Beloon uzelf en stap nu over!
Hulp nodig?
  • Energieprijzen van NL Energie vergelijken

    Op deze pagina kunt u de beoordelingen / ervaringen lezen over NL energie. Ook kunt u zelf uw beoordeling / ervaring over NL Energie plaatsen. Bent u benieuwd wat de energieprijzen van NL Energie zijn ten opzichte van andere energieleveranciers en wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Maak dan snel een vergelijking en stap vandaag nog zorgeloos over!

     

    • Top 5 goedkoopste actie producten

      Jaarkosten voor een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1800m3)

    • 1 €1708 / jaar
      €142.33 / maand
      Vergelijk
    • 2 €1717 / jaar
      €143.08 / maand
      Vergelijk
    • 3 €1719 / jaar
      €143.25 / maand
      Vergelijk
    • 4 €1725 / jaar
      €143.75 / maand
      Vergelijk
    • 5 €1730 / jaar
      €144.17 / maand
      Vergelijk
  • Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij

  • Meest recente ervaringen

    Meest nuttig eerst | Meest recent eerst
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      BLUE | 29-12-2010

      Ik ben ingeschreven door z'n verkopertje van de NEM, althans .... NLE dat moest ik zeggen want de NEM was een staalbedrijf. naar mijn mening is de NEM de enige goede afkorting maar goed. hij stak me een verhaal af over een een of andere heffingskorting en een laagste prijs garantie, het begon met een vaag verhaal over een project..project "de groene wijken" even een rollenspel
      V= verkoper
      I=ik
      V. goedendag meneer NLE u staat op de lijst voor project "de groene wijken "
      I=(dus ik uit mijn goed geloof) oooh oke wat houd dat in ??
      V=u krijgt een heffingskorting die was 380€ en ik zou gewoon bij mijn leverancier blijven
      I=(nu heb ik verstand van de energiemarkt dus vraag de jongen hoe hij dat bedoelt , en vraag hem naar binnen)
      V= dat kon wel moest hij even aan zijn collegas melden ..
      een maal binnen aangekomen stel ik hem een aantal gerichte vragen en pas een ondervraging methode toe die ik als politie in Groningen dagelijks gebruik, en kom erachten dat de NLE . de NEM is , dat ik moet overstappen , en dat ik een fikse korting krijg. Nu wil ik dit niet geloven en wou de jongen voor het blok zetten met gaslicht.com en energievergelijken.com ..... maar potverdikke bijde keren staan ze boven aan met een fikse korting dus ben ingegaan op het aanbod van deze jongen en heb hem een fikse veeg uit de pan gegeven , over de verhalen die hij me melde. En zij dat zijn product goed genoeg was om eerlijk te verkopen. Kijkn nu is het niet altijd een verstandige keus om te gaan overstappen, en ook niet altijd goedkoop. Maar als mijn calculatie en die van energievergelijken en die van gaslicht.com allemaal overeenkomen, zou ik het iedereen aanraden die voor de PRIJS gaat, ik ga het in ieder geval proberen mvg
      BLUE , leek
      Reactie van Jos | 29-12-2010 Dan kom je nog wel bedrogen uit met dat zogenaamde goedkoopste bedrijf, want dit zijn de grootste oplichters die er in Nederland rondlopen. Die smeren de mensen zonder dat ze het weten een contract aan en als men ze dan schrijft dat men deze per direct dient te bëindigen en dat men geen contract van hun wenst, geven ze geen enkel antwoord en gaan doodleuk door met facturen sturen.
      Om daarna als men zelf een overstap in gang gezet heeft een veels te hoge eindafrekening te sturen met viermaal te hoge meterstanden die men zelf uitgedacht heeft. Als politie agent hoort u criminelen te arresteren en het niet voor hun op te nemen, want dan is natuurlijk het hek geheel van de dam.
      Het word nodig tijd dat de slachtoffers van de nem gezamelijk een rechtzaak tegen dit criminele bedrijf aanspannen, want het is te gek voor woorden dat dit in Nederland mogelijk is.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Elstar | 11-12-2010

      Ik denk namelijk heel anders over Nederlandse Energie Maatschappij. Ik ben zelf ook overgestapt en ben tot en met heden heel erg tevreden. De klanten service is voor mij goed bereikbaar en ze handelen naar mijn idee wel snel. Het probleem is dat het in verleden wat dingen mis gingen bij de NEM maar ze hebben zich inmiddels wel een stuk verbetert. Het probleem is ook dat mensen heel erg snel gaan klagen over dingen NEM heeft waar je ook gaat kijken en vergelijken laagste prijzen en het zijn onafhankelijke sites. Wat je per maand betaalt is een voorschot en niet de uit eindelijke prijs. Ik zeg nogmaals ze zijn goed op weg vooral als je eindafrekening krijgt dan zie je pas hoeveel je hebt bespaart. DUS IK ZEG GEWOON DOEN!
      Reactie van WEG MET NEM | 20-3-2011 Elstar heb je ooit wel eens die reclame gezien van de NEM waarin staat hoeveel je wel niet kan besparen als je overstapt. Op een bepaalt punt zie je balkjes met hoeveel Nuon Essent enz. kosten en dan zie je een heel klein balkje met NEM, veel mensen denken dan dat dat is hoeveel het kost om bij de NEM te zitten maar dat is de besparing over 3 jaar en dat is waarschijnlijk ook nog eens gebaseerd op een heel oud onderzoek en aan alle klachten te zien lijkt het me geen aardig firma.
      Ik zeg niet doen.
      Reactie van Jos | 31-1-2011 Tja om niet weer terug in de bijstand te geraken denkt men van alles uit om een goed woordje voor hun wel heel erg foute werkgevers te doen. En tja als medewerker kun je wel gaan kruipen voor dit criminele bedrijf. Maar van bedrogen ex klanten kun je dat toch echt niet gaan verwachten, die laten namelijk via internet niets van deze criminele organisatie over. En wij zullen doorgaan al gaan alle medewerkers van de Nederlandse Energie Maatschappij gezamelijk met hun wel zeer foute werkgevers op de kop staan.

      Lang leve de vrijheid, lang leve de Nederlandse democratie weg met de criminele organisaties uit dit eens zo prachtige land.
      Reactie van Luca | 17-12-2010 Ik zou zeggen Elstar, blijf dromen. Na overstappen een naheffing van 6000 euro gekregen en zie dat maar eens helder te krijgen....nu ruim 2 jaar bezig en ze reageren alleen als er geld te halen is en anders geen reactie. Tot aan de geschillencommissie toe, daar reageren ze ook niet op. Een grote ramp en goede reden om elk NEM spotje accuut weg te zappen. Een grote ellende die NEM .
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Hans Verbeek | 28-11-2010

      Ik zeg niet doen.

      Nu kort achter elkaar zeer slechte ervaringen met NL Engie mij.
      Komen afspraken niet na, reageren niet op brieven, helpdesk belt
      niet terug, sturen incassobureau op je af, zonder de klachten
      af te handelen.

      Waren na 1 jaar weer overgestapt naar een betrouwbare leverancier
      NL enegie draait dit weer terug, onder de noemer van verhuizing.

      Dit bedrijf is niet te vertrouwen, daarom zeg ik niet doen.
      Reactie van corne | 1-1-2011 hans je heb helemaal gelijk ik ben er ook in gertapt dit is een bedrijf dat iets zegt en niet na komt dus menssen trap niet in de nederlandse energiemaatschapij ja daar zijn ze goed in in een incassobureau op je af stuuren ze maken je helemaal kapot als ik het voor het zegen had dan zou niemand met de nederlandse energiemaatschapij in zee moeten gaan nog maals net wat hans zegt trap er niet in menssen
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      j.de.boer | 22-11-2010

      Let op allemaal: Er wordt een spelletje gespeeld met ingangsdatums van nieuwe contracten bij de NEM. Het doel van dit spelletje is om onder actiekortingen uit te komen. Als uw ingangsdatum van een nieuw contract bij de NEM niet op de 1e van de maand ingaat, let dan vooral op hetvolgende om te voorkomen wat mij is overkomen :
      Ingangsdatum van mijn nieuwe contract werd door de NEM gesteld op 2 november 2009. Er was een actiekorting in het vooruizicht gesteld van 90 euro indien ik een jaar bij de NEM klant zou blijven.
      Omdat na het jaarcontrtact, de NEM niet meer de goedkoopste was, ben ik overgestapt naar Greenchoise. Op 13 september 2010 heb ik een e-mail + een brief gestuurd naar de NEM met verzoek om mijn contract te beeïndigen op de einddatum van het contract. Omdat ik de ingangsdatum van 2 november al een beetje verdacht vond heb ik in de mail en brief uitdrukkelijk vermeld dat de einddatum in ieder geval zodanig moest worden vastgesteld dat de actiekorting niet in gevaar zou komen.
      U raadt het al. De NEM heeft mijn contract beeïndigd per 1 november 2010.
      Na telefonische info over mijn 90,- eur zeiden ze doodleuk dat Greenchoise per 1 november had opgezegd en dat ik daardoor 1 dag te weinig klant ben geweest.
      Dat hier onder één hoedje wordt gespeeld is mij nu duidelijk.
      Ik snap niet dat bedrijven zich inlaten met dit soort geintjes. Uiteindelijk gaan deze bedrijven het toch verliezen en sterven een langzame dood. Ze hebben niet door dat de tijd voorbij is dat consumenten voor dombo's worden aangezien.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Wilo | 16-11-2010

      Agressieve verkoop blijft doorgaan!

      Ook ik ben er in 2009 ingeluisd met mooie verkooppraatjes en de telefonische machtiging. Nu dacht ik dat het na die boete wel zou zijn afgelopen, maar de 14 november werd mijn vrouw gebeld door de NEM met een praatje dat ze geld kon besparen. Mijn vrouw deelde mede dat we met de NEM telefonisch geen zaken meer doen en dat ze eventuele informatie maar moeten opsturen. De 16e belden ze prompt weer en vroegen naar de heer des huizes. Wederom hetzelfde praatje.
      Wat een brutaliteit. Vinden ze de boete nog te hoog ook.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Frank van Tilburg | 15-11-2010

      9 oktober 2009 aangemeld als nieuwe client, na aankoop woning, meterstanden via kaart doorgegeven van toenmalige "inhuistand" na aankoop. NEM heeft deze standen niet gehanteerd en heeft gegevens gebruikt van vorige eigenaar als richtlijn.
      Vorige eigenaar door nalatigheid achterstand. Ik al niet zo tevreden was, de overstap gemaakt in februari 2010 naar NUON, werd geconfronteerd met een eindafrekening waarin de "erfenis"van de vorige bewoner/eigenaar in verwerkt was, gevolg een nota over 3 maanden van 2200 euro.

      Ben nu al 7 maanden bezig met de NEM om hier een correctie in te laten plaatsvinden, staan hier niet open voor en blijven via de helpdesk verwijzen naar "afspraken" die regeren binnen energielevanciers.

      Zij geven geen concrete antwoorden, bieden totaal geen ondersteuning en gaat het alleen om het incasseren van geld.
      Vorige week officieel een klacht ingediend maar wederom geen reactie in die week, vanochtend wederom maar weer eens contact gezocht en kom je niet verder dan een hulpeloze helpdesk. Verwachting uitgesproken dat ik vandaag wens terug gebeld te worden door hoofd klantrelaties maar heb er weinig hoop op.

      Lopende de gesprekken en onderzoeken in dit verhaal verwijzen ze mijn eindafrekening ook nog eens onaangemeld door naar Interim Justitia die er met het sturen van een brief 300 euro aan incassokosten bovenop zet.
      Ook hier weer het overleg trachten te zoeken dat dit niet kan, doorverwijzen naar incasso terwijl zaak nog in behandeling en voortgang is maar wederom autoritaire houding en doen net alsof ze je niet horen. Worden zelfs persoonlijk en op het onbeschofte af als je ze op hun verantwoording gaat wijzen. Volgens mij krijgen alle personen van de helpdesk/klantenservice de opdracht om zaken maar zo lang mogelijk te rekken totdat klant moe wordt en het erbij laat zitten.

      In deze toch de verkeerde persoon en ga ben bezig met de klachtencommissie van de energiekamer.
      Als individuele klant sta je tegen zo'n groot en log bedrijf met je rug tegen de muur en zijn de kosten van een civiele procedure niet te dragen door mensen zoals mij.

      Al met al een grote teleurstelling en zeker niet aan te raden om met hen in zee te gaan want als je er eenmaal aan vast zit en er dreigt iets niet te gaan lopen zoals het hoort sta je in je hemd.

      mvg Frank
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Paul van Weerdenburg | 9-11-2010

      administratieve puinhoop; geen contact mogelijk geen reactie op e mails
      je bent echt gek als je overstapt!

      Ze hebben groeistuipen.

      Voorbeeld: keurig meterstanden via e mail doorgegeven en bevestiging ontvangen
      Wordt vervolgens gedreigd met een brief dat ik de meterstanden niet heb doorgegeven. Ik ben nu vijf mails en klachtmeldingen verder geen enkele reactie
      Heb geen enkel vertrouwen meer in deze club

      ga snel oversluiten naar een andere leverancier
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      J.C.van Bommel | 25-10-2010

      bij vorige leverancier 1 jaar klant op 1Mei dan 199 euro bonus. Maart 2010 telefonisch bij NEM opgegeven als klant per 1 Mei 2010. Op 26 Mei bericht ontvangen dat levering op 28 April levering is gestart.Omdat duidelijk 1 Mei is opgegeven ben ik door nalatigheid van NEM nu de bonus van 199 euro kwijt. Na tel.onderhoud heb ik een compleet dossier gestuurd met alle gegevens.
      Verschillende keren gebeld, een keer werd toegegeven dat NEM nalatig was geweest en net als alle andere belletjes zou men dat afhandelen, echter zonder resultaat. Ook zou men mij bellen maar ook dat kwam niet Op de brieven die ik heb geschreven ook geen antwoord. E-mail hielp ook niet.
      Ik had mij wel iets anders van de Nem verwacht., maar deze slechte service niet.
      J.C.van Bommel.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Keesje | 17-10-2010

      Ik ben helemaal NIET tevreden met deze energiemaatschappij. Na belofte van de laagste prijs garantie ging ik overstag. En daarvan heb ik spijt als haren op mijn hoofd. Het maandelijkse bedrag was € 100,00 hoger dan mijn voormalige energieleverancier. Na diverse telefoontjes en brieven kreeg ik het niet voor elkaar om dit lager te zetten. Dus heb ik het bedrag zelf maar verlaagd. Met als gevolg dat de NEM alle nieuwe betalingen verrekende met de openstaande posten. Je begrijpt dat ze er op een gegeven ogenblik helemaal niet meer uitkwamen. En kreeg ik te maken met 'dreigementen': we sluiten u af. Nou had ik de mazzel dat ik na een jaar ging verhuizen, dus kon ik mooi een andere leverancier zoeken. Maar ondertussen kreeg ik te maken met een incassoburo, want er stond nog voor
      € 559,00 open??? Goed bezig, zeg ik, en wederom dreigde NEM me af te sluiten. Nou ja, wel op mijn oude adres, maar daar woonde ik al een half jaar niet meer.....En ook leuk voor mij en minder leuk voor NEM: het incassoburo stelde mij in het gelijk om vooral NIET te betalen en trok zich terug. En toen bleef het een tijdje stil rondon NEM.
      Heb vorige week weer een brief ontvangen van een deurwaarder om 'even' ruim 700 euro te betalen.... maar ik ben echt NIET van plan om te gaan betalen. Heb ze nu een brief gestuurd met alle betaaloverzichten, brieven e.d., die ik voorheen al verstuurd heb, dan kunnen ze even vooruit met de kwestie NEM.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      cavanthof | 10-10-2010

      Op het allerlaatste nippertje, na vele telefoontjes en mailtjes, waarin ik de NEM aansprakelijk zou stellen voor de onkosten in het geval van afsluiting, is het goed gekomen. Vraag niet hoe! Ik ben benieuwd naar het vervolg..
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      deboer | 6-10-2010

      in Friesland lopen colporteurs die erg agressief te werk gaan. ze zeggen dat ze de hoofdleverancier van Essent zijn.
      Niet aan beginnen..
      klachten indienen op consuwijzer.nl
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      l.van de laar | 5-10-2010

      Ik zeg NIET doen met de N.E.M in zee gaan men heeft bij mij aan mijn oude leverancier de meterstanden niet doorgegeven bij overstap dus worden de meterstanden geschat dus altijd te hoog natuurlijk .
      Dit geeft een hoop trammelant die niet nodig is als je om opheldering vraagt word de mail vervolgens gewoon niet beantwoord.
      Ik zal blij zijn als mijn kontrakt afloopt,dan ben ik weg.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Martin | 22-9-2010

      Ook ik heb een hele slechte ervaring met de NEM. Ik ga mijn hele verhaal (nog) niet op de diverse fora plaatsen, maar ik kan u nu alvast vertellen : Doe het NOOIT!
      Ik heb de NEM, ondanks de negatieve berichten in de media, het vertrouwen gegeven, maar ik kom van een koude kermis thuis.

      Nog afgezien van de inhoud van mijn klacht, de medewerkers zijn niet capabel en niet opgevoed met beleefdheid om mensen met respect te behandelen en om afspraken na te komen.

      De reactie van de Nederlandse Energie Maatschappij op dit forum om een mail te sturen naar internetklantenservice@nlenergie.nl is een dooddoener, een reactie om de naam op de diverse fora niet nog dieper te laten afzakken....
      De NEM doet namelijk geen moeite om problemen op te lossen, zij willen alleen geld verdienen.
      Ook ik wacht ondanks diverse afspraken nog steeds op een reactie.

      Ik ervaar welke impact het op een mens heeft om zonder respect behandeld te worden, en dit mag je niemand aandoen!
      De manier waarop de NEM mij behandelt brengt mij nu op een punt dat ik overweeg een stichting op te richten voor gedupeerden van dit bedrijf: Stichting Doe Het Nooit.

      Ik geef de NEM nog een week om tot een fatsoenlijke oplossing te komen....
      Wordt vervolgd!
      Reactie van l.vandelaar | 5-10-2010 Klopt ik heb ook met de N.E.M een jaarkontrakt afgesloten als men je eenmaal binnen heeft als klant laat men je vervolgens stikken,meter standen worden niet doorgegeven aan je oude leverancier,mail word niet beantwoord,enige wat men wel doet is je voorschot iedere maand afschrijven dit kan men wel op tijd volbrengen!!
      Ik heb grote spijt hier ooit aan begonnen te zijn over een half jaar loopt mijn kontrakt gelukkig af.
      Had ik eerst maar het forum over N.E.M gelezen was ik er nooit aan begonnen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Martines | 21-9-2010

      Ik heb heel nare ervaring met NEM meegemaakt. Ik he me aangemeld voor stroom bij NEM. Ik kreeg een bericht dat er voor alles gezorgd zal worden en dat ik niks hoef te doen. Vervolgens kreeg ik een brief van aanmelding. Ik nam aan dat alles goed ging. Na 3 weken kreeg twee monteurs van Enexis aan de deur. Ze komen alles afsluiten want ik ben niet aangemeld bij een leverencier. Ik moest bijna 400 euro betalen om weer aangesloten te worden. Mijn tropische vissen gingen allemaal dood. Dus ik ging naar het juridisch loket en kreeg hulp bij het schrijven van een brief om zo een vergoeding te krijgen voor het bedrag die ik aan Enexis moest betalen. Ik kreeg te horen dat ze niks gaan betalen want normaal duurt het 8 weken voorsat iemand aangesloten werd. En ik zat al een maand zonder stroom. De medewerker van het Juridisch loket vroeg aan de edewerker van NEM wanneer ik stroom kan krijgen. "Binnen een week" , zei ie. Na 8 dagen belde ik weer met NEM, kreeg ik een sarcastische medewerker aan de lijk en die zei tegen mij dat ihet algemeen bkend is dat een overstaping 8 weken duurt en dat ik gewoon moest wachten. Ik heb me daarna bij een andere leverancier aangemeld en binnen 2 weken was alles geregeld. 1 dag na mijn overstapping kreeg ik een jaarafrekening va de NEM. Ik had bij verbruik 0 euro en overige kosten 290 euro. Dat vanwegen het contractbreuk. Van de rechtbank moest ik het bedrag betalen. Het is nu inmiddels 495 euro.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      D.S. Darmawan | 15-9-2010

      hee he, wat een praktijken die NEM!! Heb ook heel slecht ervaring met hun gehad. Was telefonische benaderd met laagste prijs garantie, ik heb heel duidelijk gezegd dat ik eerst alleen informatie brochure van hun willen ontvangen zodat ik de prijzen kunnen vergelijken met andere levelanciers.

      3 dagen later een brief van NEM ontvangen met daarin (jawel) een contract (en ook nog zonder brochure) In die brief hebben ze ook gezegd dat ze mijn contract met mijn huidige levelancier per directe gaan beeindigen! Ik heb meteen mijn energie levelancier opgebeld en hun gewaarschuwd over die NEM en die zei dat ik niet de enige ben die hun heb gewaarschuwd over NEM!! Tegelijkertijd heb ik meteen een boze brief aan die NEM opgestuurd en gelukkig kreeg ik daarna een heel flauwe standaard excussbrief van hun.

      Wat ben ik blij dat ik niet ben ingetrapt..:)

      Telefoon van NEM = meteen ophangen!
      Reactie van Mario B | 23-2-2011 Beste, lieve mensen,

      Graag wil ik reageren op de vloedstroom van negatieve ervaringen via
      De Nederlandse Energie Maatschappij.Wat men in het algemeen in Nederland blijkt te doen, dus geen verwijt, is, zonder al te veel eigen onderzoek over te stappen naar ,o.a. deze maatschappij.

      Dat begrijp ik uiteraard heel goed gezien het volgende;

      Men speelt (leg mij maar een afrekening van Essent uit!) in op het ondoorzichtige karakter van de energie markt die zich vanaf 2004 in een vrije markt heeft mogen begeven met steeds weer opnieuw falend toezicht om een gestroomlijnde overstap voor de klant, mogelijk te maken.

      Sinds 3 jaar echter is door de toezichthouders en de Energie kamer de mogelijkheden in beroep te gaan en vervelende,afwijkende zaken zoals meterstanden en zaken die ik hier tegen kom, daar voor te leggen.
      Alle energiebedrijven hebben zich inmiddels aangesloten bij de CCP, een soort protocol voor het overstappen, waardoor bijvoorbeeld de oude leverancier, vaak de werkelijke schuldige die jaren geen service hoefde te verlenen, in plaats van de nieuwe aanbieder, geen zand meer in de motor van de nieuwe leverancier kon strooien

      Aangestuurd door de overheid vanwege de gedachte dat de bedrijven NUON, ESSENT, ENECO, INTERGAS (nu DONG), en DELTA, bij uitbreidende concurrentie wel wat aan prijsverlaging zouden kunnen bijdragen en immers daartoe zouden worden gedwongen door deze nieuwe aanbieders!

      Staatsmonopolies en ontbrekende concurrentie was in een verenigd Europa immers niet langer de norm.

      Wat zo vervelend is dat mensen die zich al niet te best hebben laten (willen) voorlichten toch, vaak impulsief over stappen (middels telefoon of deur aan deur) dan,sorry, logischerwijze van een koude kermis thuis komen.

      Waarom zou je immers iemand geloven die jou huishoudelijke- en autoverzekeringen, energie, internet en bellen, Digitale TV, mobiel, uitvaart, overlijdensrisico verzekeringen(!),VERKOOPT waarvan je weet dat die persoon NOOIT objectief KAN zijn wegens zijn positie die immers is gelieerd aan het bedrijf wat het product levert!Hij belt op namens een leverancier en laat je een bandje inspreken wat word opgenomen.Dit is juist uitgevonden voor de bescherming van de klant die dientengevolge weet dat hij een contract aan gaat!

      Dan zie ik nu ook weer aan de emotie en het ontbreken van een verhaal met een kop, midden en een staart.Met alle respect het ligt vaak, als ik het zo doorlees, bij haast eenieder, in essentie aan hun zelf!
      En ja natuurlijk vind ik dat het bedrijf je eerlijk moet voorlichten, zijn afspraken moet nakomen,transparant moet communiceren en zich aan de heersende wetgeving moet houden!Maar ook weet ik hoeveel mensen nog impulsief zelf bellen na weer een reclamespot!

      Wat is er echt belangrijk bij het perfect vergelijken van Energie;

      Het KALE verbruik, dus ALLES wat hier word geschreven over vergelijken van voorschot tussen maatschappijen betekend nu juist dat men nu nog NIETS heeft geleerd van deze ervaringen.Een voorschot is weer een middel je minimaal een jaar in de maling te kunnen nemen door het korte termijn denken te kunnen besparen!."Wat is mijn voorschot?"Ja, zegt U het maar mevrouw!

      Het is immers toch vrij simpel;

      * WAT kost 1 Kwh stroom?
      Bij piek/dal of enkele/dubbele meter heb je twee tarieven te vergelijken
      * Wat kost 1 M3 gas?
      * Wat zijn de abonnementskosten PER product?
      * Hoe lang zit men vast aan deze leverancier voor die prijzen?
      * Is het tarief vast of variabel?
      Stijgt of daalt men dus, op 1-1 en 1-7, mee met de prijzen gedurende de eerdergenoemde contractperiode?

      Al het andere zoals
      Meterkosten (gelijk en blijft bij je huidige netwerkbeheerder)
      Transport/netwerkkosten (gelijk per regio en blijft bij je huidige netwerkbeheerder)
      Energiebelasting (gelijk)
      BTW (gelijk)
      Deze prijzen kun je meteen vergeten dus!

      Blijft over;
      Denk je dat de prijzen gaan dalen of denk je dat de prijzen gaan stijgen?
      Waarom zou je je vast leggen voor een lange periode?

      De energiemaatschappijen weten immers WEL of het gaat stijgen of dalen dus Wat is altijd in hun voordeel;
      Een lang contract,
      inclusief hoge boetes bij overstappen en dus steeds variabele tarieven in rekening kunnen brengen, U sloot het langdurige contract!
      Voor mensen die een vaste prijs hebben, dus voor langere tijd vast is het ook maar de vraag daar de maatschappij zich indekt door natuurlijk iets of fiks hoger te gaan zitten met hun prijzen.

      Daarom is het altijd beter op dit moment om een kort contract met variabele prijzen (scheelt gauw 5 cent per m3) af te sluiten en een goede adviseur die je steeds weer na dat jaar automatisch per mail, adviseert om over te stappen EN DAT VOOR JOU REGELT!.
      De kortingen en acties die je als nieuwe klant steeds ontvangt zijn fantastisch!

      Ik zal, omdat men mij anders verdenkt van reclame of als medewerker van een bedrijf te boek kom te staan, vooralsnog niet vertellen hoe mijn bedrijf, wat klanten bezoekt om AL HUN VASTE LASTEN met gemiddeld 700 per jaar te verlagen,heet.Daarvoor en voor een vrijblijvende afspraak daar ik aan geen enkel bedrijf vast zit, mag je me altijd een DM sturen.

      Met vriendelijke groet

      Mr. M.A.C. Bosters
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Dennis | 12-9-2010

      L.S.,

      Ik heb één duidelijk advies: Doe geen zaken met de Nederlandse Energie Maatschappij! Het kost alleen maar tijd en frustratie en het levert niets op.

      Ik heb zelf een conflict met deze partij over openstaande incassokosten waar ik niks van begrijp en die ze zelf niet kunnen specificeren.

      De ene keer ontvang ik een brief dat ik meer dan 500 euro(!) moet betalen en het contract beëindigd wordt.
      Dan wanneer je contact opneemt met de administratie wordt je onbeleefd te woord gestaan (ik citeer even een medewerker: 'meneertje u moet gewoon uw rekening betalen') en blijkt er 75 euro incassokosten (?) open te staan.
      Per post of per e-mail corresponderen is ook zinloos want ze reageren gewoon niet.

      Ondertussen heb ik bericht van de netbeheerder ontvangen dat ik binnen een week een nieuwe leverancier moet zoeken of anders afgesloten wordt van gas en elektra.
      Ik heb van de NEM ook nog geen officiële contract beëindiging ontvangen.
      Ik ben blij dat ik nu van deze partij verlost ben maar de manier waarop vind ik erg onbeleefd en vervelend.

      Dus nogmaals het advies: ik zeg NIET doen!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      C.A. van 't Hof | 1-9-2010

      Het is nu woensdagavond en nog steeds heb ik niets ontvangen van de NEM! Het is mij afgelopen vrijdag echt toegezegd. Wel heb ik een mail ontvangen van de klantenservice om mijn gegevens toe te sturen met als doel ons een passende oplossing te bieden. Ik ben zeer benieuwd wanneer ik benaderd word.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      C.A. van 't Hof | 27-8-2010

      In 2008 aangemeld bij de NEM met de laagste prijsgarantie voor 3 jaar! De eerste termijn werd afgeschreven en.........bijna 200 euro meer dan de vorige leverancier. We hebben het terug laten storten en het oude bedrag betaald. Gebeld en geschreven of het termijnbedrag wat lager kon. Nee dat kon niet! Na een maand of 4 kon het dan uiteindelijk 360 euro worden. Volgens ons nog veel te hoog, maar ja. Na enige maanden een vordering van de maanden november en december: 629 euro. Dat ik wat bij moest betalen was mij helder, maar dit bedrag is nergens op gebaseerd! Gevraagd om specificatie. Eerst per gewone post. Kreeg geen antwoord, maar wel incasso's. Toen aangetekend. Ik ontving toen geen nadere specificatie, maar wel 2 verschillende bedragen voor november en december. Incassoburo heeft zich teruggetrokken. Bellen lukte niet meer. In februari 2009 ontvingen we een telefoontje met excuses voor de slechte administratie en op onze vraag of we dan nog iets moesten betalen was het antwoord: nee, alles is nu glad. Tot begin 2010 niets erover gehoord. Toen plotseling, zonder aankondiging een incasso met 200 euro extra incassokosten. Ik heb geprobeerd te bellen, maar na een half uur wachten werd de verbinding gebroken. Weer brieven gestuurd. Geen antwoord. Sinds kort 3 keer een brief van Intrum Justitia incassobureau met dreigingen van een rechtszaak. Ik wilde het daar op aan laten komen, maar het bureau heeft zich klaarblijkelijk ook weer teruggetrokken. Ik heb nu een brief van de NEM dat ik afgesloten zal worden. Heb vanmiddag weer gebeld; na enig wachten werd de verbinding verbroken. Opnieuw gebeld en ik kreeg te horen dat ik morgen of maandag een nieuw overzicht zal krijgen. Nou, dit is me al vele malen beloofd; ik ben benieuwd. Wat zal ik blij zijn als ik bij een andere leverancier ben!
      Reactie van angelique | 26-9-2010 geschillencommissie inschakelen, als je al zover bent. ik heb 5 maanden op mn combi jaarpremie zitten wachten a 327 euro, na zeker 15 telefoontjes, meerdere klachten per mail ( waar ze niet op reageren) en een aangetekende brief, waar ze ook amper op reageren, heb ik de geschillencommissie ingeschakeld, kosten 25, ik zweer het je binnen 1 dag stond het geld op mn rekening met een spoedopdracht, met de code van de geschillen commisie erbij opgegeven, wat een vieze oplichters, ik ga nu heel snel weg bij ze, toen ze belde met wat vage excuses vroeg ik hoe lang mn contract nog liep en hoe hoog mn eventuele boete was, het antwoord was, als ik er over dacht om weg te gaan konden ze t.z.t. mij nog wel een leuke aanbieding doen!!!!!!!!!!! die lui zijn echt gestoord, veel zieltjes winnen, maar als je binnen bent doen ze geen ruk meer aan hun beloftes, echt schandalig, geloof me, wegwezen, en als je nog moet beginnen, trap er echt niet in..............
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 31-8-2010 Beste C.A. van 't Hof,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Johan | 22-8-2010

      Er bestaat zoiets als maximale incassokosten (Rapport Voorwerk II). NEM en haar incassobureaus doen net alsof dit rapport niet bestaat. Gevolg: incassokosten die gigantisch de pan uitrijzen en niet mogen! Aanmaningskosten zoals NEM die rekent zijn incassokosten en gebonden aan regels! Zo mag bij een openstaand bedrag tot euro 500 niet meer dan euro 75 aan incassokosten worden gerekend, in totaal dus! Als NEM al 25 euro aan aanmaningskosten heeft gerekend, mag het incassobureau bij een achterstand onder de euro 250 niet meer dan euro 12 rekenen! totaal dus euro 37. NEM doet net alsof ze het recht aan haar kant heeft, niets is minder waar!
      Reactie van PM Crama | 23-8-2010 Ook ik een probleem met de incassokosten van de nem, 25€ incassokosten plus wat rente en dan nog eens 37€ van interimjustitia, totaal 62,68€ maar betaald en vandaag gelijkt overgestapt, dus de champagne kan uit de koelkast.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      F.Broekhuijsen | 4-8-2010

      Klacht betreffende de Nederlandse Energie Maatschappij.

      Het betreft de teruggave van de Eenmalige Combi kortingsactie Euro 276,00 terug na eerste jaar. Afgesloten op 17.2.2009
      Ik heb na 3 maal contact te hebben gehad met de telefonische klanten service nog steeds geen geld ontvangen.
      Op 12-5-2010 heb ik telefonisch contact gehad met Mv M . R. Die nadat zij mijn gegevens had gecontroleerd, bevestigde zij dat het klopte dat ik de Euro 276, zou moeten ontvangen nadat zij mijn gironummer had opgenomen ( waarom ik betaal ook per giro dus mijn rekening nummers is bekend) zou zij er voor zorgen dat zij zo snel als mogelijk een betalingsopdracht zou aanvragen en dat het geld zou worden gestort.

      17-6-2010 in ochtend getelefoneerd en gevraagd naar Mv M. R. , zij zou mij terug bellen (moet nu nog gebeuren 4-augustus 2010)
      In de middag weer getelefoneerd nu met M V. met het zelfde verhaal dat het klopt dat ik recht heb op het bedrag van 276 Euro en dat hij meteen een betalings opdracht ging regelen en dat het geld binnen twee weken gestort zou worden.
      U begrijpt het al tot op heden nog geen geld ontvangen.
      Ik lees op de diverse forums op het internet dat heel veel personen het zelfde mee maken, wel steeds beloften maar er gebeurd niets.
      Ik vraag de NEM het geld waar ik recht op heb zo snel mogelijk terug te storten.
      Begin februari werd ik gebeld dat ik 3 jaar kon verlengen met het huidige goedkope tarief
      Dit kon wel even telefonisch in enkele seconden gereld worden.
      U begrijpt dat ik nu wel erg kwaad ben geworden.
      Reactie van angelique | 26-9-2010 beste f broekhuijsen, check mijn antwoord hierboven, aanmelden bij de geschillencommissie, mij is precies hetzelfde overkomen, en ze doen echt niets voor je alleen van alles beloven, geschillencommissie kost je eenmalig 25 euro, ik had het de volgende dag op mn rekening staan, ik was helemaal klaar met die gasten, binnen halen doen ze graag en snel, maar daarna..............
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Eeeef | 23-6-2010

      Hier wel een jaarnota maar wanneer ze de beloofde 366,40 kunnen uitbetalen, dat kunnen of willen ze niet zeggen.
      Jammer dat de jaarnota betaling lager is, anders was ik er zo klaar mee.
      Ik ga hier een geschil van maken als dat geld er niet binnen pakweg 6 weken is. Lijkt me nl een redelijke termijn wettelijk gezien.


      Het mailadres hiervoor genoemd door NEM bestaat niet, ik kan er geen mail naar sturen?! Jammer.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      FMJ Hellenbrand | 10-6-2010

      Ik heb al het hele jaar problemen met de NEM. Ik ben in mei verhuisd en ga emigreren naar Schotland.Ik heb mijn meterstanden online doorgegeven(ik betaal 550 euro per maand!!)Nu beweren ze glashard dat ze de standen niet door hebben gekregen en hebben ze alweer een veel te hoge schatting gemaakt.Ik heb ze verzocht om een snelle afhandeling van de jaarnota met de correcte standen die ik nu via verschillende kanalen heb doorgegeven.Ze houden hun poot stijf en zeggen dat ik tot het einde van de maand juni moet wachten op de eindafrekening en dat ik dan pas de correcties kan doorgeven.
      De meterstanden vorig jaar hebben ze verkeerd ingevuld, mijn eindstand van nachtstroom is lager dan de beginstand van vorig jaar!!! Een zooitje is het, meer kan ik er niet van zeggen.
      Ik hoop dat ze dit bericht lezen en dat ze realiseren dat ik juridische stappen ga ondernemen.

      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 14-6-2010 Beste FMJ Hellenbrand,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.
      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Ok_Pirke | 7-6-2010

      Bedankt forum!
      Ben eens wat tarieven aan het vergelijken met de intentie eens een overstap te wagen. Ik weet nu dat ik er in elk geval ééntje niet nader hoef te bekijken, ook al zijn de tarieven laag. Beter een iets hoger tarief en goedgeschoold personeel...
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      laurens | 4-6-2010

      heb net een eerste woning als student geregeld. Info gevraagd over nem en direct een brief gekregen dat ik een contract had afgesloten. Keurig netjes binnen de periode afgezegd. Mijn fout dat ik dit niet aangetekend heb gedaan al zou een net bedrijf ook onaangetekende briefen moeten behandelen. Bel je ze op. Vertellen ze je doodleuk dat de brief niet is aangekomen?!! JaJa geloof je het zelf!?!!(gevolg 220euro boete) Wat een slechte service van een bedrijf dat ons land ook nog eens in zijn naam heeft gebruikt. Schande!
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 8-6-2010 Beste Laurens,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Stephanie | 21-5-2010

      Nee, nou wordt ie helemaal mooi!

      Op 7 mei heb ik op dit forum de vraag gesteld of het eigenlijk wel zin heeft om aangetekende brieven naar de postbus van de NEM te sturen omdat die van mij nu al een maand "In distributie" blijft steken. Ze halen hem gewoon niet op bij het postkantoor!

      Al op 10 mei kwam het standaardberichtje van de NEM: "U heeft een bericht achtergelaten op dit forum ... Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen." Tegen beter weten in op 11 mei toch maar weer al mijn gegevens opgestuurd, inclusief verschillende telefoonnummers en mijn email adres. Op 19 mei, dus na 8 dagen krijg ik van de NEM een mail met "U heeft kort geleden telefonisch contact gehad met onze afdeling Klantenservice" [nee dus] en het verzoek om een enquete in te vullen "Om onze telefonische dienstverlening zo mogelijk te verbeteren".

      Je moet maar lef hebben! De klant negeren, wat die ook doet en vervolgens vragen of het zo goed is.

      Het TV gezicht van de NEM is sinds kort weer de Hond. Toepasselijk!

      Steph.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
  • Pagina 10 van 21