Beloon uzelf en stap nu over!
Hulp nodig?
  • Energieprijzen van NL Energie vergelijken

    Op deze pagina kunt u de beoordelingen / ervaringen lezen over NL energie. Ook kunt u zelf uw beoordeling / ervaring over NL Energie plaatsen. Bent u benieuwd wat de energieprijzen van NL Energie zijn ten opzichte van andere energieleveranciers en wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Maak dan snel een vergelijking en stap vandaag nog zorgeloos over!

     

    • Top 5 goedkoopste actie producten

      Jaarkosten voor een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1800m3)

    • 1 €1786 / jaar
      €148.83 / maand
      Vergelijk
    • 2 €1798 / jaar
      €149.83 / maand
      Vergelijk
    • 3 €1802 / jaar
      €150.17 / maand
      Vergelijk
    • 4 €1811 / jaar
      €150.92 / maand
      Vergelijk
    • 5 €1811 / jaar
      €150.92 / maand
      Vergelijk
  • Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij

  • Meest recente ervaringen

    Meest nuttig eerst | Meest recent eerst
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      willem | 10-3-2010

      zeer slecht. Ze zijn als het fout gaat gewoon onbereikbaar. mails of post worden standaard niet beandwoord je kan eindeloos vaak 20 minuten of langer op een duur 0900 nummer in de wacht staan. daarna doen ze standaard NIET wat er is afgesproken. ze veranderen ongevraagd je rekening nummer, menen een automatische incasso te hebben afgesproken terwijl dit niet zo is en sturen je vervolgens omdat men in hun systeem iets niet kan vinden een deurwaarder op je dak.en boeken tegelijkertijd een te hoog bedrag ongevraagd van je rekening. onfatsoenlijk en respectloos hoe je als klant, dat woord zou ik dit verband ook niet willen gebruiken, wordt behandeld. het lijkt vrijwel onmogelijk op een normale manier met een dergelijke firma te kunnen communiceren hopenlijk komt eea binnenkort ook bv bij Radar op TV
      Reactie van Tjibbe | 19-3-2010 Beste Willem en lotgenoten,
      Ik verbaas mij werkelijk over het feit dat er na zoveel jaren nog altijd veel klachten zijn. De NEM had toch al lang een oplossing moet bieden.
      Blijkbaar hebben ze wel gewerkt aan een standaard antwoord op klachten, waarbij de klant wederom het werk moet doen. Laat ze nu gewoon hun klantenservice eens achter de broek zitten en hier op dit forum alle klachten openbaar behandelen, zodat een ieder kan lezen dat ze met de billen bloot durven te gaan en dat ze werken aan een correcte oplossing i.p.v. Frans en Sophie voor hun karretje te spannen om nog meer mensen het slijk in te trekken.
      Dat zou in ieder geval een stap in de goede richting zijn. Voorlopig zit ik nog steeds lekker bij de NUON en ik denk er dan ook niet aan om een overstap te maken.

      Ik leef met jullie mee en hoop dat de NEM "hun" geld nu eens gaat besteden aan verbetering van de organisatie en klantenservice i.p.v. de reclame.
      Reactie van NLEnergie | 11-3-2010 Beste Willem,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      de Deugd | 8-3-2010

      Hebben nog andere klanten van de NEM zich aangemeld onder het GREEN CREDITS programma? Ik zou graag in contact willen treden ivm met een grootschallige zaak tegen die *****.. Ik ben namelijk al ver in de voorbereiding van deze zaak en heb nog enkele lotgenoten nodig om mijn zaak sterker te maken!

      BVD
      Reactie van VO | 30-3-2010 in de begintijd bood de NEM aan:
      een spaarpogramma voor investering in groen/hout..genaamd Greencredits.. je zou daar rendement op krijgen. ook zou je een gratis digitale meter geplaatst krijgen. die meters zijn nooit geleverd..en was niet gratis. Ook die Greencredits zijn nooit uitgevoerd. Mensen zijn er grootschalig ingeluisd, hetgeen ook te zien was in Vara Kassa. Neem daarnaast de onbeschofte pushtelemarketing, waarmee ze hun klantenbestand hebben opgepompt en de ellenlange reclames met BN-ers.
      Overstappers naar NEM zijn geen loyale klanten, ze trappen er in...en gaan binnen een kaar terug vaak naar de netbeheerder,. waar ze daarvoor de levering van hadden. Een kleine partij wil snel geld verdienen en dan alles verkopen..NEM heeft al te koop gestaan.
      Ik geloof niet dat ze Oxxio kunnen overnemen..of ze moeten een zak met geld ergens weer vandaan halen..
      NEM heeft niks gedaan om hun reputatie te verbeteren, het regent klachten mbt de klantenservices, mensen worden gefustreerd erdoor en vernederd tot op het bot..ik zou nooit by deze maatschappij klant willen worden als je al die verhalen leest..
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      C. Jordan | 5-3-2010

      Bar slecht!!!
      Ook mijn moeder (87 jaar) is onder valse voorwensels telefonisch er in getrapt. Zou allemaal goedkoper worden maar het eerste wat NEM deed is het maandvoorschot te verhogen van 146 naar 236Euro. Na 1 jaar een extra aanslag van 1450 Euro omdat zij bijna 12000kwh aan electriciteit zou hebben gebruikt en een verhoging van het maandbedrag naar 330 Euro. Dat had men gemakshalve maar zo ingeschat op basis van historische gegevens die in mijn beheer zijn en niet meer aangeven als 800 kwh/jaar gemiddels. Na ettelijke uren aan de telefoon te hebben gehangen(op emails wordt niet gereageerd door NEM), diverse aanmaningen en Intrum Justitia kwam er wat beweging en zowaar een excuus brief na 4 maanden. Nu het geld nog want het maandbedrag was immers nu 330 Euro en dat voor een alleenstaande vrouw van 87 met alleen AOW.
      Gewoon een waardeloze bende onder leiding van de heren ******* en *******. Massa is kassa! is hun leuze vooral in hun geldknip.
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 8-3-2010 Beste C. Jordan,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen over de energielevering aan uw moeder, om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam en de naam van uw moeder, de adresgegevens van uw moeder en uw telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen, zodra wij de gegevens hebben ontvangen, binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      jarl brandt | 12-2-2010

      Zeer slecht, er worden administratiekosten van E 25,- in rekening gebracht die ik niet kan thuisbrengen. Wachttijd aan de telefoon is dramatisch, loopt uiteen van 10 tot 20 minuten. Administratief ook een ramp; ik verhuur een huis en betaal de energierekening daarvan, meerdere malen aangegeven dat de afrekeningen naar mijn woonadres moeten en niet naar het verhuurde adres, dit was in orde na 4 maanden en vele, vele telefoontjes (met lange wachttijden) Ik ga vandaag overstappen, heb er echt genoeg van!
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 15-2-2010 Beste Jarl Brandt,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen, zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Conny van Gerven | 9-2-2010

      Ongelooflijk, elke keer als ik de NEM bel, dan moet ik minimaal 20 min wachten!! Terwijl ze aan het begin zeiden "de wachttijd is 4 min" Dat is toch normaal? Ook heb ik in 2009 7 maanden niet voor electriciteit betaald, omdat de overstap nog niet geregeld was. En uiteindelijk omdat IK contact opnam, betaal ik er nu wel voor. Maar nu zit ik wel met een maandbedrag van 110 euro, omdat dat anders de jaarafrekening heel hoog word. Dus ik benieuwd wat het gaat worden... Maar het is schandalig dat ik hun heb moeten vertellen om mij te laten betalen, en daarvoor moest ik ook nog eens 20 min voor aan de telefoon wachten. Dus zit ik en met hoge lasten en een dure telefoonrekening. Ik ga maar uitzoeken hoe ik kan overstappen zonder dat ik een boete moet betalen. Van wat ik hieronder heb gelezen begin ik ook zeer angstig te worden.
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 10-2-2010 Beste mevrouw Van Gerven,

      U heeft een bericht achtergelaten op deze website. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen, zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      deborah de wit | 8-2-2010

      Iik had ook een jaarafrekening van 680 euro bijbetalen .Ik had een maandrekening van 120 euro,woon in mijn eentje en ben zuinig met energie,
      Ik ben 54 jaar en dit is mij nog nooit gebeurt alleen bij de Nederlandse energie maatschappij,
      Ik vraag mij af hoe dit mogelijk is,aan hun hoef je het niet te vragen want je krijgt geen antwoord.*****zijn het
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 10-2-2010 Beste mevrouw De Wit,

      U heeft een bericht achtergelaten op deze website. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen, zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      ramona djebali | 1-2-2010

      ik ben sinds anderhalf jaar lid van NEM en spijt als haren op mijn hoofd dat ik daar klant ben geworden.
      in het begin had ik een energie nota van 104 euro(ben alleen wonend in een klein appartementje) wat dan nog meevalt,toen kreeg ik een eindafrekening van 560 euro of ik die binnen 2 weken wilde betalen,ik bellen hoe er zo,n hoge rekening kon ontstaan?beginnen ze heel onvriendelijk van alles uit te leggen wat ik niet snap..toe ik dat aangaf zeiden ze tegen mij "ja mevrouw dan moet u maar iemand laten bellen die het wel snapt" gevraagd dat ik dan in termijnen kon betalen"ja dat kon maar wel in 3 x"ik aangegeven dat ik dan wel bereid ben om te betalen maar dat niet in 3 x kon omdat ik maar een minimum inkomen heb,kreeg ik te horen dat wanneer ik niet betaalde dit meteen naar incasso ging...ja hallo hoor je niet wat ik zeg? ik wil betalen in termijnen maar kan niet in 3 x.
      alles goed en wel ik moest maar 150 euro extra gaan betalen bovenop de verhoogde maandnota van 134 euro.
      ik kreeg vervolgens een brief dat ik een maandnota niet betaald zou hebben terwijl die wel van mijn bankrekening was afgeschreven naar hun toe..ik weer bellen en hun zeggen ja mevrouw hebben wij niet binnen gekregen dus u moet die maand gewoon betalen ja dus niet he..
      ik de bankafschriften verstuurd waarop stond dat het betaald is geen reactie maar ondertussen wel aanmaningen met verhogingen en dreigingen met incasso..weer bellen waar je ondertussen meer dan een uur aan de lijn hangt voordat je iemand aan de lijn krijgt met een 0900 nummer.
      verschillende aan de lijn gehad en hun gaven mij aan dat ze er zelf niks van snapte hoe dit allemaal kon.
      intrium justitia gebeld en hun ook de bankafschriften gestuurd nee ik moest gewoon betalen met de kosten van hun er nog bovenop...gek werd ik ervan...ik moest nu gewoon ieder dubbeltje omdraaien om nog maar aan eten te komen om hun te kunnen betalen.
      ik ben al sinds vorig jaar juli bezig om een overzicht te krijgen wat ik allemaal wel niet betaald heb want dat ik veel te veel heb betaald is 1 ding wat zeker is!!!!! ik heb tot nu toe geen obverzicht ontvangen..
      klanten service is slecht bereikbaar,ze weten zelf niet waar ze over praten,je krijgt nergens reactie op terug en je moet de ene rekening na de ander betalen
      ik ben blij dat ik kan overstappen
      Reactie van Jan Jansen | 4-2-2010 Bij dit lucratieve bedrijf moet je gewoon gelijk overstappen naar een betrouwbaar bedrijf en de begin en eindstandenmeterstanden goed bewaren en niet kloppende rekeningen moet je helemaal niet betalen, gewoon voor de rechter laten komen en daar een aanklacht indienen van ***** van nietsvermoedende mensen.
      Ook de automatische afschrijving gelijk laten blokkeren tegen dit waardeloze ********* die hun eigen gemaakte fouten op hun klanten probeerd af te schuiven met zelf uitgedachte eindmeterstanden.
      Knap bedrijf wat met niet deugende nota┬┤s voor de rechter durft te verschijnen.
      Reactie van ramona djebali | 3-2-2010 tsjonge,tsjonge..
      reactie hier op het forum van NEM gekregen zie hieronder..
      moet mijn gegevens door geven zodat ze contact met me kunnen opzoeken.
      ze hebben al honderd keer mijn gegevens gevraagd adres,telefoonnummer en hebben nu ok kijn e/mail..
      jongens doe jullie werk en zoek het gewoon op kunnen jullie contact opzoeken,is tenminste nog een beetje klantvriendelijk want zo blijf ik er weer zelf er achteraan rennen.
      ramona
      Reactie van ineke te pas | 2-2-2010 Ramona,Ook wij hebben al vanaf 2008
      problemen met de NEM.Ga niet betalen!Nem maakt veel fouten.Vandaag justitia nota ontvangen € 1185,53.GAAN WIJ NIET BETALEN!
      NEM geeft geen reactie's op klachten.
      Zend ten onrechte nota's voor adm.kosten.
      Wanneer krijg ik mijn kosten terugbe-taald? sterkte er mee.
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 2-2-2010 Beste Ramona Djebali,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

      Wij zullen binnen 5 dagen, na ontvangst van uw gegevens, contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Sven Sijbring | 25-1-2010

      Na een paar vergelijkingssites te hebben bekeken zijn wij in aug. 2009 uiteindelijk overgestapt naar NEM. Wij zouden uitkomen op een maanbedrag van 184 euro. Een stuk lager dan de 364 euro van Essent die we eerst betaalden. Prima dus.
      I.v.m. de strenge winter wilde ik begin 2010 ons maandbedrag verhogen naar 200 euro. Ik werd toen een week later opgebeld door NEM met het bericht dat een veilig maandbedrag eigenlijk 250 euro zou zijn. Dat is 66 euro meer.
      Op de vraag hoe zij dan aan die 184 euro zijn gekomen kreeg ik als antwoord dat zij pas later de actuele verbruikgegevens krijgen van de vorige leverancier en dat zij in het begin alleen een paar richtwaarden krijgen?!
      Het vreemde is dat als ik nu op de vergelijkingssites de waarden invul waarop zij die 250 euro basseren nog steeds uitkom rond de 184 euro?!

      Ik begrijp dus nog steeds niet hoe zij aan die 184 euro gekomen zijn en, volgens de vergelijkingssites, nog steeds komen. En dat, zodra je een contract hebt, in 1 keer 66 euro meer moet betalen. En het is allemaal gebasseerd op dezelfde gegevens.

      Wie kan mij een antwoord geven?
      Reactie van NLEnergie Internet Klantenservice | 26-1-2010 Beste Sven Sijbring,

      U heeft een bericht achtergelaten op deze website. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om u antwoord te geven op uw vraag.

      Om u van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen, zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, binnen enkele dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Felix Ruggiero | 24-1-2010

      Ik ben augustus 2009 overgegaan van Essent naar de NEM.
      Ik heb een 3 jarig contract afgesloten.
      IK had echter nog tot januari 2010 moeten wachten maar ja dat is dan het risico dat je een vast contract afsluit.NU GEVEN OOK NOG EENS EXTRA KORTING!!

      Maar nu komt het.
      Ik sluit dus een contract (augustus 2009)af met een variabele gasprijs van 0,41.per m3
      met ingang van januari 2010 hebben alle grote energie mij de prijs van gas niet verhoogd en de kleineren met slechts 3%.

      De NEM GAAT VAN 0,41 NAAR 045 PER M3!!!! EEN VERHOGING VAN 10%.(regio 4)
      14 DAGEN GELEDEN PER EMAIL EEN VRAAG GESTELD AAN DE NEM VAN, WAAROM 10% VERHOGING.

      TOT NU TOE GEEN ANTWOORD!!!!!
      Reactie van NLEnergie InternetKlantenservice | 25-1-2010 Beste Felix,

      U heeft een bericht achtergelaten op deze website. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om uw vraag te beantwoorden.

      Om u van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.
      Wij zullen, zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      patricia | 23-1-2010

      Ik ga binnenkort mijn nieuwe huis betrekken en ben nu aan het uitzoeken welke energieleverancier ik wil laten aansluiten. Maar als ik al die verhalen hier lees, dan weer ik in ieder geval zeker met wie ik niet in zee ga.

      bedankt voor het delen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Harry Mooren | 18-1-2010

      NEM Nooit Doen.

      Sinds ik ben overgestapt naar de NEM heb ik er spijt van dat ooit te hebben gedaan. Mijn voorschot bedrag van 199 was inderdaad lager als bij de vorige leverancier ( gebaseerd op geschat jaarlijks verbruik).
      De ellende begon echter toen ik de eindafrekening kreeg. Of ik even 848 wilde ophoesten. Dat kon ik niet dus stelde een betalingsregeling voor van 70 per maand.
      Na enkele weken kreeg ik van hen een bevestiging van de betalingsregeling.
      Tot mijn verbazing bedroeg die 1keer 218 en 3 maal 210.
      Aangezien ik alleenverdiener ben kon ik niet akkoord gaan aangezien ik dan aan energie 455 per maand kwijt zou zijn.
      Dit hun per e-mail laten weten. Niks meer gehoord. Wel probeerde men maandelijks die 210 te innen.
      In november eindelijk weer eens contact gekregen met een medewerker van de NEM. Het hele verhaal uitgelegd.
      Deze medewerker zou mijn voorstel in overweging nemen. In december werd er buiten het voorschot bedrag van 245, 150 van mijn rekening afgeschreven. Nog veel voor mij maar met veel passen en meten ging het net.
      Mijn verbazing was dan ook groot toen ik de vorige week een brief kreeg van een incasso buro waarin ik verzocht werd binnen 6 dagen 567 wilde betalen.
      De medewerker is duidelijk teruggefloten!!!!
      Hoe ik dit bedrag moet betalen weet ik niet...
      Reactie van NLE Team Klantenservice | 20-1-2010 Beste heer Mooren,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Hans van Rijn | 16-1-2010

      Nooit in zee gaan met de NEM. Ik ben tijdens de periode dat de olieprijs rond 100 dollar het vat stond gebeld door de NEM dat alles goedkoper kon. Dus dan ga je eens rekenen en uiteindelijk ga je akkoord met een contract voor 3 jaar, vaste prijs p/mnd Euro 187,- Uiteindelijk niet minder dan bij Essent maar met die hoge olie prijzen wellicht een verstandige keuze om voor 3 jaar van het gezeur af te zijn. Helaas voor mij, nog geen 4 maanden daarna storte de prijzen terug naar +/- 30 dollar het vat dus leuk voor de NEM en jammer voor mij. Had niet gelijk zin om weer in te gaan op allerlei nieuwe aanbieders (OXIO, Esent, NUON et cetera) dus zo maar even gelaten. Eind vorig jaar, november 2009, gebeld door NUON dat zij veel goedkoper konden. Met deze beste man wel 4 telefoongesprekken gevoerd en op een regenachtige zaterdagmorgen alles eens goed doorgerekend. En inderdaad, iets goedkoper + de boete word betaald door NUON. Dus vooruit maar overstappen naar de NUON, zij regelen verder alles. Eindstand opgegeven aan NUON en NEM en ja hoor daar was tie dan. De eindafrekening van de NEM, even bijbetalen +/- Euro 550,- incl boete. Compleet met een prachtige gespecificeerde nota van de meterstanden (geschat en reeel???) Hoe ze daar aan zijn gekomen?? Heb een oude meter die niet online uitgelezen word dus volgens mij een dikke duim verhaal. Vervolgens de mail/brief wisseling ingegaan. Uiteraard geen enkele reactie anders dan een "Herinnering" , "Laatste Aanmaning" en het "dreigen" met een incasso procedure. Pas nadat ik mijn klacht op het TrosRadar forum had geplaatst werd er direct contact gezocht, met brief en telefonisch. Op mijn voice-mail (zakelijke telefoon dus was op dat moment met werk bezig) een nogal verwarde uitleg van een call center mederwerker. Bottom line, het lag aan mijn energieleverancier van voor de NEM, die hadden mijn verbruik te laag ingeschat waardoor de NEM dit had moeten corrigeren. Omdat ik bij het verlaten van Essent nog zo'n Euro 300,- terugkreeg vanwege teveel betaalde energiekosten komt me dit wel heel vreemd over, in combinatie met een sterk gedaalde olieprijs al helemaal. Vrijdag op mijn sms een bericht ontvangen van het incassobureau om maar even Euro 700,- over te maken. Die heb ik al gebeld dat dat niet gaat gebeuren, ik was/ben volgens mij met de NEM nog in gesprek.
      Ik ga nu mijn geschil met de NEM voor leggen aan de geschillencommissie, misschien nog suggesties voor andere procedures????
      MIjn advies: Blijf lekker zitten waar je zit, laat je niet gek maken door al die aanbieders want per saldo scheelt het je niet meer dan een paar tientjes per maand. En als je ziet welke ellende je er aan over houdt!!!!!!!!!!!!!!!! NEM is niet goedkoper!!!!!!!
      Reactie van NLE Team Klantenservice | 20-1-2010 Beste heer van Rijn,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      M Dielens | 13-1-2010

      Nog niet eerder zo'n onbetrouwbaar stel ***** meegemaakt. Mijn moeder behoeft de nodige hulp aan huis, waar ik dan ook 4x per week een halve dag help in de huishouding e.d.

      Word er gebelt door de NEM, of mijn moeder geen klant wou worden, want het zou haar vele honderden euro's schelen. Tegen beter weten in toch het verhaal aangehoord en in de volle overtuiging een informatiepakket opgestuurd te krijgen de opname doorlopen. Deze moest 2 keer opnieuw omdat ik tijdens de opname vragen kreeg waar ik JA op moest antwoorden terwijl mij dat niet duidelijk was of ik het er eigenlijk niet mee eens was, en ik er dus NEE op antwoordde.

      Telkens moest dus de hele opname opnieuw nadat - natuurlijk off the record - de callcenter medewerker mij uitlegde dat het alleen maar een formaliteit was en ik nergens aan vast zou zitten. Al met al uiteindelijk zou ik het 'informatiepakket' binnen 5 werkdagen tegemoet zien, waarna ik nog 7 dagen had om te annuleren.

      Anderhalve week later (7 werkdagen) kom eindelijk die informatie binnen, met als dagtekening de dag na het gesprek. Het pakketje had er dus blijkbaar 6 werkdagen voor nodig gehad om bij m'n moeder aan te komen. Ik bellen en gezegd dat het pakket te laat binnen was, maar dat ik wil annuleren omdat ik meteen al een wrange smaak kreeg van dat soort praktijken. Bleek niet meer mogelijk omdat de termijn van 7 dagen (niet werkdagen) verstreken was. Wel werd mij verteld dat door de verlate bezorging van het pakket ik hier defnitief over zou teruggebelt worden mocht annuleren echt niet meer mogelijk zijn.

      Na 2 weken nog niets te hebben vernomen ging ik ervan uit dat het geregeld was, toen er een brief van de oude leverancier op de mat lag dat de overstap in gang was gezet, en dat ze het betreurden dat m'n moeder overstapte na bijna 14 jaar. Ik gebelt en uitgelegd dat ze NIET wilde overstappen.

      Dan, bijna een half jaar later van juridische kosten en getouwtrekkerij uitspraak gehad van rechter dat wij in het gelijk zijn gesteld en dat wij vrijwel volledige compensatie van zowel het incasso traject als de juridische kosten krijgen. Tot op heden nog geen cent teruggehad van de NEM, maar wel weer een automatische afboeking van ze gestorneerd, en natuurlijk weer de zoveelste brief van Intrum Justitia ongeopend retour gezonden.

      Dit word weer een advocaat inzetten om achter mijn geld aan te gaan. Schurken zijn het!
      Reactie van M. Dielens | 20-1-2010 @de NLE persoon:

      Wij hebben meermalen getracht dit op een minnelijke manier op te lossen en wij kregen behalve een onnozel antwoord ook de nodige zogeheten deuren in ons gezicht gesmeten. Ik heb meerdere uren contact gehad met jullie helpdesk, brieven gestuurd en wat al niet meer zonder dat jullie een oplossing wilden bieden.

      Zelfs nu dat wij rechtsmatig ons geld terug zouden moeten krijgen is er geen contact met ons opgenomen, dus ik bedank U vriendelijk, maar contact opnemen met de NEM, dat punt zijn we onderhand ver voorbij.

      @adriaan:

      Momenteel contact gehad met de advocaat die ook de originele zaak behandelt heeft en die stuurt deze week nog een brief uit met een laatste sommatie o.i.d...

      M.v.g.
      Reactie van NLE Klantenservice Team | 19-1-2010 Beste M. Dielens,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Reactie van Adriaan | 15-1-2010 Geachte heer Dielens,

      Inzake dit geschil kan ik u adviseren om contact op te nemen met de gerechtelijke incasso, deze kan beslag leggen op op de goederen (hieronder valt ook geld) van de NEM. Indien u hiermee niet verder komt, kunt u het ook nog via de geschillencomissie energie en water proberen, dit is de toezichthouder op de energiemarkt. Mocht dat niets opleveren, dan kunt u inderdaat het beste een advocaat in de arm nemen. Veel succes!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      kentie | 24-12-2009

      Wij hadden in begin December een man over de vloer gehad van de NEM.

      Na dat gesprek heb ik getekend voor een overeenkomst.
      Met het feit dat ik die met de afkoel periode van 7 dagen kon annuleren Echter hebben we 2 dagen later het groene strookje van de bon geknipt en die terug gestuurd.

      En nou begint het gedonder die fijne mensen van de NEM beweren dat het nooit is aangekomen,Gevolg: een contract doorgezet. Meteen contact opgenomen en op hun eigen advies een klacht ingediend.

      Vandaag een brief terug gehad waarin staat dat na onderzoek van onze klacht dat onze annulering is ontvangen op 17 december maar de afkoelperiode eindigde echter op 11 december. Met andere woorden ik ben te laat(dus niet) kortom eind van het verhaal een flinke boete (250 euro) als we niet toch in zee gaan met NEM.
      Zo hou je een welles nietes verhaal. Wij hebben de kaart voor annulering ruim binnen die 7 dagen terug gestuurd, zij beweren de kaart niet ontvangen te hebben. In de brief zeilen ze daar ook mooi omheen, van een kaart wordt niet gesproken, alleen van het telefoontje (op 17 dec) wat is gepleegd op het moment dat wij er achter zijn gekomen dat er toch een contract werd door gezet. Nu beweren ze dat we toen pas reageerden en dus ruim na 11 dec.
      Lekker makkelijk om de post de schuld te geven. Weet iemand of hier iets tegen te doen is? Het is toch van de gekke om op deze manier aan klanten zien te komen.
      Reactie van Kentie | 1-1-2010 De N.E.M.

      heeft ons een passende oplossing geboden.

      mvg paul
      Reactie van NLEnergie | 28-12-2009 Beste Kentie,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      mevr Kanters | 19-12-2009

      Hierbij mijn ervaring. Deze is eigenijk hetzelfde als bij velen anderen. We zijn vorig jaar overgestapt naar de NEM, door de geweldigde marketing strategie (veel reclame). Toen wisten we natuurlijk niet dat zaken als aftersales en service, niet echt belangrijk zijn! Door de dalende prijzen hebben we medio 2009 een poging gedaan het vaste contrac te wijzigen in een flexibele overeenkomst. Na velen gesprekken, emails en brieven, waarbij de mening van de NEM iedere keer veranderde, is dit helaas nooit tot stand gekomen. Eerst konden we volgens de telefoniste gewoon veranderen, de telefoniste zou wel even de formulieren sturen. Na 3 weken, weer contact opgenomen. Veranderen kon alleen tegen een boetebetaling, informatie zouden we ontvangen. Weer na een paar weken kontakt opgenomen. Nee veranderen kon echt niet, uw heeft een 3 jarig vast contract mevrouw. Als ik het hiermee niet eens was konden we een klacht sturen. Na een aantal maanden wil ik eigenlijk weer een poging proberen het contract te veranderen. Naar als ik alle ervaringen lees op deze pagina wordt het waarschijnlijk weer een lange leidingsweg. Ik begrijp niet dat enkele BN's zich ter beschikking stellen voor zulke reclame acties, doen mensen nu alles voor geld?

      gegroet,

      Mevr Kanters
      Reactie van NLEnergie | 24-12-2009 Beste mevrouw Kanters,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Hilda Akkerman | 14-12-2009

      hallo allemaal
      hier een bericht van mij
      door dat ik bij nuon was wou ik wel eff minder betalen .dus was over gestapt naar nederlandse energie maatschappij .maar kwam er gauw achter dat ik op deze mannier toch duurder was ,dus nuon gebeld dat ik toch weer graag terug wilden,na zes maanden dan.
      nou dat was dus gelukt ,alles zou netjes geregeld worden zonder problemen ,dus kreeg van nuon een brief alles was goed geen probleem.
      maar nu komt het ,ik krijg een brief van die energie maatschappij of ik eff 646.58 administratiekoste wil betalen ,nu zijn er aanmanings kosten bij gekomen van 25 euro ,en zit nu aan een bedrag van 800 en nog wat.
      nou ik betaal geen stuiver dus ,
      ik ben zelf gaan uit zoeken of je met een overstap administratie kosten moet betalen NOU MOOI NIET DUS
      wat heb ik een hekel aan ***** reclame van de tv VOORAL DOEN
      NOU MOOI NIET DUS ,
      maar ja tot slot ben weer terug bij nuon ,en zoek dit uit tot op de bodem ,al zou ik een advocaat in handen moeten nemen ,wand ik ga niet voor die administratie kosten betalen
      MVG H.Akkerman
      Reactie van NLEnergie | 24-12-2009 Beste Hilda Akkerman,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantenservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Sabrina27 | 19-11-2009

      Niet te geloven dat dit soort instanties door mogen/kunne gaan met hun idiote gedrag.
      Vorig jaar ineens hadden wij de NEM, als leverancier.
      Ik dacht als het niet werkt stap ik over we kregen een voorschotbedrag dat vel te laag was, heb dus talloze brieven gestuurd om te vragen of ze het maandelijkse termijnbedrag wilde opschroeven!
      6 brieven geen een reactie(niet gekregen zeggen ze)probeer je ze te bellen geen respons of ze weten het niet en hangen op !
      Ik wilde een automatische incasso nemen voor het voorschotbedrag moest ik een brief downloaden,uitprinten en opsturen(6 keer gedaan en geen reactie er kwam geen automatische incasso)
      Kreeg ik natuurlijk de jaarafrekening of ik even 1500 euro wilde bijbetalen(stelletje idioten) en toen kon er ineens wel een automatische incasso gedaan worden.
      het was er de volgende dag al afgeschreven, ik terug laten boeken want zo ga je niet met mensen om.
      Ten eerste een verkeerde afrekening de meterstanden kloppen niet en ten tweede ik kan dat bedrag niet in een keer ophoesten.
      En waarom nu ineens wel een automatische incasso.
      Ik vraag al tijden om een betalingsregeling (weer 5 brieven, niet gekregen natuurlijk)en toen uiteindelijk gemaild .
      nog geen reactie uiteindelijk een mailadres van het RADARforum afgeplukt en daarheen gemaild.
      Eindelijk antwoord van iemand.
      Kreeg ik na 3 weken een brief binnen of ik even 300 euro per maand als aflossing wil betalen, ja daaag vind je dat niet een beetje erg veel geld.
      Heb ook een gezin met 2 kinderen enz. dit gaat nergens over en een andere regelingwillen ze niet treffen .
      Wat een zootje daar.... wat moet ik hier nu mee?

      Ben blij dat ik ondertussen ben overgestapt...
      Reactie van Internetklantenservice@nlenergie.nl | 11-12-2009 Beste Cok Volgering,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Reactie van Cok Volgering | 26-11-2009 De NEM is overduidelijk een maatschappij waar alle effort gestoken wordt in de werving van klanten en niet in de klachtafhandeling die ontstaan door administratieve fouten. Zeer lange wachttijden, geen oplossingen, foutieve eindnota's, verkeerde meterstanden. De call centre medewerkers zijn onvoldiende getraind en weten niet welke activiteiten ze moeten uitvoeren om zaken op te lossen. Een medewerker van de incassoafdeling komt niet verder dan "ik kan niets voor u doen, belt u het klantenservicenummer maar. Een medewerker van de klantenservice kan niet anders doen dan zeggen "ik kan niets voor u betekenen, belt u onze incasso afdeling maar".

      Het wordt nog erger als je van deze levercier overstapt naar een andere levernacier. Men maakt een veel te hoge slotnota op met verkeerde standen en stuurt deze naar een incassoburo. Als dit eenmaal in het systeem zit kun je hemel en aarde bewegen, maar je krijgt dit niet gecorrigeerd. De NEM heeft natuurlijk ook geen baat bij het oplossen van administratieve fouten van reeds weggelopen klanten.

      Wellicht de goedkoopste op papier. In de werkelijkheid een drama, die veel van je kostbare tijd gaat kosten.
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 20-11-2009 Beste Sabrina27,

      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      VNU | 18-11-2009

      het zegt al genoeg dat ze 7 dagen nodig hebben om contact op te nemen. jullie kunnen wel op iedere negatief bericht een medewerker een reaktie laten plaatsen voor een zgn. oplossing, Feit is dat jullie de mensen belazeren, de klant niet serieus nemen, dik geld verdienen aan het hoge vastrecht en de tel klantenservice, die niks snappen je ene half uur min,. in de wacht laten staan, IPV alleen willen graaien over onze ruggen, ga dan de bedrijfsvoering eens optimaliseren en daar geld insteken en kwaliteitsmensen aannnemen. Maar dat doen jullie niet, want die wsillen teveel loon, dus zit er een pak LBO;ers, met alle respect achter de tel, die nog niet eens weten wat een Kilowattuur stroom is. Doe eens minder aan TV reclame en ionvesteer in deskundig personeel. Maar goed, NEM wil alleen snel geld verdienen en mensen lastig vallen, Prachtige bedrijfsfilosofie vd directie. Straks lekker de tent verkopen voor veel geld. Slim hoor..
      het gaat niet om 1 kalcht maar om 10-000-en klachten, dat moet toch eens aan het denken gaan zetten..zou je denken, maar ik geloof niet dat NEM er iets mee doet ooit.
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 18-11-2009 Beste VNU,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      balado | 6-11-2009

      overgestapt werd gezegd wij regelen alles.Nou mooi niet dus!
      mag gewoon 2 maanden lang dubbel betalen en aan nederlandse energie en aan neneco. Gebeld met NEM vind je dat normaal dan dat een gezin ff 4oo euro mag dokken omdat het 2x betaald moet antwoord nee mevrouw maar zo werkt t, dan zeg ik nu op telefonisch, kan alleen schriftelijk nou ik heb de incasso geblokkeerd en geld is teruggeboekt ik wacht wel af ik ga weer terug naar eneco waar ik nog nooit last heb gehad, Denk goed na als je dus over wil stappen,
      Blijf waar je ben je weet wat je heb wat je krijg weet je dus niet ik tot nu toe enkel en alleen ellende
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 11-11-2009 Beste Balado,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Harry op den Camp | 28-10-2009

      Afgelopen juni verhuist en contract opgezegd bij de NEM. Ik ontving een tijdelijke
      eindafrekening en zag dat ik een boete opgelegd had gekregen wegens contractbreuk.

      Nu heeft de NEM al in een vroeg stadium erkent dat deze boete onterecht was en terug betaald zou worden. Het is nu eind oktober en ik heb nog geen terug betaling ontvangen.Ik stuur ze om de 2 weken een brief ter herinnering met daarin opgeteld mijn administratiekosten(net zoals zij dat doen). Ik heb ook een zaak.
      Het oorspronkelijke bedrag van 80 euro en centen is inmiddels opgelopen tot boven de 200 euro.
      Ik ben zo benieuwd hoe dit gaat aflopen.
      Waarschijnlijk krijg ik ook zo'n omkaderde uitnodiging en een bloemetje toe.
      Reactie van Harry op den Camp | 13-11-2009 Nu de NEM heeft het bedrag begin november overgemaakt, waarvan akte.
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 11-11-2009 Beste Harry op den Camp,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Reactie van I.Bunskoek | 1-11-2009 Ik las je verhaal, en ja hoor, het is gelijk aan de mijne. Alleen was er bij geen sprake van verhuizing, er was sprake van het niet opzeggen van het contract met een andere leverancier. Ik kreeg ook een onterrechte boete opgelegd. Door navraag wanneer ik weer wordt aangesloten, blijkt dat ik het pas teruggestort krijg als ik weer door hun wordt overgenomen. Ik geloof hier dus niets van. Telkens als je belt krijg je iemand anders aan de telefoon en krijg je het antwoord: kan ik niets aan doen, u zult moeten wachten.
      Klanten binnenhalen vinden ze blijkbaar een sport, levert goed wat geld op, maar als door hun toedoen fouten zijn ontstaan dan is het ten onrechte in rekening gebrachte een gevecht om het terug te krijgen.
      Ik heb mijn aansluiting per direct op gezegd. En mijn rekening voor hun laten blokkeren. Ben benieuwd wat ze nu gaan doen. Ik zal ook wel net als al de anderen die met hun klachten richting de NEM zitten, wel overladen worden met herrinneringen,aanmaningen en dergelijke.
      Moet je maar eens kijken, de NEM wordt behoorlijkt overstelpt met klachten. En geen is er in tevredenheid opgelost.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      G van Vemde | 20-10-2009

      Een ongeloofelijk onbetrouwbaar bedrijf met een niets ontziend beleid met hun compaan Interum Justitia om via intimidatie (aanmanings- en incasso beleid) geld te genereren zonder ook maar inhoudelijk in te gaan op klachten en zelfs te reageren
      op aangetekende verstuurde bezwaarschrift.

      Het is diep treurig dat dit ongestraft in Nederland mag zonder
      ingrijpen van de overheid of verantwoordelijke toezichthouders.

      Ik hoop dat er een consumenten beweging op gang kan komen die
      er voor kan zorgen dat deze speler van de markt (zoals de DSB bank)
      verdwijnt en genadeloos afgestraft wordt voor de elende die zij bij veel consumenten veroorzaakt heeft.

      Ik daag hier bij de Nederlandse Energie Maatschappij uit kontakt
      met mij op te nemen om nu eindelijk is verlost te worden van
      hun tereur en dat mijn 86 jarige moeder niet meer lastig gevallen
      wordt met de vraag of haar man die reeds 4 jaar geleden overleden
      aanwezig is.
      Reactie van Jan | 24-2-2010 Nou de consumentenbond staat achter NEM!! Dus daar hebbenw e niets aan. Het zijn en stelletje oplichters eerste klas. Dan gaan ze via een incassobureau zodat Interim weer een hoede winst over mensen kan maken en dat vindt Interim zo lekker. Het zijnd e meest smerigste oplichters. Die mensen die daar zo aardig zijn; is een bedrijf die alleen maar de contracten afsluiten, maar bij NEM zelf? Daar zijn ze de mensen aan het oplichten.

      Groet
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 21-10-2009 Beste G van Vemde,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum.

      Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      marrit | 6-10-2009

      Leuke telefonische reclamen not!!, werd gebeld in Maart door iemand van het Callcenter dat ze me goedkopere Stroom enz konden geven, nou vooral in deze tijden is hoe goedkoper hoe beter, waarop ik zij maar hoe weet ik zo zeker dat dat zo is, nou als antwoord denkt u echt dat mev Froger haar naam wil schaden als het niet klopt, waarop ik zij nou als jullie echt de goedkoopste zijn ben ik benieuwd!!, een maand later was er opeens 156 euro van mijn rekening geschreven, ik gaan kijken van wat het was bleek het de NM te zijn (geen contract niets gehad, ook geen aankondiging hoeveel ze per maand zouden incasseren, had notabenen helemaal geen ja gezecht!!, Ik heb hun een mail gesteurd naar hun "klachten mail" met de aankondiging dat dit niet klopt omdat ze toch goedkoper zouden zijn en betaal nu juist meer :van 134 naar 156 euro!!, met de mededeling dat ze dit moesten oplossen en dat ik dit ging storneren, heb niet voor niets een opmerking gemaakt als jullie echt goedkoper zijn.... Kreeg een automatisch mail terug dat de klacht zo snel mogelijk in behandeling genomen zou woorden, heb een week gewacht en in 3 weken tijd nog een 4 keer een mail gesteurd, nou tot vandaag wacht ik op reactie!!, maar ze hebben wel die 156 euro naar Intrum Justitia verstuurd en kreeg een brief of ik per direct ff 220,93 wou betalen. Ik naar Intrum gebeld en het verhaal uitgelecht met als antwoord het is inderdaad niet netjes maar je moet "gewoon"betalen van de NEM, dus daar heb je dan pech mee....Ben nu nog bezig met betalen moet nog 81,93 betalen. Nou heb ik dat gedeelte maar naast me neer gelecht, werd er gewoon ziek van, is er weer een volgend probleem": in Augustus was er een storing bij de Rabobank waardoor er niets bij of afgeschreven kon worden en dus ook niet de NEM. Ze hebben mij geen herinnering gesteurd, maar 4 weken daarna een brief met de dik gedrukte letters EINDE ENERGIELEVERING met een totaal bedrag van 398,00 euro... Ik bellen met de NEM en vragen wat dit is, krijg als andw: 98 euro van Maart (Toen was ik nog geen eens klant, of bedoelen ze april die ik bij de Intrum Justitia betaal), augustus 125 met 25 administratie kosten, en September met 25 euro administratiekosten....SEPTEMBER?? hoe kan dat was mijn eerste vraag, hebben jullie geen automatische incasso gedaan,?, nee was het antwoord omdat het in Augustus ook niet was gelukt,, dan krijg je toch altijd een herinnering?, antwoord": heeft u gehad,,,,dan heeft de postbode die zeker opgegeten ent zoals mijn zogeheten welkomspaket.....dus of ik die 398 euro ff wou betalen anderszouden ze na de 7e dag me afsluiten!!!, 4 dagen later krijg ik een herinnering van September of ik die binnen 10 dagen wil betalen anders woorden er 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.... nou wat is dit ik had de herinnering toch al gehad, ik weer bellen met de NEM over hoe dat zit, antwoord: we hebben hem er voor de zekerheid maar bij gedaan en de 25 euro is voor de maand Maart (TOE WAS IK NOG GEEN KLANT!!), of bedoelt u April die bij Intrum Justitia ligt??, ja die was het simpele antwoord....nou alles ligt daar dus hoe kan dat, nou weet ik niet dit niet dus u moet dat gewoon betalen!!!, ik wil van dit gehele amateuristische zootje af, maar dan krijg je een boete, en dat niet alleen misschien ook nog een spookrekening......en zoals ieder die 3 kinderen hebben heb ik ook geen geldboom,
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 16-10-2009 Beste Marrit,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum.

      Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      weesie | 2-10-2009

      in november 2008 verhuisde mijn vader naar een verzorgingstehuis en januari 2009 zou hij zijn aangemeld voor NEM en telefonisch zijn benaderd, heb gevraagd op wat voor telefoon nummer hun hem benaderd hadden dat nummer was al 2 maanden afgesloten dus !!! na maanden rekeningen te krijgen en incasso buro wordt ik er nu helemaal gek van blijf maar bellen maar helpt niks met deze maatschappij inmiddels is mijn vader al een half jaar overleden en heb dus nooit geen stroom of aanvraag gedaan woonde niet eens meer op dat adres alle gegevens van verhuizen telefoon afsluiting dat dat nummer niet meer aangesloten was pfff nu haast jaar later nog meer incasso brieven en justitie dit is toch te gek voor woorden!!!!!!!
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 16-10-2009 Beste Weesie,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Pieter Slabbekoorrn | 1-10-2009

      Al meerdere malen hier een bericht geplaatst.
      Nog steeds is het nog niet geregeld met die gasten.

      Vorig jaar november ben ik verhuist.
      Heb daarvan een eindnota gehad die totaal niet klopte.
      Er was een periode van 3 maanden teveel aan mij doorberekend.
      Waardoor ik eventjes 402 euries kon gaan betalen.
      Dit heb ik niet gedaan.

      Toen kreeg ik een incasso aan me broek.
      Na een bezwaarschrift geschreven te hebben met daarbij behorende bewijsstukken hoorde ik niets meer.

      Toen ik besloot om zelf maar weer te bellen om nu eens eindelijk te horen wanneer ik de juiste eindnota zou krijgen werd er mij verteld dat ik in het gelijk werd gesteld. Toen ik vroeg van ja maar waar blijft die eindnota dan ? Werd er vaag en onduidelijk op gereageerd.

      Kortom inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ik heb nog steeds me eindnota niet. Wel weer een incasso aan me broek sturen voor een maandbedrag waar een afspraak over gemaakt was.

      Hiervoor komen ze binnenkort aan de deur met een deurwaarder die dan een dagvaarding komt brengen :-)

      Nou laat maar komen dan ga graag die uitdaging aan.
      Ik wil gewoon eerst die eindnota voordat ik ga betalen.

      Heb eind september toch maar besloten om over te stappen naar een andere leverancier. Dat gaat 10-10-09 in dus dan ben ik weg bij de NEM.

      Ben zéér benieuwd wat voor afrekening ik dan ga krijgen van ze voor me huidige woning.

      Kortom om een lang verhaal kort te maken:

      IK ZEG NIET DOEN !!!!
      Reactie van Pieter Slabbekoorn | 28-10-2009 Nou we zijn inmiddels weer 12 dagen verder na de automatische standaard reactie die op mijn klacht hier is neergezet.

      "Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen."

      Tot op heden heb ik nog geen telefoontje gehad hoor !
      Wel heb ik weer zo'n mooie brief gehad van hun kompaan Interum Justitia.

      Na 2 keer gebeld te hebben dat ik de rekening NIET ga betalen, heb ik nu dan een bericht dat er binnenkort een deurwaarder langskomt om een dagvaarding te overhandigen.

      Nou ik zal de koffie vast klaar zetten en wens ze veel sterkte toe !

      Aangezien ik EERST mijn eindafrekening van mijn vorige woning wil hebben, waar ik al sinds 07-10-2008 niet meer woonachtig ben !

      We zijn al ruim een jaar verder en nog steeds is dit niet geregeld !

      Dus ze zorgen eerst maar eens dat dit nu afgerond word.
      Aangezien ik inmiddels ook bij de NEM weg ben zal ik ook nog wel weer een leuke afrekening krijgen van de NEM voor mijn huidige woning waar geen kant van zal kloppen.

      DUS NOGMAALS:

      IK ZEG NIET DOEN !!!

      Groet,
      Pieter Slabbekoorn
      06-53189124 (mochten jullie dit niet kunnen vinden)
      Reactie van Internetklantenservice NLEnergie | 16-10-2009 Beste Pieter Slabbekoorn,


      U heeft een bericht achtergelaten op dit forum.

      Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

      Om u beter van dienst te zijn verzoek ik u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl

      Wij zullen binnen 7 dagen contact met u opnemen.

      Met vriendelijke groet,

      Het Internet Klantservice Team
      Nederlandse Energie Maatschappij
      Reactie van Patricia Rutting | 1-10-2009 Heb ook de grootste problemen met de NEM. Tot april van dit jaar woonde ik in een HATwoning (badkamer en keuken delen met 1 ander). Ik werd op een gegeven moment gebeld door de NEM met de vraag of ik een informatiepakket wilde ontvangen. Er werd wel bij gezegd dat ik een contract aan zou gaan op het moment dat ik het niet terug zou sturen. Dag 5 had ik nog steeds geen pakket in de bus en heb via de site een e-mail verzonden dat ik geen interesse heb om over te stappen. Ik kreeg wel een bevestiging van een verzonden e-mail maar geen reactie. Na nog een aantal e-mails en een telefoontje naar hun 0900 nr, ging ik ervan uit dat de boodschap wel overgekomen moest zijn.

      Een paar maanden later kreeg ik een brief van de Eneco dat we overgestapt zouden zijn. Dus ik de Eneco bellen wat er aan de hand was. En uiteraard kreeg ik een boete voor contractbreuk. Ik zou vanaf maart overgestapt zijn. Vervolgens is er een enorm gevecht geweest met de NEM, zowel per mail als telefonisch. Ik zou overgestapt zijn volgens hun... En dat terwijl ik nooit en ten nimmer post van hun heb ontvangen.

      Inmiddels ben ik verhuisd en ben ik onlangs gebeld door Interum Justitia voor een betalingsregeling van ruim 1100 euro (voor hun 2 maanden voor een 2 kamer woning). Ik zit nu een beetje omhoog en weet niet zo goed wat ik hieraan moet doen... dus alle tips zijn welkom. Heb wel in gedachte om mijn rechtsbijstandverzekering te raadplegen over hoe nu verder.

      IK ZEG ABSOLUUT NOOIT DOEN!!! VELE MALEN DUURDER!! TIPS ZIJN ALTIJD WELKOM!!
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
    • 0 van de 0 mensen vonden de volgende ervaring nuttig:

      Berend | 1-10-2009

      Beste mensen,

      Ik kan alleen maar zeggen dat het wel een van de goedkoopste maatschappijen is. Wij als gezin van 5 verbruiken 4500Kwh en 3000m3 gas, en zijn ongeveer 60!!! euro goedkoper uit dan bij onze vorige leverancier. (nou was dit niet de goedkoopste)

      Hopelijk gaat de NEM snel zijn problemen oplossen en krijgt het meer tevreden klanten zoals wij.

      Vriendelijke groet,

      Berend Oosterhout
      Reactie van Pieter Slabbekoorn | 1-10-2009 Ja wacht maar totdat je gaat verhuizen en/of een eindafrekening moet krijgen.

      Dan spreken we elkaar wel weer hier let maar op !!!

      Want dan begint de ellende pas hoor !
      Tot die tijd zul je er nog weinig van merken.
      Had ik ook namelijk en daarna is het pas begonnen.
      Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige ervaringen
      Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
  • Pagina 10 van 19