mevrouw

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 14 van de 14 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      wj van den berg | 10-4-2012

      vandaag 10-4-2012 een aanbieding gekregen van de NEM, deze aanbieding kwam samen met het veteranen blad, normaal gooi ik aanbiedingen meteen weg daar ik een hele tijd geleden al geleerd heb dat je 9 van de 10 keer toch duurder uit bent
      nu had ik zo iets van, speciaal voor veteranen toch maar even lezen en de aanbieding zag er goed uit, maar even googlen op de NEM ( slapen doen we s'nachts)

      wat ben ik blij dat ik op deze site ben uitgekomen en veel reacties heb kunnen lezen
      wat een narigheid, ik ben eruit
      wij doen het niet!!

      ps,

      ik vind het jammer dat het blad Checkpoint zich leent voor dit soort praktijken, ik mag hopen dat mijn ex collega's dit lezen en niet in zee gaan met deze boeven
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 17 van de 17 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Jurjen | 28-3-2012

      Ow mensen, ik heb mij gisteren aan de deur een 3 jarig contract aan laten praten met mooie kortingen.
      Maar na het lezen van al deze negatieve ervaringen weet ik wat mij te doen staat:
      Direct een aangetekende brief sturen, binnen de wettelijke 8 dagen opzegtermijn en weg met die NEM!
      Bedankt, alle mensen die hun ervaringen bekendmaken op het internet!!
      Ik ben enorm geholpen!!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 8 van de 9 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Patricia | 22-3-2012

      Ik word knettergek van de NEM. Wat doen de mensen van de administratie? Ik bedoel heb nu al 2 verschillende eindnota's thuis gekregen en ze zijn allebei niet goed.
      Op de meterstandenkaart staat een hele ander klantnummer dan op de eindnota's.
      En elke keer ben ik bijna 20 minuten met ze aan de telefoon, hallo dit kost me alleen maar geld.
      Vandaag heb ik gebeld bijna 18:00u, laat een medewerker mij bijna 5 minuten lang wachten omdat die iets moest vraag, want wat ik voor mij had klopte niet met wat hij voor zich had, hallo, dit kan toch niet?
      Maar ik ga weer naar eneco want de NEM is toch duurder, hoor!
      F*** de NEM!!! Ik ben pisnidig!
      STAP NIET OVER NAAR DE NEM!!!
      Reactie van Het Internet Klantenservice Team | 3-5-2012 Beste Patricia

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Reactie van Jos | 29-3-2012 Beste Patricia.

      Een andere leverancier neemt normaal de overstap boete voor hun rekening, je moet je echt niet bang laten maken door die NEM die hebben gerechtelijk nog geen voet om op te staan, die stellen totaal niets voor gewoon een stelletje domme sukkels die menen dat ze nietsvermoedende mensen ongestraft kunnen bedreigen met afsluiting van de energie. Daarom moet je ook niets afwachten en gelijk overstappen, dan doen ze nog wel enkele pogingen met dreigen, maar daar weten de meeste rechters in Nederland wel raad mee.
      Reactie van Patricia | 25-3-2012 Ik zit aan hen vast, nog een paar maanden te gaan. Ik heb aan 3 jaar contract.En vroeger ben ik ook overgestapt na een jaar of zo, nou ik kreeg een flinke nota thuis en ben terug gegaan naar de NEM. En ik heb alles terug betaald, dit was in 2009 of zo. Dus ik wacht die paar maanden nog wel af, heb geen zin om weer zoveel geld te gaan betalen. BALEN!
      Maar ja aan de andere kant, ik heb wel rechtsbijstand en ik heb ze nu ook ermee gedreigd, als het niet goed komt, dan bel ik naar me rechtsbijstandverzekering, klaar!
      Reactie van Jos | 22-3-2012 Die eindnota's en meterstanden kaart goed bewaren en gelijk overstappen naar een andere energie maatschappij en NEM geen cent betalen of als het automatisch is afgeschreven gelijk terug laten boeken. En deze zaak gewoon voor de rechtbank laten komen, succes verzekerd.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 7 van de 7 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Daisy | 21-3-2012

      NEM=vreselijk!! Ook wij worden voor de rechter gedaagd en tevens een brief dat we worden afgesloten. Het is alweer een lang verhaal.....defecte meter daardoor een eindafrekening waarbij we 4,5 x zoveel verbruikten dan normaal. Nadat dit allemaal is rechtgezet nog geen nieuwe jaarafrekening gehad nu beweren ze dat ze verschillende aanmaningen etc hebben gestuurd. Pffff in 2010 dus overgstapt naar de NEM en niets dan ellende. Spijt als haren op ons hoofd NIET OVERSTAPPEN DUS!!!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 9 van de 10 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      A3 Moretti | 4-3-2012

      Afgelopen zomer zonnepanelen op het dak laten monteren,met een verwachte jaaropbrengst van 7492kWh.gebeld met NLE of de maandlasten bij gesteld konden worden,dat is na enkelen telefoontjes gebeurt(oktober 2011)en het maand bedrag werdt 174 euro,dat was voor die tijd 351 euro,dus van het verschil konden we mooi de hypotheek van de investering betalen.30 1-2012 een brief van de NLE,door een systeemfout was er geen rekening gehouden met elektriciteit verbruik,als het goed is gebruiken we ook geen elektriciteit maar wekken de zonnepanelen dat op,nieuw maand bedrag 538 euro,ff gebeld met het callcentre en kreeg tehoren dat die brief nooit verstuurd had mogen worden en het maand bedrag blijft 174 euro,in februari wordt er dus doodleuk 334 euro afgeschreven,weer gebeld wordt geregeld,niks dus,gemaild nu 14 dagen geleden voor de eerste X afgelopen weekend nog maals maar nog geen reactie gehad,maar ze geven zelf aan binnen 3/5 werkdagen tereageren niet dus!!krijg de indruk dat ze met de rente van een veel tehoog voorschot de lage prijzen compenceren
      m.vr.gr.A3 Moretti
      Reactie van Jos | 4-3-2012 Als ik u was zou ik maar snel een andere energie leverancier zoeken als u nog enig profijt van uw zonnepanelen wilt hebben, anders kan dit wel eens een dure geschiedenis voor u worden. Want NEM draait alleen nog maar op onterechte veel te hoge nota's en daar moet men geen klant van willen zijn.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 7 van de 7 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      A B v H | 3-3-2012

      sinds juny 2011 klant van NEM...ik heb nog nooit een bevestigingsmail gekregen en wist ook vooraf niet wat mijn voorschotbedrag zou gaan worden. ik woon met mijn dochter en kleindochter (2jr) in een tussenwoning.
      De NEM heeft mijn voorschotbedrag op €348.- p.m vastgesteld.pfffffffffffff het mag niet maar dan ga ik toch even terugrekenen naar de ouderwetse gulden..auw in mijn portomonee. betalingen liepen via automatische incasso en zelfs dat kunnen ze daar niet goed verzorgen. ik blijk nu een achterstand te hebben die direct overgezet is naar een incasso bedrijf... Ik heb in de afgelopen jaren een heleboel geleerd dus laat maar komen ik lust ze rauw !!
      Per 09-04-2012 ga ik over naar een andere maatschappij (greenchoice) en laat de NEM nou geen gekke dingen doen want ik laat me duidelijk niet meer ,netjes gezegd...in het ootje nemen..Ik wens dan ook verder niets meer met deze sukkels te maken hebben die geen normaal telefoongesprek kunnen voeren of zelfs geen e-mails kunnen beantwoorden. die komen niet aan *zegt men *daar.
      Voor iedere a.s klant van het NEM..NIET DOEN!!!! je word afgezet!!!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 11 van de 11 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Jos Schlepers | 18-2-2012

      Na meer dan een jaar rechten met dit waardeloze bedrijf, de rechtszaak met succes afgesloten ten gunste van mij.
      Nem moet de kosten van de rechtbank betalen en de gemaakte kosten van mij, gelukkig voor hen had ik hier helemaal geen advocaat voor nodig, want eigenlijk zijn het gewoon stumpers die menen heel wat voor te stellen. Dank u voor de prettige samenwerking heren van NEM het was een leerzame ervaring hoe een stelletje oplichters als een gieter afgingen in door henzelf opgestarte rechtszaak, ik heb nog nooit zo gelachen om een stelletje van zulke domme sukkels.
      Mening verschil met de NEM, gewoon voor de rechter laten komen, is een fluitje van een cent om deze te winnen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 9 van de 9 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Remco | 9-2-2012

      Ik ben inmiddels zo'n jaartje bezig met deze "vriendelijke" mensen. Heb vorig jaar maart een jaarafrekening gehad van ruim 1800 euro, bovenop mijn maandelijkse 126 euro. En dat voor een appartementje van amper 40M2.
      Komt erop neer dat de meterstanden jaren achter elkaar zijn geschat (ruim voor ik er kwam wonen). Bij overstap heb ik nooit een meterstandenkaart gehad van de NEM, waardoor ik de werkelijke standen nooit heb kunnen doorgeven. Inmiddels was ik verhuisd, en kon de energierekening niet meenenemen naar mijn nieuwe adres. Ja, dan ben je geen klant meer en laten ze je nog harder vallen indien mogelijk.
      Uiteindelijk heb ik tig keer met de NEM aan de telefoon gezeten met een verzoek om de meterstanden aan te passen, zonder resultaat. Niet alleen ben ik op het verkeerde been gezet (ja meneer, u moet zelf maar met de netbeheerder bellen: dat kan dus niet, want die accepteren alleen correctieverzoeken van energiebedrijven als de NEM), ook werd ik verschillende malen grofweg afgebekt!
      Alles is al voorgekomen voor de geschillencommissie, maar dat is afgewezen op grond dat ik de beginwaarden niet heb doorgegeven, en dat niet aangetoond kan worden dat de NEM iets fout heeft gedaan. Ja, als je niet zo'n kaart stuurt om mee te beginnen, maakt iedere starter zo'n fout!
      De onrealistische bijbetaling laten ze dan voor het gemak buiten beschouwing. De overheid houdt hen dus de hand boven het hoofd.
      Inmiddels heb ik alle termijnen afbetaald, en ik vrees dat ik mijn geld niet meer terug zie. Waarschijnlijk betalen ze die Johan Derksen van deze meevallertjes

      Ik kan het iedereen dus TEN ZEERSTE afraden met deze organisatie in zee te gaan.

      NIET DOEN!!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 8 van de 8 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Ingeluisd | 6-2-2012

      Jaja helaas ben ik een jaartje geleden gestart met het afnemen van NEM. Nu heb ik dit 3 jaar vast laten zetten. Kan iemand mij alsjebelieft verblijden met een positief mailtje. Daar ik alleen maar zie dat mensen na elke afsluiting dik geld moeten bijbetalen? Of zijn er ook mensen die jaarlijks wat geld terug gestort krijgen? Ik betaal 228 eur per maand en heb afgelopen jaar ( 2011) slechts 1100 kub gas gebruikt. Kan iemand mij vertellen of ik het teveel betaalde geld ooit terug zie? Of zou ik als nog bij moeten betalen?

      Wie kan mij geruststellen of moet ik mij wapenen tegen ellelange rechtzaken???
      Reactie van Jos | 6-2-2012 Denk niet dat er veel positiefs bij de NEM vandaan komt, het beste kunt u zo snel mogelijk overstappen naar een betrouwbaardere leverancier die de vroegtijdige overstap boete ook wel voor hun rekening neemt en het teveel aan betaalde energie aan de NEM terug stort. want hoe langer als u klant blijft bij de NEM hoe meer geld als u het gaat kosten. Want dit bedrijf hangt tegen mafia praktijken aan en brengt opzettelijk veels te hoge meterstanden die ze zelf uitdenken in rekening.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 7 van de 7 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Jeroen van Ravesteijn | 3-2-2012

      Nou ben op 1 augustus van nuon naar de nederlandse energie maatschappij over gestapt, nuon is verkocht aan een buitenland bedrijf en dat was voor mij een van de redenen. niet omdat ze duur zijn maar omdat de kosten voor de overname ook terug moeten komen, via hun klanten natuurlijk, Is de stomste actie die ik gadaan heb, want de NEDERLANDSE ENERGIE maatschappij zou alles betalen qua overname. maar heeft me toch nog zo'n 100 euro extra gekost buiten jaarafrekening om. nu heb ik 2 keer niet kunnen betalen vanwege saldo tekort en kreeg het niet voor elkaar om het via accept giro te doen, ja zeiden ze schriftelijk en danj krijg je binnen 6 weken of ze accoord gaan. en vervolgens geen herinnering maar gelijk 10 euro erboven op en een week later een brief van vesting finance, met een verhoging van 37 euro en administratie kosten, zelfs nadat ik met dat malefiede bedrijf contact had ondernomen en we tot een regeling waren gekomen, het bedrag was 111,66, wat eerst 74 euro zou zijn,. Ik betaalde m'n rekeningen gewoon door. maar kreeg op dezelfde dag 2 brieven een van de NEDERLANDSE ENERGIE(criminelen) en een van vesting finance, bij vesting Finance was er een verhoging van 66 ccent bij opgekomen, en bij Dat Mooie praatjes reclamerende en binnen halende verkopers bijna 4 euro met de mededeling dat ze mij hadden aangemeld voor schuld hulp verlening, leuk voor de bkr maar dardoor kan ik geen financiering krijgen voor een auto, die ik hard nodig heb. en ze wilde me afsluiten als ik niet binnen 18 dagen betaalde en dat ik Vesting Finance achterwege moest laten omdat hun het overgenomen hadden. Ik had inmiddels betaald aan vesting Finance maar dat mocht ik niet doen van hun omdat ze het overgenomen weer hadden van hun. Maar hoe kan dat als ik die briven op dezelfde dag krijg. heb vesting finance opgebeld en die zijden dat zij niet correct handelen en het een opstartend bedrijfje is wat de naam NEDERLANDSE ENERGIE MAATSCHAPPIJ als lokmiddel gebruikt. en dat zelfs hun als incasso bureau niet zo met het mes op de keel incasseren. en na het telefoontje met de NEM kreeg ik te horen dat ze anders niet zulke scherpe tarieven kunnen hanteren, nou ze hebben een vast recht van 6,99 en essent van 2,49 en de kilowatt tarieven zijn duurder evenals wat je voor een kub gas betaald. ik ben gelijk overgestapt en betaal ze echt niks meer desnoods laat ik het voorkomen. ik adviseer iedereen met klem om bij hun weg te gaan want als de jaarafrekening komt dan merk je pas dat ze op het randje oplichtings practijken hanteren. Essent vertelde ik het verhaal evenals aan nuon en eneco en die stonden er versteld van, en wist je dat als je een keer niet op tijd betaald dan heb je je kortingen die jaarlijks verhoogd worden al verspeeld. IK MEEN HET WEGWEZEN DAAR. en dat zeg ik met klem. En dan die reclame met johan derksen moet ook betaald worden, toen ik die reclame zag en zag hoe johan overkwam en zich zo liet verlagen om zich daarvoor te lenen. dacht ik gelijk Zij zijn slecht nieuws. heb consumenten bond en kassa al aangeschreven. Hun krijgen een anonieme verzending van dit bericht maar ze mogen echt wel weten wie ik ben, zeg dat hier niet natuurlijk. maar kloppen doen ze totaal niet. Een advies aan de NEM is wees oprecht en klantvriendelijk en lieg niet over dat jullie de goedkoopste zijn want dat zijn jullie totaal niet, ja met de maandelijkse nota's maar ik ga weg voordat ik een jaar met lui als jullie te maken heb en dan moet gaan schrikken over de jaarafrekening. NOGMAALS met KLEM weg bij dat soort lui.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 11 van de 11 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      JanWillem | 28-1-2012

      Beste mensen, na een aantal vergelijkingen waarbij de NEM als goedkoopste naar voren kwam, dacht ik : even googelen op "NEM ervaringen". Bedankt voor het delen van al jullie ervaringen. Mij is inmiddels duidelijk dat ik voor een ander aanbieder kies. Nogmaals: bedankt!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 3 van de 4 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      wim | 28-1-2012

      beste ton werk jij bij lotto na 5 jaar vechten en rechten over meterstanden en zogenaamde afgesloten contracten en achterstanden met interumjustiesia met goed gevolg afgesloten wel lang geduurd maar wel goed afgesloten zaaknummer 302584\cv expl 11-1187 zoek een nieuwe werkgever mensen niet doen gr. wim venlo.
      Reactie van Ton | 29-1-2012 Beste Wim,

      Uw vraag of ik bij Lotto werk, kan ik helaas niet bevestigen. Overigens, wie of wat is Lotto? Ik ken Lotto alleen als sportschoenmerk die ik vroeger wel eens kocht.
      Groet, Ton, A'dam.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 9 van de 10 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      A.Witkamp | 27-1-2012

      Ruim 1 jaar geleden, 1-jarig kontrakt met de Nem afgesloten. Premie zou €380 zijn, vond ik behoorlijk interessant.
      Ze zijn wel te vroeg met leveren begonnen, maar de boete die ik aan Energie Direct moest betalen,€50, werd uiteindelijk door De Nem betaald. Kostte wel enige moeite, enkele telefoontjes en e-mails, duurde 2 maanden.
      Nu 2 weken geleden zeer uitgebreide en duidelijke jaarafrekening gekregen en vandaag, credit-nota incl.ook de €380 keurig ontvangen. Heb wel 6 weken geleden bij hen opgezegd omdat ik weer overstap naar betere aanbieding van E-on. Nem probeerde mij, telefonisch, nog wel als klant te behouden met onduidelijke aanbieding. Ik zei: ''Stuur de nieuwe aanbieding maar per e-mail, dan zal ik hem rustig bekijken''. Niets ontvangen dus overstappen.
      Zowel bij de Nem als de vorige Energie Direct best tevreden geweest, afspraken zijn nagekomen.
      Ik denk dat het ook komt omdat ik alles goed bij houd, incl. regelmatige meterstanden opschrijven, dus ik weet precies wat ik verbruik en wat dat mag kosten, daar kunnen geen misverstanden over ontstaan. Iets niet in orde? gelijk bellen met bewijsstukken. Telefonisch kontakt heb ik als normaal ervaren.

      Ton.
      Reactie van Jos | 28-1-2012 Beste Ton.

      Het maakt weinig uit als je klant bent van de NEM als je dan de meterstanden opschrijft. Want dit bedrijf hanteert alleen zelf uitgedachte meterstanden en geven op geen enkel schrijven een reactie en zijn alleen maar bereikbaar met een duur 09 nummer. ook maken ze zomaar mensen klant zonder dat deze ergens vanaf weet. En natuurlijk ben ik gefrustreerd over de NEM waar ik al meer dan een jaar aan het rechten ben, zonder enige schuld. Ik had nog geluk dat ik gelijk ben terug gekeerd naar een deugdelijke leverancier die mij voor veel financele problemen behoed heeft, toegebracht door dit waardeloze bedrijf. En zoals u voor dit bedrijf opkomt bent u vast en zeker een medewerker op zoek naar slachtoffers voor uw waardeloze werkgever die in een normaal land allang achter de tralies had gezeten.
      Reactie van Ton | 28-1-2012 Beste Jos,
      met enige verbazing heb ik uw reactie op mijn ervaring met de NEM gelezen.
      Ik heb, met naam en toenaam,mijn verhaal verteld. Kennelijk bent u nogal gefrustreerd over de NEM, gezien uw meerdere reacties.Ook geloof ik best dat er veel mensen een slechte ervaring hebben met welke aanbieder dan ook. Ik denk dat als je als klant alles goed overweegt, berekeningen maakt en je aan de spelregels houdt, de aanbieder niet onder zijn verplichtingen uitkomt.
      Als de regel is dat je moet zorgdragen voor voldoende saldo op je rekening en je staat vaak rood, begin er dan niet aan, want dan krijg je niet de premie.
      Goed dus de voorwaarden lezen, meterstanden bijhouden en zorgen dat ze automatisch kunnen afschrijven. Bij mij was dat steeds in orde en ik heb de afgesproken premie, op tijd, ontvangen, Niet meer, niet minder.. Dat heb ik verteld en de reden dat ik wegga bij hen is dat ik een betere aanbieding elders kreeg. Maar Jos, misschien werkt u wel bij de concurrent van de NEM en wordt u betaald om negatief te zijn? Oke, dat laatste is waarschijnlijk, net zoveel onzin als uw vermoeden.

      Groet,
      Ton.
      Reactie van Jos | 28-1-2012 Hoe iemand zich al zo kan verlagen om voor zijn baas door het stof te kruipen en zodoende andere nietsvermoedende mensen valse informatie gaat verstrekken.
      gaat u schamen medewerker van de NEM of komen ze soms bij de NEM inmiddels klanten tekort, want de meeste mensen zullen inmiddels wel wakker geschrokken zijn.
      Want mensen word wakker als uw geld en energie u lief is en word nooit en te nimmer klant bij de NEM nooit doen word geen slachtoffer van schoen en handlangers.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 12 van de 12 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Saida Bell | 16-1-2012

      Ik wou morgen de NEM bellen en zeggen dat ik graag klant van ze wou worden maar nu ik dit allemaal lees blijf ik liever bij de dure eneco! Wat een verhalen, wil jullie er even op wijzen dat dit super informatief is voor de mensen die er over nadenken om over te stappen..

      Zal iedereen ook aanraden om dit dus niet te doen!
      Mijn zwager krijgt ook nog een flink bedrag terug maar die vertrouwdt erop dat dit ook echt gebeurt, zal em even waarschuwen en zeggen dat ie er mee op moet letten.
      Reactie van B Boersma | 27-4-2012 Ik snap niet dat je dit allemaal gelooft. Laten ze eerst maar met bewijzen komen. Wij moesten een vreselijk hoge boete betalen, toen we bij de eneco weg gingen, en dus overstapten naar de NEM. We betalen nu veel minder dan bij de Eneco.
      Zo toch nog iemand die iets positiefs heeft te melden.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 9 van de 9 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      wim | 14-1-2012

      Na 5 jaar vechten met deze waardeloze firma de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Nederlandse Energie Maatschappij B.V., gevestigd te Rotterdam eindelijk recht Zaaknummer 302584/CV EXPL 11-87 is de vordering afgewezen en eiseres veroordeeld tot betaling van de proceskosten. Mensen ben niet bang en ga niet in zee met deze waardeloze firma .Mijn motto dus: "Niet doen"!gr. wim Venlo.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 5 van de 5 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      piet | 3-1-2012

      Ik heb de eerste twee jaren dat ik aangesloten was bij de nem geen problemen gehad met de nem tot dat ik twee weken geleden een brief kreeg van de nem of ik even 900 euro wil betalen en dat ik hier al eerder een brief over had ontvangen dat niet het geval blijkt te zijn dus waar moet ik 900 euro voor betalen voor gebakken lucht.Mijn vrouw heeft hier over een mail gestuurd naar de nem en ze zou binnen 5 werkdagen hierover terug gemaild of gebeld worden wat zoals u natuurlijk wel vermoed niet werd gedaan.Dus ze heeft vandaag hier over gebeld en kreeg als antwoord dit heeft u met de bijkomende kosten extra verbruikt waarop mijn vrouw natuurlijk helemaal overstuur reageerde waar is mijn eind afrekening dan gebleven om te vergelijken kreeg ze als antwoord dat dat niet hun probleem was maar je moet wel even betalen anders worden er maatregelen genomen.Dus nu moet ik maar even 900 euro bijeen schrapen nou lekker goed koop. Ik zeg niet doen wat een stelletje onprofessionele ***
      Reactie van Jos | 6-1-2012 Wakker worden mensen, word nooit en te nimmer klant, bij de Nederlandse Energie Maatschappij als uw geld en energie u lief is. Dit is namelijk de grootste *** organisatie aller tijden. Hopelijk worden ze bij Justitie ook spoedig wakker en brengen ze deze lieden op de plaats waar ze thuis horen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 12 van de 12 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Jack | 28-12-2011

      Grootste fout die ik ooit gemaakt heb.
      Twee jaar geleden dacht ik er goed aan te doen om over te stappen naar de NEM. Zij beloofde werkelijk dat ik veel goedkoper uit zou zijn met onze energie kosten. Afgelopen Juli kreeg ik een verzoek om onze meterstanden door te geven hetgeen wij ook gedaan hebben. Een maand later belt er iemand van het NEM die zei dat onze meterstanden niet klopten met hyn gegevens. Ik heb ze uitgelegd dat de meterstanden correct waren. Weer een maand later krijg ik de jaarafrekening met een verzoek om even 2,999.40 over te boeken en tevens dat zij ons voorschot gingen aanpassen van 150 naar 336.38 per maand. Ik vertelde hun dat ik het niet eens was met de zeer hoge jaarafrekening gezien ons gezin bestaat uit mijn vrouw en ik en wij in een rijtjeshuis wonen. Kreeg geen enkele reactie. Heb een aantal maanden getracht met hun helpdesk te communiceren waar Zelfs de medewerkster stelde dat zij de jaarafrekening absurb hoog vond. Ook vertelde ik dat wij nooit een maandelijkse voorschot van 336.38 konden betalen daat wij slechts onze minimale AOW als inkomsten hadden. Ik kreeg toen te maken met VF het door NEM ingeschakelde incasso bureau. Ik heb hun verteld van dat wij het niet eens waren met de jaarafrekening en ook de nieuwe maanmdelijkse voorschotten niet konden opbrengen. Daarna nooit meer iets van VF gehoord. Kreeg op 21 december een brief getiteld "laatste kans voor afsluiting"waarin de NEM aankondigde op kort termijn tot afsluiting over te gaan. Tevens stelde zij in de brief dat zij mijn contact gegevens, klantnummer, en hoogte van de schuld aan een schuldbemiddelingsinstantie binnen onze gemeente hadden doorgegeven omdat zij geen reactie van ons hadden gekregen. Contact opgenomen met de NEM via een per email verstuurde brief die wonderbaarlijk binnen enkele uren door een medewerker beantwoord werd. De NEM medewerker antwoorde op mijn vraag of hij mij kon vertellen aan welke schuldhulp instantie zij mijn gegevens hadden doorgestuurd dat dit niet het geval was. Dus de NEM liegt er maar wat op los. Ik denk dat zij ook over meerdere zaken de waarheid verdraaien. Dus mijn waarschuwing aan iedereen ga nooit in zee met deze bedriegers. Er moet och een mogelijkheid zijn om dit soort bedrijven aan te pakken.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 4 van de 5 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      brouwer | 21-12-2011

      Krijg je een telefoontje ,ik wil u even informeren over voordelen van een andere energieleveranciers,krijg je opeens een contract thuis van Nederlandse energie maatschappij,en als je er geen gebruik van wil maken ,moet je het schriftelijk opzeggen.
      Heb hier helemaal geen toestemming voor gegeven,maar moet het wel even schriftelijk opzeggen,Ik zeg niet doen! ,agressieve verkoop hou ik niet van,ik betaal liever wat meer!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
  • Pagina 10 van 24